ai nevoie de diploma sa iti deschizi un salon de c

ai nevoie de diploma sa iti deschizi un salon de c | Autor: anca.bogdan

Link direct la acest mesaj

Fetelor,nu gasesc nicaieri informatia asta: ai nevoie de diploma,sa absolvi cursuri specializate ca sa poti sa iti deschizi un salon de cosmetica?Adica normal ca angajezi personal calificat,dar daca eu de exemplu ma pricep foarte bine sa fac machiaj si vreau sa fac asta,pot sau iau amenda daca ma prind astia?
Merci si sper sa ma poata ajuta cineva,macar sa-mi dea indicatii unde sa ma interesez.
pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Pentru orice activitate deschisa trebiue diploma de calificare in domeniul respectiv!nu cred ca iti da voie sa deschizi fara un asemenea act.

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Asa stiu si eu , mai nou ai nevoie de diploma in domeniul in care doresti sa-ti deschizi o firma / salon/restaurant, etc.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Adica daca eu vreau sa-mi deschid un bar, ce-mi trebuie: atestat de barman?
Nu stiti ce lege zice asta sa ma dumiresc si eu?

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.bogdan spune:

Multumesc pentru raspunsuri,nu ma lamuresc...Cred ca o sa fac un curs de ala cu diploma si gata.Dar e cam scump...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Cred ca este vorba de legea 507/2002 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice de catre persoane fizice, care prevede ca in vederea desfasurarii activitatii comerciale, comerciantul trebuie sa obtina o autorizatie la eliberarea careia sunt necesare documentele care atesta calificarea profesionala.
Pentru ca o persoana sa poata desfasura activitati economice in mod independent sau in cadrul unei asociatii familiale trebuie sa aiba o calificare corespunzatoare activitatii economice pentru care solicita autorizatii.

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Legea se refera doar la persoanele fizice,nu la cele juridice.Poti sa-ti deschizi salonul si sa-ti angajezi personal calificat.Acum nu stiu daca se dau amenzi in cazul in care faci ceva pt care nu esti calificat..(gandeste-te ca multi doctori sunt reprezentanti vanzari de exemplu si n-au nici o legatura cu asta..sau ma rog exemple de oameni care au terminat o anumita scoala/facultate, dar lucreaza in alt domeniu sunt multe si nu stiu sa ia amenzi)Cel mai bine te interesezi la o firma cu profil "infiintari firme"
Multa bafta.
edit:Anda Adam are diverse saloane si nu are diplome.(sunt multi care au afaceri si nici bac-ul nu-l au sau macar acolo un liceu terminat)

POZE

Mergi la inceput

Leditia asa ma gandeam si eu...logic asa e.Oricum,vreau sa zic ca de 2 zile bantui pe internet dupa informatii despre o scoala avizata cu diploma de la min muncii,care sa faca un astfel de curs in Craiova si.....pauza.Va dati seama ?Mi se pare incredibil.Parca nu ar fi vorba de un municipiu,ci de o comuna sau mai rau,vreun satuc uitat de lume...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Da, e adevarat, e pentru persoane fizice si asociatii familiale, iar ea spusese deja ca doreste sa angajeze personal calificat.
Dar ca sa faca machiaj fara calificare, nu cred ca este posibil. Cunosc un caz de ospatar care nu poate face si meseria de barman (angajat cu carte de munca) pentru ca nu e calificat. Si un altul de lucrator comercial care nu poate face meseria de barman.

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

eva eu cunosc destui oameni patroni,care n-au nici o treaba/calificare cu afacerea pe care o conduc.La fel si oameni care profeseaza diverse meserii,dar nu au calificarea necesara.(un exemplu concret sunt chiar eu care puteam sa ma angajez ca ospatar desi nu detin o diploma in acest domeniu..doar ca am refuzat sa lucrez 20 de ore /zi pe un salariu de mizerie,adik minim,in conditiile in care sarcinile erau multiple,nu doar cele specifice unui ospatar..)
anca..cursuri de genu' unde se dau diplome recunoscute de stat si de ministerul muncii se fac de catre cei de la directia teritoriala de munca de obicei,cel mai bine acolo intrebi sau la primarie.Sunt cu taxa sau fara..in cazul somerilor sunt fara taxa(cred ca sti despre ce vorbesc).In rest sunt foarte scumpe,de ordinul sutelor de euro si sunt in Bucuresti..
multa bafta.
PS:gaseste o firma care are ca profil "infiintari firme" si cere acolo lamuriri...iti vor spune ce ai de facut,eventual chiar poti apela la serviciile lor(contra cost bineinteles),sa scapi tu de cosmarul alergatului de la un birou la altul.

POZE

Mergi la inceput

Leditia multumesc pt raspuns.Eu nu sunt somer si de-aia ma gandeam ca trebuie sa fac cursul asta la o firma specializata contra cost,ca nu pot sa-l fac gratis...Dar asta e ca nu gasesc firma.Mai caut.Pupici

Mergi la inceput