tampoanele interne

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kris spune:

Buna seara!

Astazi am fost la medicul meu ginecolog:

Constatari:

Colul uterin foarte frumos, curat;
Vaginul, la fel..nu exista nici un fel de rana.

Medicamentatie: cate ceva anti-imflamatoiu: biseptol, aulin, diclofenac-supozitor.

Recomandari: sa nu mai folosesc tampoanele interne....organismul meu nu le suporta. Ele ar putea fi cauza disconfortului..

si multumiri pt raspunsuri!

P.S.: m-am linistit, eram tare ingrijorata.

albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

S-a inteles gresit, imi cer scuze pentru ca nu am fost explicita, din prea multa pudoare, voiam sa spun faptul ca introducerea frecventa a unui tampon in vagin declanseaza schimbarea ph-ului asemanator cu schimbarea partenerului.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyama spune:

Sunt membru nou, am aparut pe aici tocmai din cauza unei probleme destul de grave cauzate de un tampon intern.. Stiu ca SST-ul este destul de rar, dar mie mi s-a intamplat si- daca nu as fi fost afara din tara- as fi ajuns la urgenta . Cum s-a intamplat? Foarte simplu: la aproximativ o ora dupa ce am introdus tamponul mi s-a facut extrem de rau, simteam ca imi explodeaza ovarele, aveam ameteli,senzatii de voma, am facut febra destul de mare si "complicatii la stomac", ca sa zic asa.. tremuram toata, eram alba ca hartia si nici sa merg nu mai puteam. Dupa ce m-am intors am consultat un ginecolog care mi-a confirmat ca ce am patit a fost chiar socul toxic, si m-a sfatuit sa nu mai folosesc tampoane interne pentru ca sunt extrem de periculoase (m-a speriat putin cand mi-a spus ca a avut paciente care au murit din cauza SST sau au dat in peritonita). Prima data cand am folosit aveam 16 ani, si de atunci nu mi-a fost rau sau nu am simtit absolut nici un fel de disconfort..Dar acum abia s-a intamplat si dupa experienta asta nici nu mai vreau sa le vad.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

quote:
Originally posted by alyama

Dupa ce m-am intors am consultat un ginecolog care mi-a confirmat ca ce am patit a fost chiar socul toxic, si m-a sfatuit sa nu mai folosesc tampoane interne pentru ca sunt extrem de periculoase (m-a speriat putin cand mi-a spus ca a avut paciente care au murit din cauza SST sau au dat in peritonita).

ioi, pai si ti-a trecut de la sine? ai consultat un doctor acolo?

si eu ma gandesc uneori la SST, dar cum stiu ca incidenta e foarte mica, nu ma preocupa in mod excesiv

relativ la tampoanele interne, eu am de multa vreme o intrebare cam tembela: nu e foarte neplacut sa folosesti tampoane FARA aplicator??

eu am inceput cu aplicator, si cu aplicator am si acum (numai Tampax se gasesc in Romania si nu prea ma dau in vant dupa ele :((); mi se pare neplacut si murdar sa imi bag singura un ob din ala fara aplicator, plus ca daca am unghii lungi ma zgarii de mor

help!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyama spune:

Durerile mari mi-au trecut dupa aproximativ 2 ore dupa ce am scos tamponul... oricum, prima senzatie pe care o ai in timpul socului e ca explodeaza uterul si ca tr sa scoti "dopul" (halal exprimare, dar chiar asa e ..). Nu am consultat un doctor imediat dupa SST, pt ca eram in Egipt si nu am vrut eu sa merg. Oricum, au persistat ametelile, durerile de cap si starea de voma cateva zile dupa. A fost destul de neplacut.
Legat de introducerea tampoanelor fara aplicator.. mie nu mi se pare dificil sau dureros (ce-i drept, nici nu-mi tin unghiile f lungi). Dar si cand aveam o pedichiura mai "aleasa", tot nu aveam probleme.. nu stiu, probabil ca ma obisnuisem. Dar acum.. nu-mi mai trebuie asa ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

fetelor!
si eu folosesc tampoane interne si nu am avut probleme cu ele pana acu!
sper sa nu am vreodata, ca nu as vrea sa trec prin ceea ce ai trecut tu alyama!
acu chiar m-am speriat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

eu le folosesc numai in situatii limita ...pentru ca din ce am citit nu sunt tocmai recomandate sa fie folosite numai acest tip de tampoane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Fetelor...chiar ma speriati.Eu folosesc tampoane interne de aproximativ 7 ani si nu am avut nici o neplacere.Si sper nici sa nu am.Le folosesc si peste noapte si ziua,iar de cand am nascut la o menstruatie consum o cutie de 16.Nu asi putea suporta nicicum pamp. extern.Nu va spun ce chin a fost dupa nastere...

GeorGiana de Dani

POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului

*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Nici eu nu am avut probleme pana acum si sper sa nu am!
Adevarul este ca nu le folosesc nici foarte des!

MIRELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

Giana, eu zic sa nu te sperii. Sunt mai mult de 8 ani de cand folosesc si eu numai tampoane interne.
A mai fost un subiect asemanator si mi-am spus si acolo parerea.
Si anume: trebuie respectate cu strictete regulile de igiena si sa tinem cont de faptul ca fiecare organism reactioneaza in mod diferit.
Eu nu suport vata si always (libresse, etc.). Si pt mine a fost un chin dupa ce am nascut.
Parerea mea: daca ar fi fost periculoase, tampoanele interne nu ar fi fost aprobate de la bun inceput pt a fi comercializate!

Anka si Ubitu

Mergi la inceput