sterilet pareri pro si contra
buna,
mi-a venit mie ideea de a pune sterilet pentru ca m-am saturat de anticonceptionale pe care le uit sa le iau- iau de 11 ani; am deja o fetita si mai vreau un bebe , dar cam intr-un an;
ce ziceti, merita!?
Raspunsuri
Lorenza spune:
Daca ai ap. genital sensibil,adica racesti usor,nu e recomandabil,deoarece infectiile ascensioneaza f. usor cu ajutorul steriletului.Alt risc mai este cel al ranilor!Eu am incercat un sterilet 6 luni,dar sangeram intre menstre si m-am lasat pagubasa pana la urma!
bamboo spune:
daca ai luat anticonceptionale 11 ani, ramai foarte greu insarcinata! eu am luat numai vreo 4 si am ramas insarcinata dupa un an si jumatate de cand am renuntat la ele.
steriletul este foarte bun intradevar. scapi de stresul "am luat pastila sau nu?" si de grija unei sarcini nedorite. eu mi-am pus dupa ce am nascut si sunt foarte multumita de el, numai ca a crescut (considerabil) cantitatea de sange din timpul menstruatiei.
alegerea este a ta, dar consulta-te mai bine cu un medic inainte de a ti-l monta.
Roxana Claudia spune:
Rony - sunt mamica de bb de 4 luni si imi mai doresc unul peste 1 an. Pana atunci mi-am pus sterilet. Si ma simt excelent. Aplicarea lui nu este dureroasa, cam ca o ciupitura..iar dupa am sangerat cate putin timp de 1 sapt. Dar ma avertizase dr. Anticonceptionale am luat si eu vreo 3 ani, dar am renuntat pt ca imi accentuau migrenele.
Succes, oricare ti-ar fi decizia!
Roxana si
Catalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUIUL CATALIN
anca tanasica spune:
quote:
Originally posted by bamboo
daca ai luat anticonceptionale 11 ani, ramai foarte greu insarcinata! eu am luat numai vreo 4 si am ramas insarcinata dupa un an si jumatate de cand am renuntat la ele.
steriletul este foarte bun intradevar. scapi de stresul "am luat pastila sau nu?" si de grija unei sarcini nedorite. eu mi-am pus dupa ce am nascut si sunt foarte multumita de el, numai ca a crescut (considerabil) cantitatea de sange din timpul menstruatiei.
alegerea este a ta, dar consulta-te mai bine cu un medic inainte de a ti-l monta.
nu uita si maine e o zi
io una nu m.as baza pe chestia asta "din batrani"...ramai greu insarcinata dc ai niscai pb...sau nu nimeresti sa faci sex fix cand trebe...ba chiar dc esti super sanatoasa...in urm.luni de la intreruperea pilulelor te poti procopsi chiar cu gemeni...
on topic: io una prefer metodele contraceptive strict in ordinea asta: pilulele, prezervativul, foitele sau ovulele contraceptive...cand voi fi sigura ca mi.am facut norma de plangaciosi-legarea trompelor...pe ullltimuuul loc e steriletul...dar s.ar putea sa am io pareri preconcepute despre sterilet...in cazul tau insa cred ca sfatul ginecologului trebe sa fie cel care sa te determine sa.ti montezi sau nu sterilet...
...si acu' dc vrei bb peste 1 an...oricum trebe sa faci pauza de pilule de 6 luni...si oricum steriletul trebe extras cu ceva luni inainte...deci sincer, mie mi s.ar parea simplu sa mai iau 6 luni pilule si apoi 6 luni preze sau foite/ovule...apoi dupe ce faci al doilea bb si dc sigur nu mai vrei inca unul mai exista si legarea trompelor, care facuta bine clar nu.ti va oferi surprize plangacioase (nu pot spune neplacute cand e vorba de un bb chiar venit pe nepotrivitelea!)
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
Natasa spune:
eu am luat pastile 8 ani si am ramas insarcinata in prima luna cind am renuntat, asa ca nu cred ca ramii greu insarcinata. Cit despre sterilet, daca vrei un bebe in urmatorul an, mai bine astepti evenimentul asta si pe urma ti-l pui.
Gabbriela spune:
acelas sfat ca fetele, daca vrei bb in urmatorul an mai bine mai asteapta putin si dupaia instalezi steriletul.. dupa nastere la 5 - 6 saptamani steriletele mirena se pot instala, sunt din silicon in totalitate, combate o sarcina pe 3 cai:
- hormonala, impierdica spermatozoitul sa ajunga la tinta si daca trece si de cele doua impiedica fixarea sarcini.
PS; nu te increde pe faptul ca ai luat 11 ani anticonceptionale si ca nu ramai gravida in primul an dupa, ca nu este adevarat...
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato
Rony spune:
multumesc pentru sfaturi! anticonceptionalele sunt f bune dar m-am saturat sa le iau! eu am ramas insarcinata imediat dupa ce am renuntat la ele! o sa ma gandesc!
multumesc
eva03 spune:
Buna dimineata!
Eu am avut evenimente neplacute si cu pilule si cu sterilet.
Cu pilule: dupa 7 ani de folosire, m-am trezit ca "peste noapte" cu o mustata lunga si deasa (si nu am avut niciodata mustata anterior) care a disparut intr-o luna din momentul in care nu am mai luat anticonceptionale. Am ramas insarcinata la doi ani dupa intreruperea pastilelor.
Cu sterilet: l-am montat la cateva luni dupa nastere si am ramas insarcinata iar cu sterilet. Acum, periodic (6 luni) imi fac ecografie pentru ca nu a fost gasit steriletul nici pana azi si se presupune ca a cazut. Iar aceasta sarcina nu am putut s-o pastrez pentru ca nu se stia daca nu cumva e compromisa si decat sa risc medicul mi-a propus intrerupere.
mama lu' Claudiu
KSorana spune:
In primele luni dupa ce ti-l instaleaza , e mai "singeros"/dureros la menstruatii.Cu timpul totul revine la normal.In rest ,poti sa te dezlantui cit vrei si in siguranta fara sa ramii gravida.![]()
Annie80 spune:
am luat pilule 4 ani la rand si am ramas insarcinata in prima luna dupa ce am renuntat la ele
la un an dupa nastere ne-am montat sterilet pt ca mai vrem bb cand expira steriletul....si sa fiu sincera nam avut probleme mari de la el, nici nu ma-m ingrasat cum se zvoneste ca s-ar putea intampla, de sangerari intre nu-mi aduc aminte ceea ce inseamna ca a fost neisemnat pt mine
acum depinde de organismul tau eu l-am recomandat si la prietenele mele