adenom-hipofizar

adenom-hipofizar | Autor: aliona_n

Link direct la acest mesaj

Doresc sa raman insarcinata, dar .............
Am dereglari menstruale de catva ani. Acum 5 ani am fost diagnosticata cu adenom-hipofizar, adenom care determina secretia de prolactina in cantitate foarte mare ceea ce duce, din cate am inteles, la lipsa menstruatiei. Mi s-a dat atunci tratament cu bromocriptina (8 tablete pe zi), tratament pe care l-am urmat pana acum 2 ani, cand mi-a scazut numarul tabletelor la trei.
In decembrie anul trecut mi s-a spus sa incerc scaderea cu cate jumatate de pastila a cantitati de bromocriptina, adica: 2 luni luam 2 pastile si jumatate, dupa care scadeam la 2 pastile alte 2 luni, apoi o pastila si jumatate urmatoarele 2 luni, pana ajungeam la o singura pastila. Toate acestea lucruri mi-au fost recomandate, deoarece in decembrie analizele mi-au iesit bine. Tot atunci mi s-a spus ca pot ramane si insarcinata, fara nici un fel de probeleme chiar si sub tratament cu bromocriptina. In luna mai ac. cand eram pe tratament cu o pastila de bromocriptina, am ramas insarcinata. Am fost la doctor si mi-am facut analize, prolactina avand un nivel mare. In interval de o saptamana s- a incercat pastrarea sarcinii. Dupa analizele facute s-a observat ca sarcina nu se dezvolta normal si ma simteam rau avand si usoare sangerari deoarece prolactina era foarte mare ceea ce a determinat si nedezvoltarea embrionului(sarcina era de 4, 5 sapatamani). Pana la urma s-a decis renuntarea la sarcina. De atunci, medicul mi-a recomandat tratament homeopat (Remens), fara a mai lua bromocriptina. Remens ma ajuta sa am menstruatie in fiecare luna, insa problema prolactinei nu se rezolva aceasta crescand in continuare. Am inteles ca avand prolactina in valori mari nu pot ramane insarcinata deoarece povestea din luna mai se poate repeta.
As dori sa stiu ce se poate face in aceasta situatie, unde ar trebui sa ma adresez pt rezolvarea problemei si ce sanse de solutionare sunt.
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Ioanatugs a avut probleme asemanatoare si parca dupa 2 luni de bromocriptina si-a adus la normal prolactina

nu stiu ce-a mai luat
o gasesti la paciente optimiste dr. Moisa si la endometru poti sa mai repeti intrebarea; acolo posteaza multe fete si-ti raspund
succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Aliona_n am citit povestea ta si pot sa te ajut doar cu un exemplu, din care poti trage si o alta parere. In primul rand vreau sa te intreb, nu ti s-a recomandat DOSTINEX??? Care e mult mai puternic decat Bromocriptina, mai eficient, cu efecte de lunga durata si cu mai putine efecte adverse. Dar hai sa-ti povestesc ce-am patit eu cu prolactina asta. Pe la inceputul anului curent am inceput analizele hormonale si mi-au iesit toate bune, mai putin prolactina, care era dubla ca valoare. Mi s-a recomandat si mie Bromocriptina cate o pastiluta pe zi, in prima luna, jumatate in a doua luna si dupa analize revenise in limite. Dr. mea nu mi-a spus sa continui tratamentul si am intrerupt-o, dupa care mi-a crescut mai mult decat prima data. Am schimbat medicul si acesta mi-a recomandat Dostinex, cate o pastiluta pe saptamana in prima luna si apoi 1/2 pastila pe saptamana. Mi-am refacut analiza si surpriza, era deja la limita inferioara. Asa ca mi s-a spus sa continui cu Dostinex, dar sa-l reduc treptat, 1/2 la doua saptamani, la o luna, pina la obtinerea sarcinii. I-mi pare sincer rau pentru sarcina la care a trebuit sa renunti, stiu ce inseamna si e ingrozitor, sa vrei un copil, sa-l obtii si sa ti se spuna ca ceva nu e in regula si va trebui sa faci un avort. Dar va trebui sa treci peste si sa incerci alt tratament. Bromocriptina, in cantitati mari stiu ca e foarte toxica si cred ca acesta e motivul nedezvoltarii fatului normal. Intreaba-l pe medicul tau de ce nu-ti recomanda Dostinex, care e un medicament cu mai multe rezultate bune, e mai scump, dar merita. I-ti doresc mult noroc in implinirea visului tau!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput