este voie calciu in perioada sarcinii???

este voie calciu in perioada sarcinii??? | Autor: anca.bogdan

Link direct la acest mesaj

Fetelor,sunt o viitoare mamica ,sunt gravida in 5 luni si am o problema:am din nastere o lipsa destul de puternica de calciu.Doctorul meu spune ca nu am voie sa iau calciu in perioada sarcinii,ca provoaca contractii si pot sa fac avort spontan.Sarcina mea decurge absolut normal,nu am nici un fel de complicatii pana acum,dar imi este rau din cauza acestei lipse de calciu.Avand in vedere ca ce e mai greu abia acum urmeaza,imi este frica de faptul ca voi ramane cu urmari foarte grave dupa ce nasc (o spasmofilie).De altfel,mama mea dupa ce m-a nascut chema salvarea in fiecare noapte aproape, sa ii faca calciu in vena,ca se intepenea(a facut spasmofilie).Si trage si acum de aceasta problema dar ma rog,in limita normala...
Deci:va rog spuneti-mi: vreuna din voi a luat calciu la recomandarea medicului,ca nu vreau sa iau asa....aiurea.
Multumesc frumos.
pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Pai nu lua calciu asa liber, mai bine ia vitamine Elevit sau Materna care contin si calciu suficient si nu atat de mult incat sa iti provoace nasterea.

RAZVAN MIHAI – puiul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

Eu am luat calciu +vit D prin luna 5-6 . mi-a dat medicul de familie sa iau 6 zile cate 3 pastile pe zi pentru ca si eu aveam lipsa de calciu. plus ce mai era inclus si in prenatale. si nu am nimic. acum astept de la o zi la alta sa imi vad puiutul. spre final nu este deloc recomandat sa iei.e bine totusi sa iti asculti medicul , e posibil sa ai probleme si din cauza asta sa nu te lase sa iei. oricum sarcina usoara in continuare.

nicol
40+ Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu am luat Calciu+D3 in luna 5 si 6 la recomandarea medicului ginecolog ca aveam crampe musculare in gambe foarte nasoale noaptea. Stiu si eu ca nu se ia in ultimele saptamani ca poate provoca contractii.
Cate saptamani ai? Edit: acum am vazut ca esti in luna 5-a.

Alina cu Adelina (31.08.2006) & Dragos (11.04.2002) pozici 1, pozici 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Eu am luat calciu in saptamanile 36-38. si nu am avut nici o contractie.Mai bine sa aiba mami si bebe calciu.
Daca stam sa ne gandim,numai noi ne stresam cu tot felul de intrebari...ca mamele noastre nu au fost la eco niciodata si mergeau la dr o data sau de doua ori pana sa nasca.
te pup si numai bine,Monica
Cristin 2 luni si Daniel 4,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.bogdan spune:

Va multumesc frumos pentru sfaturi.Chiar maine ma duc la doctor si ii zic sa-mi dea prenatale cu calciu ca nu mai pot, aproape matarasc prin casa ca nu am aer si mi-e rau de mor.Mie mi-a dat materna,dar fara calciu pana acum si oricum le-am terminat si pe alea de mult.Va pupic si va doresc si eu sarcini usoare si copii frumosi si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

mie mi-a recomandat un prieten, medic chirurg, sa iau calciu in forma de coaja de ou pisata, ca se absoarbe mai bine si are si ioni de potasiu, pe linga cei de calciu

asa am facut in perioada crampelor si efectul se vedea imediat - luam cam un vf de cutit odata, de 2-3 ori pe zi, citeva zile la rind si dispareau crampele pentru o saptamina-doua; cind reapareau repetam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.bogdan spune:

nematics, in perioada sarcinii sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheryll spune:

Eu toata viata am avut lipsa puternica de calciusi prin urmare si in timpul sarcinii. Nu am putut sa mananc lapte sau branzeturi ca vomitam . Am luat calciu cam tot timpul, in luna 5 am luat calciu natural din oua de prepelita iar din luna a 7a am luat calciu cu vit D . Daca nu iau calciu am crampe musculare in gambe rau tare, in somn . Se spune ca bebe ia calciu de la mama si nu treb sa dam suplimentar, dar daca mama nu are el ce ia? Eu zic ca e bun calciu dar nu in exces .

sheryll 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Eu nu am luat calciu la prima sarcina in plus fata de prenatale si nu am facut bine.Aveam dintotdeauna Calciul la limita inferioara a normalului si bb s-a nascut cu lipsa - ii tremura barbita de m-a bagat in sperieti in primele luni.I-am dat lui Calciu dupa nastere vreo patru luni pana s-a remediat problema.Acum sunt iarasi gravi si intentionez sa ascult sfatul pediatrului baietelului meu si pe cel al medicului de familie care mi-au zis sa iau Ca in lunile 6-9.Am inteles ca administrarea Calciului reprezinta o controversa intre ginecologi (care se gandesc cica primordial la mamici) si pediatrii carora le pasa de bebei.

Multa sanatate!

Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Si eu m-am luptat cu crampele.Dr mi-a dat Elevit si magne B6, la vreo 3-4 z au disparut.MA apucam niste crampe, mai ales dim si cand conduceam , de muream.

AniS 23+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput