Nodul endometriozic
Buna fetelor,
Am deschis un nou subiect deoarece vad ca nimeni din voi nu se confrunta cu ce am eu.
Sa incep povestea mea care eu cred ca este f interesanta.
In urma cu doi ani dupa o operatie laparo am fost diagnosticata cu nodul endometric situat intre vezica si uter de marimea 2 cm. A fost cauterizat, si am refuzat sa fac dipherelin am crezut ca poate se va intampla ceva, dar nimic. Am facut o Ias dupa care am facut si un FIV in urma caruia s-au obtinut 4 embrioni. Durerea a fost ca nici un embrion nu s-a fixat de uter. Asta e am zis eu.... Acum am fost la control datorita durerilor si intepaturilor pe perioda cm din regiunea pelviana si vestea nu e prea buna.Dr. a spus ca trebuie sa ma opereze din nou dar clasic deoarece a recidivat acel nodul care, intr-un timp f scurt s-a refacut ajungand la 2,60 cm, s-au mia sugerat sa fac un fiv cu care nu prea sunt de acord. Fetelor voi ce credeti sa ma operez sau nu? Dupa aceea voi avea sanse de bb, oare? Am omis sa va spun ca totul e bine adica trompe, ovare, uter.
Astept incurajarile voastre.
Operatia va fi in octombrie
Dyamy
Raspunsuri
Tia spune:
buna, nu am inteles de ce ai facut FIV prima data daca totul era ok la tine.. si chiar si acum...
e usor sa spun ce as face in locul tau - m-as opera - insa tu trebuie sa decizi ... prietena mea din copilarie a avut un fibrom si dr. nu reuseau sa se decida daca e mai bine sau nu sa se opereze. pana la urma a decis singura, s-a operat si a ramas insarcinata la 6 luni de la operatie si in prima luna de incercari...
bine ai venit la
dyamy spune:
Mersi
Am facut fiv deoarece dr. a spus ca trebuie sa urgentez sarcina. Poate ca m-am grabit...?
Oricum m-am hotarat sa ma operez si sunt programata in luna octombrie,Dumnezeu este sus si sunt sigura ca va fi in continoare aproape de mine si de voi.
Speranta exista si cred ca va fi bine.
Oricum o sa va tin la curtent imediat dupa ce o sa ma intorc din spital
Dumnezeu sa va indeplineasca dorintele.
Dyamy
Tia spune:
bafta! dupa ce te operezi, daca medicul tau sustine in continuare ca ai nevoie de FIV, mergi si asculta si alta opinie
tanti spune:
dyamy eu am fost op de endometrioza clasic , aveam pe amandoua ovarele, nu am facut tratament ca nu am vrut, imi doream un bb si dupa 5 luni am ramas insarcinata acum am un bb de 7 luni , iti spun atat nu iti pierde speranta si este posibil sa ai o surpriza
Si mie dr imi zicea de FIV dar am zis ca voi incerca o perioada sa vad ce se intampla, si sa intamplat o minune
danutza_c spune:
Dyamy, si eu am fost operata de endometrioza - chiste pe ambele ovare si implante endometriozice peritoneale - dar mie nu mi-au spus sa fac tratament, in schimb mi-au spus ca singura sansa sa fac bebe e fiv-ul. Nu i-am crezut, am asteptat aproape 1 an si am sperat intr-o minune care nu a venit, am fost acasa si am facut 2 fiv-uri nereusite si acuma sunt cam in acelasi moment ca la inceput.
Tie ti s-a refacut endometrioza datorita trat hormonale de la fiv, asa e endometrioza asta: creste sub influenta hormonilor. Asta e si motivul pentru care se da Diphe care inhiba cm-ul si asta "omoara" implantele endometriozice.
Eu cred ca e bine ca te operezi ca sa scapi de ce a mai crescut pe-acolo.
Iti doresc ca dupa operatie sa te vezi cit mai repede.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
dyamy spune:
Multumesc fetelor pentru incurajari. Astazi dupa masa il sun pe dr. ca sa stabileasca cand ma opereaza. Dupa care trebuie sa fac dipherelin ca nu am incotro. Sper sa fie bine. Imi e putin frica dar asta e . Ma bucur ca sunteti aproape de mine si am sa revin sa va scriu dupa ce ma intorc de la spital.
Sper sa fie bine,
Va pup,
Dyamy
Ioanatugs spune:
Dyamy eu nu prea inteleg diferenta dintre nodul endometriozic si endometrioza in general, care se poate localiza oriunde in aparatul genital feminin. Eu de exemplu am avut endometrioza localizata pe ovarul drept, mai exact un chist endometriozic de 4cm, pe care l-am operat prin laparo, acum 4 luni. Ce pot sa-ti spun, e bine sa faci operatia, pentru ca altfel nu cred sa se resoarba singur, dar e posibil sa se refaca dupa. Nimeni nu-ti da nici o garantie ca dupa operatie, n-o sa mai ai endometrioza. Avem si un subiect cu endometrioza, poti intra acolo si sa citesti mai mult despre ea in general, tratamente, reusite si sperante. Te pup si-ti doresc sa faci alegerea cea mai buna, iar daca te-ai hotarat pentru operatie, mult succes i-ti doresc!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
dyamy spune:
Ioanatugs, stiu ca endo se poate reface, am citit f.mult despre aceasta boala enigmatica. Nodul endo nu este totuna cu chistul endo. Nodulul este focarul de unde se formeaza endo si este umplut cu un lichid de culoare violacee. Cand am fost prima data operata laparo, care a durat 3 ore, acest nodul a fost cauterizat cu speranta ca el nu se va mai reface. Acum trebuie sa ma deschida ca sa vada daca nu cumva focarul endo este situat pe peretele vezico urinar. Explicatia mi-a fost data de dr. care ma va opera si am mare incredere in el. Chisturile de obicei se implanteaza in special pe ovare ca la tine si ca la celelalte fete care sufera de endo si binenteles in regiunea pelviana, zona peritoneala,etc. La mine nodului care se alimenteaza de la cm este localizat intre uter si vezica si s-a refacut dupa un an si sapte luni.
Ovarele si trompele nu-mi sunt afectate deoarece eu am ramas dar din cauza nudulului l-am eliminat. Daca mai ai si alte intrebari scrie-mi si-ti voi raspunde negresit.
Dumnezeu e sus si stiu ca el ne va ajuta pe toate. Numai cu credinta vom reusi si cu o gandire pozitiva.
miryamm spune:
Dyamy si eu am fost diagnosticata cu nodul endometriozic, localizat pe vezica urinara care "trage" si de uter, dar am avut si un chist endometriozic pe ovarul drept si unul pe col, ovarele lipite de uter din cauza endometriozei si numeroase aderente. Am fost operata laparoscopic acum cinci luni, dar din pacate nu l-au putut indeparta, deoarece exista riscul de a-mi perfora vezica urinara. Singura sansa de a avea vreodata copii este FIV, dar deocamdata imi este frica sa incerc: dupa ultima stimulare cu puregon acum 1 an durerile si hemoragia din timpul cm au devenit de nesuportat, sistemul imunitar este la pamint, iar operatia nu a rezolvat nimic. Tu cum te-ai simtit dupa FIV?
dyamy spune:
Miryamm, nu trebuie sa fii disperata. Parerea mea este ca trebuiau sa-ti curete toate focarele de endo. Nu vreau sa te sperii dar am sa-ti povestesc cum a fost la mine la prima interventie care a fost tot laparo. Eu am avut vezica urinara lipita de uter iar intre ele era acel nodul endo de 2 cm , trompele erau si ele gatuite de endo, pe ovare nu am avut nimic. In timpul operatiei a participat si un dr. urolog deoarece in momentul desprinderii acelui nodul vezica urinara mi-a fost ciupita si a trebuit sa ma coasa. In timpul operatiei dr. era hotarat sa ma deschida clasic dar seful lui( e mai bine fara nume) nu la lasat pe motiv ca ma voi reface mai repete si pot ramane gravida cat mai repede. Asta e...Dupa operatie dr. mi-a explicat cum a decurs operatia si mi-a spus ca daca era clasica putea sa-mi curete mult mai bine si zona peritoneala. El a curatat dar, au mai rams mici resturi de edno. Cand am fost saptamana trecuta la control dr a spus ca acum te voi opera clasic deoarece cel mai bine poate sa-mi verifice si zona pelviana, inclusiv peretele vezico-urinar sa nu care cumva sa existe si acolo un mic focar endo. Poate ca da, poate ca nu... Si la aceasta operatie va participa dr. urolog in cazul in care in timpul operatiei vor descoperi ca va fi ceva cu vezica.Am uitat sa-ti spun ca dupa prima operatie am stat cu sonda urinara timp de 7 zile. Nu am probleme cu vezica dar e bine sa verifice si, daca va fi nevoie voi sta din nou cu sonda chiar daca imi va fi greu, asta e. Dumnezeu e sus si ma va ajuta cu siguranta.
Tie dr. tau nu ti-a prescris tratament cu dipherelin? Mie da. Dar nu l-am facut si regret. Acum sunt hotarata sa-l fac ca sa nu mai am dubii. Am auzit ca e cel mai bun tratament pentru asa ceva. Sunt fete care dupa ce au facut injectiile au ramas gravide. Nu trebuie sa ne fie frica sa facem tratamentul. Stiu ca parerile sunt impartite, dar eu nu vreau sa mai ascult pe nimeni decat pe dr. meu.
In ceea ce priveste fiv-ul eu nu am avut nici un fel de probleme.Tu ar trebui sa mergi sa-ti mai faci o eco si sa vezi ce e pe acolo dupa care fa si tu diphirelinul. Poate ca trebuie sa mai stai ca tu esti proaspat operata, dupa care sa faci si tu o operatie clasica. Nu vreau sa te sperii dar e cel mai bine asa. La tine nu a participat nici un medic urolog, mai ales cand dr. tau a vazut ca ai probleme si pe la vezica?
Daca mai ai intrebari oricand iti stau la dispozitie.
Fii tare si nu te lasa infranta de boala.
Eu sunt o persoana optimista si stiu ca hotararea care am luat-o e spre binele meu. Cu credinta se rezolva totul. Poate ne vom cunoaste intr-o buna zi sa ne impartasim bucuria ca vom tine in brate un bb.
Dyamy