Mamici de ianuarie - februarie 2007 (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Catalina, incerc sa-ti raspund la intrebarea referitoare la nasterea prematura. Din ce am invatat, s-a schimbat (oarecum) recent legislatia. Inainte peste 28 sapt era considerata nastere prematura, sub 28 avort spontan. Acum limita e la 26 saptamani, adica daca nasti la 26 saptamani, doctorii trebuie sa se chinuie sa ti-l tina in viata, ceea ce la noi e foarte dificil datorita dotarilor. Parerea personala a dr care ne-a tinut acest curs era ca la peste 28 sapt sunt sanse realist vorbind, adica nu numai sa traiasca ci sa fie si sanatos. Poate nu va fi cazul tau, fii optimista. Eu zic sa vezi cum va fi la urmatorul control, sa stai cumintica si totul va fi bine, se poate ajunge chiar la termen in felul acesta.

Pupici
criss 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Albinutzza, merci si , o sa incerc si la adresa pe care mi-ai dat-o tu, am vizitat o gramada de site-uri cu lucruri de bebe, nici nu mi-as fi inchipuit ca e asa dezvoltat comertul online de mobilier, carucioare samd.

Stii ca si noi am vrut sa-i dam baiatului numele de Luca? Am renuntat, o buna prietena de-a mea are un baietel Luca de opt ani, nu vrem sa iscam confuzii , asa ca duminica dimineata am facut sedinta cu tati si in unanimitate am votat pentru David Cristian.

cristiana 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

se pare ca bucurestiul e mai in urma,criss, decat iasiul ca noua la cursuri ne-au dat limita inferioara la 28 de saptamani ca sa fie considerat "nascut viu"..adica daca bebe se naste la 22, nu poate fi declarat la primarie, DAR asta nu inseamna ca nu are sanse sau ca nu se vor ocupa de el!
in bucuresti exista cateva sectii de neonatologie BETON!!...stiu sigur de polizu (din numeroase relatari de pe forum) si de budimex (vazuta cu ochii mei, bebelusi de 600 de grame care au trecut cu bine de perioada critica).
oricum, catalina, asta e ca fapt divers, si eu sunt convinsa ca ajugeti macar la 36 fara probleme!
uite, de incurajare, citeste cand ai timp la nasterea undei stele..din 3-4 povesti ale sarcinii si nasterii, una e cu peripetii pe parcurs dar cu happy-end!

ce se intampla cu oana bucur, de ce nu mai scrie? dar adinush oare ce face?

pupici

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Cata nu stiu de ce te gandesti tu la prosti, dar daca te incalzeste cu ceva sa stii ca si eu sunt nascuta prematur si dupa cum vezi in poze sunt ditamai femeia.

Marina 22+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Lore,
nu stiu de pisici dar am vazut mai demult o emisiune pe Discovery in care ziceau ca in saliva cainilor sunt nu stiu ce chestii mai tari decta ale noastre si omoara bacterii si e bine sa te pupi din cand in cand cu cainele tau.

Eu pe al meu o sa il tin si sper sa nu il apuce crizele de gelozie. Oricum cainii sunt mai usor de manevrat decat pisicile care fac numai ce vor ele.

sraluca22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

megbeng, o sa ma mai uit odata in cursuri, oricum era socanta vestea. De fapt asta era una din normele impuse de comunitatea europeana, ca de - isi baga nasul peste tot. In definitiv nu am intrat in comunitate asa ca poate nu au intrat inca nici normele in vigoare. Dar cand ajung acasa mai citesc odata sa fiu sigura.

criss 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

criss, nu ai PM, asa ca o sa te intreb aici, sper sa nu deranjeze offtopicul...de la ce curs stii?
s-a schimbat si limita de 14 saptamani pana la care e legal avortul? (cultura generala, nu de alta!)

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Michelle cuvintele sunt de prisos, pot decat sa iti spun ca ma rog pt voi ...

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

multumesc fetelor pentru parerile voastre, legate de animalutele noastre dragi....am citit si eu o multime de articole pe net legate de problema (bebelus versus pisica / caine in casa) si intr-adevar cu un pic de atentie, responsabilitate si o igiena adecvata putem evita unele neplaceri.
si eu o consider pe Lady un "suflet" special care nu a aparut intamplator in viata mea si in nici un caz nu as renunta la ea....
am vrut insa sa ascult si parerile voastre
va pup Mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Catalina, asa si in Canada spun doctorii ca de la 28 sapt are sanse peste 80% sa nu aiba sechele deloc. La 32 de saptamani cica sansele cresc aproape de 100%.
Aici trag de ei sa-i tina in viata de la 24 de spatamani.
Eu stiu pe cineva care a nascut la 6 luni deci la 27-28 saptamani. Si a fost bine fetita.
Dar eu zic sa nu te gandesti la nenorociri. Stai linistita, ca daca esti la repaos, asta o sa ajute mult sa duci sarcina la capat

Cris68, m-a distrat dr care ti-a spus ca sunt sanse 51% sa fie fata. Pai cred ca de fapt nu a putut vedea nimic. Din start sansele sunt 50% fata/50% baiat, nu? si el iti da 51%? haha! Poate a mers pe ideea ca daca nu a vazut nimic e fata.

Michelle, iti doresc putere sa treci prin incercarea asta. Cred ca am asa o idee despre intrebarile pe care ti le pui si cat iti este de greu. Sunt cu sufletul langa tine si iti doresc mult sa ai putere si sa aveti noroc mult si sa se absoarba lichidul de la capusor. Cine stie...Dumnezeu e mare si stiinta a inaintat mult.
Desi stiu ca izolarea e ceea ce simti ca vrei acum...cred ca o sa te ajute mai mult sa incerci sa vorbesti despre asta, mai ales cu sotul tau. Eu cand am avut probleme, desi imi venea sa fug in padure si sa ma ascund...pana la urma am constatat cu stupoare ca cel mai tare m-a ajutat sa vorbesc. Cu sotul meu, in principal, pe care l-am inebunit...dar care a rezistat eroic, si cu prieteni vechi care m-au ascultat, si cu prieteni noi in special de pe DC care au stiut sa fie langa mine chiar daca nu m-au vazut in viata lor. A insemnat enorm. Nu trebuie neaparat ca cineva sa-ti dea un sfat...doar sa te asculte, pt ca vorbind, chiar si de 1,000,000 de ori despre acelasi lucru, iti e mai usor sa accepti ce ti se intampla si sa rezisti si chiar sa iei decizii. Te pup si iti doresc numai bine si sa-ti revina speranta.

, 18+

Mergi la inceput