FIV - 84
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
Moniland spune:
Avalon, in cazul acesta mai bine ia legatura cu dr. Sa nu fie cumva vorba de hiperstimulare. Cand am fost suspecta de hiperstimulare in timpul tratamentului imi simteam ovarele la fiecare pas pe care il faceam si ma dureau. Dar tu dupa cate zile de menogon mergi la control? Estradiolul l-ai facut? Si dupa valoarea acestuia poti sa-ti dai seama de hiperstimulare. Mai bine suna medicul sa nu faci complicatii. Cum ti-am mai spus la al 2-lea tratament eu nu am mai avut acele simtome si m-am simtit destul de bine. Comparativ cu primul chiar foarte bine. Era clar ca la primul nu era ceva in regula si bineinteles ca s-a dovedit a fi asa. Tratamentul pentru FIV trebuie sa fie suportabil in limite normale. Eu zic ca nu ar trebui sa te doara asa tare. Suna-ti maine dr. si vezi ce zice.
Monica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Avalon spune:
Mersi mult, asa o sa fac. Am intrebat sa vad daca e normal asa in faza asta a tratamentului. Dozari nu se fac la Giulesti.
"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth
Moniland spune:
Pacat ca nu se urmareste si dupa estradiol.
Eu de aceea insist cu sunatul medicului pentru ca al meu dr. imi spunea ca la orice disconfort, in timpul tratamentului, pe care l-as avea sa-l sun. Succes maine cu telefonul si sa-ti dea numai vesti bune.
Monica
Avalon spune:
Da, pacat. Asta este, astia sunt, cu ei defilez. Vad eu cum o sa se finalizeze toata chestia asta. Merci mult
crinuta71 spune:
Avalon ar fi bine sa-l suni pe dr.. Eu am luat Gonal F si inainte de punctie aveam niste dureri, dar usoare. La mine la un numar de zile dupa punctie au fost durerile insuportabile, dar atunci nici in picioare nu mai puteam sta, nici in pat, nici o pozitie nu era buna. Sa-l suni pe dr., macar sa stai mai linistita. Imi pare rau ca nu te simti bine.... Iti tin pumnii sa fie totul bine.
poze
Avalon spune:
Crinutule, poate imi revin pana maine, cine stie... Te pupic si ai grija de tine!
KITTA spune:
Monilandmultumesc mult pentru raspuns.
Avalonvezi ca mai sunt fete sufletiste pe aici?!
Maine ne punem pe umblat pe la dr. pentru compensare. Ce nu face omul pentru 20 mil.? Daca e pe asa o sa ma bat cu morile de vant sa mi se dea compensat. Astazi cu chiu cu vai am gasit puregom de 50 UI la o farmacie, dar pana la urma consiliul de familie a decis ca unde a trecut atata timp mai poate trece o luna ca sa incep tratamentul. Adica ce banii astia cresc in pom? Bineinteles ca dr. mea nu mi-a spus ca se poate lua compensat, ci dr. de familie care e mai prietena....
Oricum Puregonul e cel mai scump stimulent? Lasa prefer sa mai astept o luna si sa stiu ce si cand am de facut! Ca astazi drept sa va spun tare nepregatita sufleteste eram......Si n-as vrea sa incep totul cu stres ca o sa am dupa aceea destul. Deja ma panicasem ca plecasem la 4.30 de la dr. si la ora 8.00 cica trebuia sa il fac si eu nu gaseam pe la farmacii deloc, caci la Giulesti nu aveau....
Si ma rog de ce nu fac control hormonal pe durata stimularii ca doar pt. ce platim 1400 Eur? Eu o sa ii cer de la obraz ca asa scrie si in prospect ca se urmareste reactia, si voi sublinia ca daca nu mi-l fac singura la policlinica privata si atunci sa vedem ce o sa zica! Pai ce dupa ce se testeaza un nou timp de tratament ar putea sa isi dea silinta ca doar nu ei se inteapa?.....
Astazi am intrebat la Giulesti daca se face in RO analiza pentru depistarea rezervei de ovocite si s-a uitat toata lumea la mine de parca cine stie ce intrebasem. In concluzie: nu se face!
Avalon spune:
Da, niste fete deosebite au sarit imediat sa-mi raspunda desi ele n-au facut stimualare cu menogon...
KITTA, e vorba de analiza INHIBINEI B care masoara rezerva de ovocite, insa nu se face la noi in tara (am gasit-o doar pe lista de analize a unui laborator din Craiova, habar nu am daca se face pe bune acolo sau e greseala de tipar, daca te intereseaza ti dau linkul).
Vezi ca ti-am scris la aspirante ce si cum cu medicul de familie si compensarea.