Amant sau amanta

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by lorellay

Sa va zic exact despre ce e vorba:l-am cunoscut pe tip acum vreo 4 ani, lucram in acelasi oras, departe de casa amandoi.Am avut atunci o relatie, pana am aflat ca e insurat.Nu a fost vina nimanui ca nu am stiut de la inceput ca e casatorit.Din moment ce era cu mine nici nu m-am gandit ca ar fi casatorit.In fine... nu stiu cum pot numi acea relatie...a tinut putin (poate o aventura?!).Important este ca imi este un foarte bun prieten de atunci.De cand ne-am cunoscut, si am ramas si dupa ce ne-am despartit.Timpul a trecut si am mai vb doar la tel...destul de rar.Intamplarea (sau destinul?!) a facut sa aiba nevoie de un om unde lucreaza si el...si fiind "buna" profesional m-a sunat sa ma cheme.Am acceptat, motivandu-ma salariul si alte facilitati.Am venit doar pentru servici.Si totul a fost ok...pana am vazut ca e tare zambaret cu "alta".Atunci cred ca am fost geloasa, dar mi-a trecut.In fond e treaba lui.Din cate stiu nu are nici o relatie cu nimeni, nici cu acea "alta".In continuare ne intelegem foarte bine, foarte bine.99% nu as putea fi cu el, pentru ca in primul rand are copii si asta conteaza cel mai mult.Am vrut totusi sa vad parerile altora.Si sincer, ma asteptam sa fie printre voi si amante.Eu cunosc destule, dar nu as putea fi.

Lorellay
- tipul nu merita. Nu-ti irosi viata cu el. Gandeste-te macar la Codrin. Iti poti gasi un sot care sa fie numai ptr tine.

Si da - unii barbati sunt fustangii din fire, si calca pe alaturi fara sa aiba nevasta vreo vina. Iar asta nu are leac. Parerea mea.

Tu zici ca:

quote:
Nu a fost vina nimanui ca nu am stiut de la inceput ca e casatorit

Nu a fst vina ta! Insa el nu are nici o scuza! Doar daca nu-l lovise amnezia.. Sau poate presupunea ca esti medium si ar fi trebuit sa te prinzi ca e insurat. Avea verigheta sa iti dai seama ca ar putea fi cuplat cu alta?!

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Buna lorelay
Voiai sa-ti raspunda amante? OK, that's me . Adica ... as putea sa-ti raspund din ce postura vrei: 8 ani am fost cu cineva, timp in care el a avut suficiente amante. Dupa anii astia ne-am despartit iar eu am fost de 2 ori amanta .
Cat timp am fost cu tipul ala in relatia de 8 ani, am stiut de unele amante, de altele nu ... am trecut prin diverse situatii si trairi. Niciodata nu am invonovatit amanta si nu am avut texte cu ele. Mereu mi-a fost clar ca problema este intre noi 2 si atat. EA ... nu conteaza din punctul asta de vedere. Ca e EA, ca e alta ... este doar un rezultat al problemelor noastre.
Dupa aceea am fost la randul meu amanta, nu din razbunare ci .. pur si simplu s-a intamplat ca exact acei barbati sa reuseasca sa-mi trezeasca simturile, sa ma faca sa ma simt vie. Nu am avut noroc sa fie vreun barbat liber (si vorba aia ... daca ajungi sa-ti cauti partener de viatza dupa o varsta ... ori e al alteia, ori nu l-a vrut nimeni ... ori etc etc). Nu mai e ca la adolescenta. Sincer, nu am avut mustrari de constiinta ca imi cladesc fericirea pe nefericirea altcuiva. Daca nu eram eu era alta si ... problema lor nu eram EU, ci ei doi, relatia lor. Si da, sunt de acord ca inselatul / a, nu este un ingeras care nu are nici o vina. Poate chiar are cea mai mare vina. Pentru ca cel care e cel mai disperat sa gaseasca o supapa care sa-l faca se se simta din nou om, viu, indragostit, plin de speranta etc ... e ala care inseala. Si nu e usor sa mintzi, sa traiesti 2 vietzi etc. Trebuie sa fii putin disperat ca sa faci asta (bine ... nu ma refer aici la barbatzii care chiar au chef doar de sex pe langa casa si cu cat mai multe sau la femeile nimfomane sau mai stiu eu ce)_. Vorbim de oameni normali, cu conflicte interiopare, nemultumiri, frustrari, vise moarte, etc. Eu as zice sa mai renuntatzi la catalogari pt ca ... viatza s-ar putea sa va faca sa aflatzi contrariul pe pielea voastra (eu vb din experientza).

CONCLUZIE pentru Lorelay: cel mai rau mi-a fost ca amanta. Si cred ca abia 2 experientze mi-au fost de ajuns ca sa inteleg ca nu voi mai face asta (de ambele datzi am fost foarte foarte indragostita). Nu ei m-au lasat pe mine ... eu pe ei pt ca m-am scarbit de viatza aia de cacao, dar intre timp mi-am luat portzia de suferintza si frustrari cu varf si indesat. Omul acela devine ceva foarte important pentru tine. Nu il vei putea suna atunci cand vrei sa vorbesti cu el, in week end vei fi singura asteptand un telefon si cateva ore furate si oricum nu vei avea chef sa te apuci de nimik altceva. De sarbatori vei sta singura sa te uiti pe pereti sau la vreun chef, absenta si gandindu-te aiurea. etc etc etc. Vei auzi in fiecare zi povesti de la el, povesti care sa-ti alimenteze speranta si sa-ti demonstreze ca este bine pentru tine ceea ce se intampla, iar daca nu ... va fi bine, trebuie doar sa ai rabdare. Sa-ti spun ceva: aceste povesti pot fi foarte foarte adevarate. El chiar poate sa fie nefericit si singur in relatzie, sa te iubeasca si sa vrea sa fie cu tine. ATENTIE: asta nu inseamna ca se va intampla vreodata :). Odata ce te obisnuiesti cu streangul, este bine si spanzurat iar o relatzie veche se rupe foarte foarte greu, indiferent cat de obosita s nefericita este, indiferent ca cei doi sotzi isi mananca ficatzii zilnic la cafea. Functioneaza varianta: este mai sigir si comod sa traiesti cu un rau pe care il stii decat cu unul pe care nu-l cunosti. Pana la urma am reusit sa aleg sa nu mai fiu supapa prin care un cuplu isi disputa problemele pe care le au. Am iesit din relatzie ... nu cred ca ei sunt mai fericitzi fara mine :)), dar am realizat ca si eu sunt importanta si poate merit ceva daca am vointza sa caut.

Enina ... nu te mai invenina pe astia care se pricep asa bine sa dea catalogari goale de sens. Nu e problema ta ci a lor ... mai devreme sau mai tarziu o vor invatza pe pielea lor ... he he viatza are atatea lectii ... never say never. Concentreaza-te pe problema ta, dar in asa fel incat sa mai iesi out of the square si sa mai vezi si alte aspecte pe care daca stai prea aproape nu le vei vedea. Esti prea infocata si vei descoperi anumite informatzii abia cand vei ramane fara vlaga ...

Mergi la inceput

quote:
nu te mai invenina pe astia care se pricep asa bine sa dea catalogari goale de sens. Nu e problema ta ci a lor ... mai devreme sau mai tarziu o vor invatza pe pielea lor

Daca un extraterestru ar citi chestia asta (si nu numai asta), singura concluzie pe care ar trage-o ar fi ca: oamenii - indiferent de ce ar face sau gandi, pana la urma tot in stadiul de amant(a) sau inselat(a) ajung.
Eu zic ca cel mai bine ar fi sa desfintam casatoria, sa legalizam concubinajul, viata in 3, 4...infinit. Sa ardem toate povestile cu casatorii fericit! Asa ceva nu e exista decat in capul naivilor si a naivelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

lorellay,ma bucur ca ai aparut si ma bucur pentru decizie...am omis ceva ceea ce tu mi-ai amintit! bineinteles ca nemernicul cu care este prietena mea nu i-a spus de la inceput ca e insurat(a aflat dupa cca un an),el niciodata nu a purtat verigheta...a aflat cind deja ea era bine prinsa in lat si cind el epuizase toate scuzele pentru faptul ca nu poate sa vina in cutare loc,la cutare ora...inca ceva:a luptat mult sa o aiba,au avut o relatie de ft. buni amici mult timp...a profitat de faptul ca era foarte vulnerabila dupa despartirea de primul iubit din viata ei(ma rog consolari,descarca-ti sufletul la mine)asa ca in concluzie au trecut si mai trec anii iar multi oameni cred ca ea ii e nevasta pt. ca prea nu se feresc de nimeni!

daca ar avea caracter si i-ar pasa de soarta ei realmente ar trebui ca el sa rupa aceasta relatie daca ea nu poate...parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Originally posted by anyella

lorellay,ma bucur ca ai aparut si ma bucur pentru decizie...am omis ceva ceea ce tu mi-ai amintit! bineinteles ca nemernicul cu care este prietena mea nu i-a spus de la inceput ca e insurat(a aflat dupa cca un an),el niciodata nu a purtat verigheta...a aflat cind deja ea era bine prinsa in lat si cind el epuizase toate scuzele pentru faptul ca nu poate sa vina in cutare loc,la cutare ora...inca ceva:a luptat mult sa o aiba,au avut o relatie de ft. buni amici mult timp...a profitat de faptul ca era foarte vulnerabila dupa despartirea de primul iubit din viata ei(ma rog consolari,descarca-ti sufletul la mine)asa ca in concluzie au trecut si mai trec anii iar multi oameni cred ca ea ii e nevasta pt. ca prea nu se feresc de nimeni!

daca ar avea caracter si i-ar pasa de soarta ei realmente ar trebui ca el sa rupa aceasta relatie daca ea nu poate...parerea mea

Mi-am amintit acum ca mai stiu un caz.
Ea a fost amanta 25 ani. Finalul l-a adus moartea....lui. Nici macar nu s-a putut duce la inmormantare, sa-l planga....ce calitate avea ea sa faca asta.
Este cel mai tragic exemplu pe care l-am cunoscut in viata mea.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

La o poveste trista am asistat si eu de pe margine, o cunostinta/vecina veche a fost amanta unui om casatorit timp de 7 ani.L-am cunoscut pe el si se purta exemplar cu acesta prietena a mea, apoi ea a plecat intr-o vacanta anul trecut in august in austria pentru 3 saptamani...si el a murit! eh ...in momentul ala a aflat nevasta ca sotul ei a avut o amanta, cum? simplu el avea niste acte de-ale prietenei mele in servieta
concluzia? a mea prietena nu a putut sa mearga la inmormantare iar partea cea mai neplacuta a venit dupa acest episod pentru ca sotia inselata a terorizat-o cu telefoane/vizite etc ... Oricum timp de multi ani ea si-a facut sperante si vise care au fost naruite intr-o secunda
si concluzia a fost ca ...nu au meritat acesti ani pierduti ...

Mergi la inceput

Cazuri nefericite cred ca stim cu totii.

O tipa era casatorita, aveau deja 3 copilasi. Tipul parea f de treaba (el facea mancare, el spala copii..ea era tot timpul la tigara si cafele).
In plus tipa se culca cu cine se nimerea. Se zicea ca e nifomana si ca nu se poate abtine. Cunostintele spuneau ca el nu ar stii.. desi cel mai probabil era ca el stia, dar inchidea ochii.
Ca si cnd nu ar fi fst suficient, tipa le avea si cu bautura. La betie prindea "curaj" si sarea la barba-su la bataie, sau striga in gura mare cum le va nenorocii ea pe prietenele ei, cum le va face sa se desparta (nici rudele lor nu aveau scapare). A doua zi isi cerea scuze, ca cica fusese beata si nu vorbise serios.

Finalul? Sotul ei a parasit-o (dupa ce i-a tras o mama de bataie zdravana), si si-a refacut viata. (nimeni nu a inteles de ce nu a luat si copii cu el).

Ea a mai facut un copil (al 4 lea), cu un tip insurat, care si-a lasat nevasta cu 5 copii. S-au cuplat si au ajuns alcoolici inraiti. Il dadea afara pe usa, el intra pe geam (stateau la etaj).

Intr-un final s-au despartit, iar ea se culca cu cine se nimereste ptr o sticla de bautura. Mai nou cica ar avea Sida.

Asta e rezultatul unor vieti dezorganizate. Sau mai bine spus a unor vieti fara Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Cazuri nefericite cred ca stim cu totii.

O tipa era casatorita, aveau deja 3 copilasi. Tipul parea f de treaba (el facea mancare, el spala copii..ea era tot timpul la tigara si cafele).

Finalul? Sotul ei a parasit-o (dupa ce i-a tras o mama de bataie zdravana), si si-a refacut viata. (nimeni nu a inteles de ce nu a luat si copii cu el).

asta chiar ca nu pot eu sa inteleg!!!

daca prin absurd intr-un cuplu unul e dus cu pluta rau si celalalt totusi pastreaza cat de cat un echilibru, se ocupa de casa si de copiii, rezista eroic cativa ani si dupa aia pleaca... CUM MAMA NAIBII DE NU IA COPIII CU EL??? el fiind singurul sprijin real si solid al copiilor aia! cum isi poate el reface viata cu alta, atata timp cat copiii lui au ramas in asa o casa, cu asa o mama si tzacanita???

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

grecia 2006

DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!

Mergi la inceput

Ana uite ca nu i-a luat. Si f mari nu erau sa stii (ca sa zici ca ar fi putut sa isi poarte singuri de griji; cred ca aveau 12, 10 si 5 ani).
Au trecut vreo 16 ani de cand cei 2 s-au despartit.. Copii acu sunt mari. Doi sunt plecati la casele lor. Al 3 lea copil (un baiat), o bate din cand in cand pe nefericita de maica-sa, cnd aceasta ii sparge lucrurile.

Doamne fereste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by enina34

Pt ca, foarte putine sotii se gandesc, atunci cand afla ca sotul lor are o amanta sau se vede cu o alta femeie, sa se comporte rational, fara gesturi incendiare, certuri, reprosuri, lacrimi, crize de personalitate si orgolii, amenintari, si sa poarte o discutie pe cat de deschisa pe atat de obiectiva cu domnul respectiv, ca intre PRIETENI, ca intre oameni care desi poate ca au ajuns la un impas important in viata lor,atunci cand sau s-au intalnit si s-au indragostit unul de celalt au descoperit ca au valente comune si ca vor sa ramana impreuna tot restul vietii.O discutie in care, cu , calm si maximum de obiectivitate de care este capabil fiecare sa se puna pe masa toate cartile si sa se disece motivele REALE ale cuplului, ale sotului si ale sotiei, pentru care s-a creat acea bresa prin care amanta a putut patrunde in viata lor.

enina

Enina, teoretic, ai dreptate, sincer.Insa eu, oricat ma consider de logica, rationala, educata, desteapta ( ma opresc aici cu auto-ridicatul in slavi) ma inflamez numai la gandul ca barbatul meu ar putea avea pe altcineva, si nu raspund de faptele mele daca as aflaSi e f. greu sa fii intr-o casatorie ca si intr-o competitie, nu poti sa fii tot timpul cea mai desteapta/frumoasa/intelegatoare/buna la pat/bucatareaza exceptionala, etc ( asta apropo de "valente") asa incat el sa nu fie tentat sa se duca la alta...Daca pe el( sau ea) ii "mananca", discutatul rational poate merge...parerea mea, insa, e ca nu...

Lorellay, ok, la inceput nu ai stiut ca e insurat si cu copii.Acum stii.Zici ca "niciodata nu o sa..." deci el ti-a dat clar de inteles ca nu divorteaza....intrebi daca "merita"...ce sa merite?

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput