Amant sau amanta

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by anamaria

haidar pana la urma nu e ceva atat de condamnat, atata timp cat nu ii afecteaza decat pe cei doi in cauza.

cam asta ar fi, de-asta eu sunt pe pozitita de a condamna relatiile 'amantilor' atunci cand acesti amanti au si familii, mai ales daca au si copii.

asta e si n-am ce-i face, e parerea mea!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

grecia 2006

DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!

Exact asta e ideea Anamaria: atata timp cat nici ea si nici el nu au familii in paralel, cand singurul lucru care lipseste e hartia primarului, eu zic ca e ok ( e drept ca nu e chiar ok, ptr ca e bine ca o relatie sa fie binecuvantata si de Dumnezeu - dar pana la urma asta e decizia si crezul fiecaruia).

Insa - cnd duci o viata duplicitara, cnd fericirea ta provoaca nefericirea altuia (mai ales cnd stii ca sunt si copii la mijloc, si furi momentele pe care partenerul/a le-ar putea petrece cu acel copil), asta e de condamnat. Iar cel care inseala, casatorit fiind trebuie sa inteleaga ca nu poate sta cu fundul in doua luntrii. Doar ptr ca asa ii e caldutz...Si e trist ptr ca unii spun ca fac asta in numele iubirii. Si e si mai trist ca au impresia ca toata lumea face ca ei.

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Nu am crezut ca se ajunge la astfel de discutii...

Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Lorellay - imi pare rau ca "s-au dezgropat mortii" pe subiectul tau...
Ti-am raspuns cred pe pagina 4. Parerea mea e ca tipul in cauza nu merita! Iar tu si copilasul tau meritati ceva mai bun!

Curaj! Ai sa vezi ca iti poti gasi un sot care sa te iubeasca, si care sa fie numai al tau. Merita sa lupti ptr tine si ptr Codrin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Lorellay,nu recunoaste nimeni,stai coolUite eu o fac,am o amanta de vreun an,ne-am cunoscut aici pe DC si acum ne-am gandit sa oficializam totul O ardeleanca molcoma da`faina care tocmai e in diete puternice,idee nu am de ce! ca n-are nevoie,da vad ca tickeru e inca acolo.Urati-ne casa de piatra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Victoria

[quote]Originally posted by enina34

Pt ca, foarte putine sotii se gandesc, atunci cand afla ca sotul lor are o amanta sau se vede cu o alta femeie, sa se comporte rational, fara gesturi incendiare, certuri, reprosuri, lacrimi, crize de personalitate si orgolii, amenintari, si sa poarte o discutie pe cat de deschisa pe atat de obiectiva cu domnul respectiv, ca intre PRIETENI, ca intre oameni care desi poate ca au ajuns la un impas important in viata lor,atunci cand sau s-au intalnit si s-au indragostit unul de celalt au descoperit ca au valente comune si ca vor sa ramana impreuna tot restul vietii.O discutie in care, cu , calm si maximum de obiectivitate de care este capabil fiecare sa se puna pe masa toate cartile si sa se disece motivele REALE ale cuplului, ale sotului si ale sotiei, pentru care s-a creat acea bresa prin care amanta a putut patrunde in viata lor.

enina

--------------------------------------------------------------------------------

Hai sa fim seriosi. Adica aflu ca are o amanta si zic pisi hai sa stam jos, ia un whiski si hai sa discutam prieteneste, ce s-a intamplat de s-a ajuns aici?
Discutiile astea se poarta inainte e a ajunge aici. In plus, daca face asta inseamna ca nu mai e prietenul meu.
Draga Enina, ti s-a intamplat asta? Sa fii indragostita si sa afli ca te-a inselat?

Eu sincer nu cred in fidelitate, in monogamie. Dar cred in DECENTA de a face totul ca celalat sa nu afle, deci sa nu sufere.

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Enina, ia analiza tu urmatoarea situatie, ca vad ca esti foarte desteapta:

El si Ea - tineri, necasatoriti, locuiesc impreuna cu chirie de 4 ani, au o relatie armonioasa, fara certuri, fara gelozii, muncesc amandoi de le sar capacele, toata lumea ii vede cuplul perfect. Ea ramane insarcinata, dupa vreun an jumatate de tratamente de fertilitate. Se logodesc, ea simte ca il iubeste din ce in ce mai mult, in timp ce el devine tot mai rece. Ea are o banuiala, dar prefera sa taca, de teama ca ar putea afla ceva care sa dauneze sarcinii. Se naste copilul, iar dupa trei saptamani, logodnicul primeste pe telefon un sms de dragoste, de la o colega de serviciu. Ea are intr-o dimineatza o discutie mai dura cu el, la modul "avem o problema grava, ce expliatie imi dai?". El sustine ca trebuie sa fie o greseala la mijloc, promite sa vorbeasca cu colega ca sa lamureasca problema, pleaca la serviciu si nu mai da nici un semn de viatza juma' de zi. Ea il suna, suparata nevoie mare ca nu primise nici un telefon linistitor de la el, el ca a avut foarte multa treaba!!! Intr-un final, ingaima ca a vorbit cu colega si ca a fost o greseala. Saptamanile trec, el din ce in e mai rece, mai ocupat, mai absent. Ea, singura acasa cu copilul, nevoita sa se descurce cum poate, si cu baitza bebelusului si cu gospodaria. N-are timp sa fie cocheta, iar depresia postnatala incepe sa-si spuna cuvantul. In plus, o serie de evenimente suspecte o fac sa aiba banuieli din ce in ce ami mari: telefoane de la cealalta noaptea tarziu, in week-end, poze cu ea in costum de baie trimise pe internet, flirturi pe ascuns pe Messenger, ca totul sa culmineze cu stergerea din memoria telefonului a mesajelor si a apelurile de la ea sau catre ea si codarea telefonului.

Si intr-o zi, cu totul intamplator, afla ca pe el il barfesc toti colegii se serviciu ca toata ziulica sta cu cealalta: lucreaza impreuna, mananca impreuna, dispar impreuna cu orele din firma si asta dupa ce colega, se pare - combinata si ea cu un tip de 8 ani -isi incercase norocul cu toti barbatii mai prezentabili din firma si, intr-un final, il gasise pe el mai vulnerabil. Ea ii cere explicatii, el REFUZA ORICE DISCUTIE, ba mai mult, o acuza pe ea ca nu are incredere in el, si asta in conditiile in care el se ascundea pe unde putea si cum putea cand vorbea cu cealalta.

Intr-o buna zi, nefericirea face ca ea sa fie nevoita sa se duca la el la serviciu si da nas in nas cu cealalta, care lucra cot la cot cu el. Ea si el ies afara din firma, la o tigara. El, recunoscut pentru calmul sau colosal, era suspect de nervos. Ea il roaga sa-i faca cunostinta cu cealata, el refuza categoric. Dar daca nu vine Mohamad la munte, vin muntele la Mahomed. Cealalta iese in curtea firmei, cica cu treaba. El isi stapaneste la miximum nevii: "Daca o chemi, totul s-a terminat!" Bineinteles ca ea o cheama, fac cunostinta, el se agita. In fine, cealalta pleaca, iar el ii spune ei sec, cu privirea de gheatza: "Pa, pa! Te cunosc de undeva?"

Si acum fetelor, si Enina in special, sa-mi spuneti voi mie, de ce nu au barbatii coloana vertebrala? De ce atunci cand sunt coplesitit de probleme, fug de responsabilitati? De ce dupa patru ani de zile de iubire sincera, devotament si respect reciproc, se duce dracului totul in cateva ceasuri???? Ce vina are o femeie ca trece printr-un iad dupa nastee, sau ca are fatza umflata? Cum poti sa ramai 100% obiectiva, cand un bebelus de o luna de zile gangureste langa tine si tie iti dau lacrimile, stiind ca tatal copilasului tau vine la 3 noaptea de la serviciu, inclusiv sambata si duminica si o prefera pe cealata, pentru ca poarta toale de firma si e vesnic eleganta in mediul profesional, vesnic aranjata? Cum sa-ti lasi copilul din brate, sa nu-l mai alaptezi, sa te duci sa te imbraci frumos si sa te piepteni, doar pentru ca intra el pe usa, si nu vrei sa te vada in camasa de noapte, descheiata la nasturi? Cum poti fi atat de egoist, sa pui pe primul loc confortul tau, placerile tale, in locul unei prunc nevinovat?

Scria cineva aici pe forum ca amanta e doar rezultatul problemelor de cuplu, si nu motivul! Eu am alta parere: oricat de multe probleme ar avea un cuplu, PANA NU APARE O A TREIA PERSOANA, TOTUL SE POATE REZOLVA! Cand apare deja amantul/amanta, cel care ajunge sa insele nu poate fi catalogat decat intr-un singur fel: las. Nu infidelitatea mi se pare grava mie, pentru ca sunt cazuri in care a treia persoana habar n-are cu cine se incurca, cum a fost cazul lui Lorellay. Grav mi se pare ca ajungem sa ne mintim pe noi insine!!!

Se mint ei in primul rand, cei care insala, crezand ca au gasit un "debuseu" ca sa uite de probleme. In loc sa apuce taurul de coarne, sa vorbeasca sincer cu partenerul despre problemele de cuplu, adopta tactica strutului.

Se minte apoi sotia/sotul/logodnica/logodnicul/, crezand ca va putea recladi cea fost candva Raiul pe pamant.

Si apoi se minte amantul/amanta, crezand ca salveaza un individ/individa dintr-un mariaj nefericit.

Asta e problema tuturor amantilor/amantelor: adora sa joace rolul salvatorului, al martirului chiar, crezand sincer ca astfel se sarifica, ca dau dovada de o generozitate fara margini, pentru ca sunt dispuse sa-si imparta partenerul/partenera cu o a doua pesoana. Cum poti trai mintindu-te pe tine insati, Enina? Imi este asa de sila, ca imi vine sa vomit!

Lorellay, fii tare, nu cadea in capcana fricii de singuratate sau, mai rau, in capcana martirei! Codrin merita un tata care sa fie numai al lui asa cum si tu trebuie sa meriti un partener care sa fie numai al tau!

Cum poti trai mintindu-te pe tine insati, Enina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Lorelay nu te mira, ca ideea de amanta/celalata/tardare a starnit mereu dispute pe DC.

Mara e trista povestea, daca e a ta, imi pare rau pentru durerea pe care cred ca ai trait-o. Dar sa stii ca EA din poveste a facut o greseala capitala : a acceptat sa faca un copil fara sa se casatoareasca. Daca faci asta iti asumi din start riscul ca il vei creste singura. Daca simti ca poti, e ok, daca nu......aranjezi lucrurile altfel. Zic si eu....

RaluD Mey, daca nu cumva stai pe strada cu mine, poti sa fii linistita mai sunt strazi in Bucuresti unde nu se inseala lumea pe capete. Super mesajul tau

anamaria daca nu-s casatoriti (cu altii) nu-s amanti. Is iubiti, dragutzi, concubini....sau ce ti-o place tie. E o alegere de viata si e ok, daca pe protagonisti nu-i deranjeaza.

Iar pe enina lasati-o ca deja pluseaza ca sa ramana in centrul atentiei. Nu crede nici ea ce spune, ce dreaku ca nu-i extraterestra. Menaj a six deja. Ea cu dl. Doctor, barbac'su cu Amanta si nevasta doctorului ramane sa aflam cu postasul.....

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by axia

Lorelay nu te mira, ca ideea de amanta/celalata/tardare a starnit mereu dispute pe DC.

Mara e trista povestea, daca e a ta, imi pare rau pentru durerea pe care cred ca ai trait-o. Dar sa stii ca EA din poveste a facut o greseala capitala : a acceptat sa faca un copil fara sa se casatoareasca. Daca faci asta iti asumi din start riscul ca il vei creste singura. Daca simti ca poti, e ok, daca nu......aranjezi lucrurile altfel. Zic si eu....

RaluD Mey, daca nu cumva stai pe strada cu mine, poti sa fii linistita mai sunt strazi in Bucuresti unde nu se inseala lumea pe capete. Super mesajul tau

anamaria daca nu-s casatoriti (cu altii) nu-s amanti. Is iubiti, dragutzi, concubini....sau ce ti-o place tie. E o alegere de viata si e ok, daca pe protagonisti nu-i deranjeaza.

Iar pe enina lasati-o ca deja pluseaza ca sa ramana in centrul atentiei. Nu crede nici ea ce spune, ce dreaku ca nu-i extraterestra. Menaj a six deja. Ea cu dl. Doctor, barbac'su cu Amanta si nevasta doctorului ramane sa aflam cu postasul.....

Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Mara - imi pare sincer rau ptr durerea tinerei mamici din povestea ta. Foarte trist. Sper sa fie puternica si sa treaca peste durere. Trebuie sa fie puternica ptr copilas, ca saracutul nu are nici o vina .

Din pacate, scarbe ca cea din povestea ta se gasesc pe toate drumurile.
Iar el e un nemernic care nu merita nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

quote:

Bine zis! N-are sens sa urasti pe nimeni, ca nu te plateste nimeni pentru asta! De ce s-o faci pe gratis?

Iar indiferentza doare cel mai mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Originally posted by serendipindity

Iar indiferentza doare cel mai mult!

Mara

Mult mai rau : irita si sacaie. Obsedeaza ....

Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Mara sa faci un copil fara sa te casatoresti nu este o greseala capitala!

Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput