Gynipral cat de tare afecteaza fatul?
Ma adresez in special mamicilor care au folosit medicamentul in timpul sarcinii si eventual care au nascut deja... Eu sunt insarcinata in 27 de saptamani si de la 19 saptamani iau acest medicament la 8 ore cate o jumatate de pastiluta... am impresia ca bb misca foarte tare ...mi se pare f agitat si am mai auzit si la alte mamici ca provoaca stari de agitatie la fat...incep sa-mi fac tot felul de ganduri negre... m-ar ajuta mult daca mi-ar raspunde mamici care au facut acest tratament si care au nascut bb-i sanatosi...
Pe langa gynipral iau si duphaston 2 tablete pe zi...tramanetul este pentru mentinerea sarcinii si pentru mentinerea colului uterin inchis (are tendinta sa se deschida prematur)
Va multumesc!
27+ si mama lui bebita(29.05.2004)
Raspunsuri
gio spune:
Buna,
Eu am luat la prima sarcina si iau si acum. Ce sa-ti spun; fetitza mea nu a fost mai agitata (cel putin cand era bb era fff cuminte). Si luam 4/zi. Acum ce alta alternativa ai? Ca eu nici data trecuta, nici acum, nu am alta alternativa. Acum deja colul e intredeschis la 20 s.
Eu sper sa-l pot reduce; bafta si sa fie bb bine!
20 +
flavia maria spune:
Mersi Gio ...e adevarat nu prea am alte altenative...ma bucur ca fetita ta e bine... sper sa fim si noi bine! ai nascut normal ? colul meu avea la ultimele masuratori 30 mm dar era palniat , cu tendinta de deschidere la orificiul intern... avand in vedere ca pe primul bb l-am nascut la 34 de saptamani...exista riscul foarte mare sa nasc din nou prematur...sper sa nu fie mai repede de 34 de sapt...
mii de multumiri si numai bine iti doresc !
22+ si mama lui bebita(29.05.2004)
madau spune:
Flavia eu am luat Gynipral dupa cerclaj pe care l-am facut la 24 sapt si pana am nascut, de fapt pana in sapt 38. Intr-adevar imediat cum le luam imi era tare rau, incepeam sa tremur, imi crestea pulsul, insa cam in jumatate de ora imi reveneam. Bb insa nu e afectat, poti sta linistita. Eventual vb cu medicul, mie ptr ca ma simteam bine si nu aveam contractii, sau le potoleam cu No-spa, mi-a dat voi sa iau doar cate 1/2 de pastila, cand simteam eu nevoia.
si sarcina usoara!
Edit: de ce nu-ti face cerclaj daca ai amenintare de nastere prematura?? Eu aveam colul inchis, doar putin scurtat si mi-a facut ptr ca bb era foarte agitata in burtica..insa la tine tinand seama de antecedente...
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 8 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase
twety spune:
Buna
Si eu am luat Gynipral la prima sarcina combinat chiar cu No spa si fetita mea a fost super cuminte si nu a avut probleme deloc.
gio spune:
Flavia, si eu am colul tot in "palnie". ufff
data trecuta am nascut normal, dar atunci orificiul extern imi punea probleme, nu cel intern (stiu ca e mai nasol asa).
Sanatate!!!
21 +
Monica-Elena spune:
Flavia eu am luat toata sarcina gynipral de la 12 saptamani de cand au aparut primele contractii. Luam si no-spa, papaverina si scobutil cand injectabil cand pastilute. Gynipral am facut si perfuzie la 16 saptamani cand am facut cerclaj. Pot sa iti spun ca am nascut la termen la 39 de saptamani si Mihnea e o mandrete de baietel de 1 an si 3 luni.
Singurele chestii pe care le stiu referitoare la aceste medicamente sunt ca trec intr-o mica masura la fat si din cand in cand nu mai era asa de vioi in burtica. Ptr ca Mihnea incepea sa miste dimineata la 5 si cred ca misca de o sute de ori in 24 de ore(nicidecum de 10 ori in 24 de ore cum se spune), si in zilele cand misca mai putin imi faceam probleme dar se mai plostea si el si dormea de la atatea medicamente. Dar acum serios copilul este perfect normal si nu are absolut nimic deci moralul sus si continua cu medicamentele mai ales daca ai contractii ptr a duce sarcina la capat.
Bafta!
arghirmonica spune:
Servus Flavia Maria,eu am luat Duphaston pana in saptamana 20 si Nospa pana cand am nascut.Copilul e bine nu are nimic.Cat despre col ce sa iti zic ca la sapt 17 mi-a zis dr ca are o lungime de 30 si ca trebuie sa stau intinsa in pat,repaus ..de m-a luat cu groaza.Nu stiu ce fel de masuratori fac dr astia.Si era unul supervestit din cluj.Am pleact de la el la alti 4 care m-au vazut si care au spus ca colul e ok . Am nascut la 38 sapt si 3 zile Cam asta e.te pup si sarcina usoara.
Monica ,Cristian 2 luni jumate si Daniel 4,6 ani
maria72 spune:
Buna fetelor!
Si eu iau Gynipral incepand de azi. Am 22 saptamani. Pama acum am afcut in doua reprinze de 3 zile no-spa si scobutil injectabil si luam si 3 no-spa pe zi
Mie mi-a dat cate o juma de gynipral la 12 h, iar seara sa iau propanolol inainte de gynipral. Simt ca sunt agitata si simt o greutate in respiratie, de parca am baut multa cafea... Eu am inteles ca nu afecteaza fatul. Dar cine stie, ce face el efectiv?
madau spune:
Gynipralul este agent beta2-simpaticomimetic, el are rolul de a relaxa musculatura uterina, insa inima fiind si ea tot un muschi are rol si asupra ei..scade tensiunea, creste pulsul, apar greutatile in respiratie. E doar un medicament, nu e atat de "destept" incat sa actioneze strict local. Asta ar fi in mare explicatia pe care am primit-o de la doc meu. Nu afecteaza fatul in nici un fel, el simte doar senzatia aia de agitatie a mamei, care insa nu-i produce efecte negative.

Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 9 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase