Puncte negre pe dinti - copil 1.6 ani
Raspunsuri - Pagina 2
mi-ha spune:
Vivighe,si totusi nu ma pot abtine.Ce aberatii sunt alea cu nu gustati mancarea cu aceeasi lingurita,etc,etc?Eu cred ca voi medicii faceti dintr-o igiena normala,o obsesie ilogica.Sau virusii,bacteriile si toate cele sunt ceva care spun:'De asta nu ne apropiem,ca e a copilului'?!Spalam vasele cu acelasi burete,cu acelasi detergent ,le depozitam in acelasi loc ,dar ale copilului raman sterile si neatinse de virusi,bacterii doar pt ca sunt ale copilului!Ha,ha!
Mi se pare normal sa nu saruti copilul pe gura pt ca asa se saruta indragostitii[chestie de educatie],insa nu pot sa inteleg pe cei care isi dau cu dezinfectant pe maini inainte de a pune mana pe copil,in timp ce el merge de-a busilea prin toata casa-din dormitor pana in baie,sau pe cei care sterilizeaza tetine pt copilul de un an care tocmai s-a jucat cu mingea pe afara ,pe unde mai circula si alti oameni sau caini nevaccinati.
Eu cam asa mi-am crescut copilul si sistemul lui imunitar este foarte puternic si sper sa ramana asa.
mamica dulce spune:
bumpi,petele astea negre nu au fost initial niste punctulete albe-argintii?Poate nu le-ai observat,nu sunt foarte vizibile.Te intreb pentru ca pe la 1 an jumate lui Marc i-au aparut vreo doua-trei punctuletze de astea albe pe un dinte si stomatologul le-a numit drept puncte sensibile,care se pot transforma in carii,sau se pot innegri.-si apoi transforma in carii.Chiar tin minte bine explicatia pentru ca da,un punct s-a facut carie,desi nici fi-meu nu mai sugea biberon,nu suzeta,spalat pe dinti..
Problema e numai pe un dinte,pe care l-am plombat deja de doua ori si acum trebuie sa mergem iar ca i-a cazut.Nu se vede urat pentru ca in rest are dintisori ca niste perlute,dar nu vreau sa astept sa-i cada ca probabil pana atunci,in 3 ani,o sa-i dispara de tot si e nasol,ca e un incisiv superior.
Eu l-am spalat pe Marc cu pasta de la 1 an,de aia speciala pentru copii si sunt perfet de acord cu mi-ha.Avem reguli de igiena,dar nu exageram( cu lingurita,pupatul,dezinfectatul etc)
Chiar voiam sa postez un subiect,despre frecventa spalatului pe dinti,dar merge bine si aici.
Deci,de cate ori spalati copiii pe dinti?Si de cate ori e indicat?Eu il spal doar o data,seara la culcare,cu pasta speciala.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
vivighe spune:
Mi-ha...poate ai inteles oarecum gresit ceea ce am scris eu.Eu n-am recomandat sterilizarea tetinelor la un copil de un an,si nici dezinfectarea mainilor cu spirt inainte de a pune mana pe bebelush.Recomandarea mea are strict legatura cu impiedicarea popularii precoce a cavitaztii bucale a copilului cu niste microbi incriminatzi in producerea cariilor,pe care este demonstrat ca ii iau de la parintzi.Pur si simplu mie mi-e scarba cand vad ca cineva baga suzeta copilului in gura "s-o curetze" si apoi in guritza acestuia,iar aceea persoana poate e fumatoare,poate are gura plina de tartru si de carii complicate cu gangrene care put de mori si mai stiu eu ce(si asta nu inseamna ca persoana traieste la utzutzoaia din deal sau in mijlocul padurii.Sunt destui oraseni cu ditamai pretentziile care sunt varza in gura).Sau sa-ti mai zic o chestie mai scarboasa...sunt persoane care practica sexul oral...foarte bine ...si apoi manaca cu aceeasi linguritza ca si copilul.Eu doar la asta ma refeream si nicidecum nu recomandam cresterea copilului sub un clopot de sticla.Desi sunt medic la mine in casa nu e totul sters cu spirt sau mai stiu io ce dezinfectantzi.
In fine ...era doar o recomandare,fiecare face cum vrea pana la urma.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
vladis spune:
pentru periajul dintilor la copiii mici se gaseste(de la canpol cred) un fel de deget de silicon care intra pe degetul mamei, iar in capat are o periuta tot din silicon.eu asa il spal pe bebe de 1 an 2 luni si cu un bob mic de pasta de dinti pt copii, nu protesteaza la manevra. cat despre tratarea dintilor de lapte este f importanta, nu mergeti pe principiul ca oricum vor cadea, pt ca s-ar putea sa ii piarda inainte de varsta normala datorita cariilor.
mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)
www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE
mi-ha spune:
Vivighe,scuze ca am inteles gresit[si tu te-ai exprimat prea tehnic,asa cum faceti voi medicii de obicei].
In final, se pare ca e vorba tot de educatie si asta clar nu tine de oras, ci de fam si scoala.Imi amintesc de gradi cand fiecare copil avea paharul lui,de orele de dirigentie de mai tarziu,de sfaturile alor mei.
E intr-adevar pacat ca unele mame merg inca dupa zicala 'eu te-am facut,eu ...'.
Si pe mine m-a socato mama care atunci cand fetita ei de cateva luni a scapat suzeta pe jos:ca mama -ca a trecut-o o data prin gura ei si apoi i-a dat-o fetitei ;ca dascal- ca i-a mai si dat o palmuta de parca aia mica pricepea ceva la 5-6 luni cate avea!In schimb, ii fierbea de zor la tetine,lingurite iar produsele de dezinfectat pe maini de la nu stiu ce firme pt copii erau la mare cinste.
Probabil la astfel de persoane ne refeream amandoi/amandoua.
anamaria spune:
dragelor, fiti foarte atente cu dintisorii copilasilor!
imediat cum apar, e bine sa incepeti sa-i spalati pe dinti - macar cu periutza goala, daca nu accepta pasta. e greu la inceput, dar se vor obisnui. pasta se pune la inceput (pana pe la 2-3 anisori) cat o bobitza de mazare, musai pasta pt copii! si periutele idem, se gasesc pe marimi, functie de varsta copilului.
despre petele de pe dintisori, este vorba de tartru. cauzele pt care apare nu se stiu f bine, dar daca apare nu e ceva ce trebuie neglijat. cea mai mare greseala este ce v-a spus un dr stomatolog - ca oricum sunt dinti de lapte si ii schimba! petele astea de tartru se agraveaza cu timpul, cunosc copii de 2-3 anisori la care au fost atacati toti dintii pana cand s-au retezat la nivelul gingiilor. asta ii afecteaza si masticatia si vorbirea, copilul va vorbi peltic pana la aparitia dintilor noi (7 ani).
si baiatul meu cel mare a avut petele astea, am gasit si noi un stomatolog care ne-a zis ca nu-i problema... noroc ca l-a vazut pediatrul, si ne-a recomandat el un dentist la care sa rezolvam problema.
am fost toamna trecuta acolo, si i-a facut detrartraj. ne-a explicat ca de obicei problema revine cam la 6-9 luni, si va trebui sa facem din nou detrartrajul. insa este foarte important, in felul asta previi sa nu fie dintisorii atacati total, sau chiar radacinile!
sper ca am fost cat de cat coerenta, si intrbati si voi unde se poate face chestia asta.
tre sa va zic ca nu e dureros deloc, curata doar cu niste instrumente speciale. dureaza insa destul de mult, functie de cati dinti sunt atacati- la noi erau destui. sfatul meu este ca imediat ce apare la 2-3 dinti sa va duceti, noi am avut de curatat vreo 10 si am stat acolo cred ca 2 ore...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
tomasa spune:
Vivighe, dar despre bicarbonat ce parere ai? Se poate folosi pe tifon sau periutza pt. curatzarea dintzilor (in loc de pasta) la un copil sub 2 ani de ex? asa cum sfatuia aici o mamica?
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
Melania 14 spune:
Na ,ca eram si eu curioasa de bicarbonat . Vivighe ne-ai abandonat ?
Melania (14.01.2005) si mama Nico
poze