O sa primesc banii!

O sa primesc banii! | Autor: Aalina

Link direct la acest mesaj

M-am intors din spital. Am nascut o minune de baiat! O sa va povestesc aici cazul meu concret poate va ajuta cu ceva. Nu am timp sa citesc ce s-a mai scris cat am lipsit asa ca daca repet ceva scuze!

Deci am contract de munca pe perioada nedeterminata de multi ani. La 1 noiembrie 2002 am facut un contract suplimentar cu Casa cu plata la 6 luni (deci in aprilie).

La 1 martie am intrat in prenatal primind de la firma banii pe martie si aprilie (fara sa se ia in calcul contractul si fara sa imi opreasca contributia de sanatate. Initial gresisera dar au recalculat).

Am mers la Casa inainte de PAsti si am vorbit cu directoarea dar cum nu stiam daca nasc pana pe 30 aprilie m-a sfatuit sa platesc contractul pe 5 mai cu cateva penalitati.

Am nascut in 4 mai si pe 5 am platit. Pe 6 mi s-a eliberat o dovada cu contributia pe 6 luni pe contractul suplimentar care sa imi fie luat in calcul la firma.

Acea adeverinta dusa la firma si gata! Firma imi va plati pentru postnatal luind in calcul si sumele de pe contract. La fel si pentru concediu de ingrijire copil.
Directoarea de la Casa insa mi-a spus ceva care va poate ajuta. Pentru ingrijire copil se iau in calcul ultimele 6 luni inainte de producerea riscului (si nu 10 ) pentru ca eram deja asigurata la aparitia ordonantei.

Ce nu au vrut cei de la financiar sa priceapa a fost ca daca vreau pot renunta la postnata si sa intru direct in crestere copil. Da nu i-am mai contrazis ca nu mai am energie.

Deci pe 7 iunie voi primi banii conform noilor calcule!
Sper sa va ajute si pe voi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wasp spune:

Sa-ti traiasca! Asa este: poti sa intri direct in crestere copil. Esti mai sigur. La Exec. Buget. sunt niste tampiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Eu stiu asta si i-am desenat si celei de acolo ca legea iti da dreptul da nu te obliga...insa nu am avut cu cine povesti. Si cum a fost amabila si a spus ca va face cum va fi mai bine doar sa primim banii am zis ca o las balta. Se pare ca sunt si ei derutati pentru ca in judete diferite se aplica aceleasi prevederi diferit de nu mai stiu ce sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Initial creeata de Aalina

M-am intors din spital. Am nascut o minune de baiat! O sa va povestesc aici cazul meu concret poate va ajuta cu ceva. Nu am timp sa citesc ce s-a mai scris cat am lipsit asa ca daca repet ceva scuze!

Deci am contract de munca pe perioada nedeterminata de multi ani. La 1 noiembrie 2002 am facut un contract suplimentar cu Casa cu plata la 6 luni (deci in aprilie).

La 1 martie am intrat in prenatal primind de la firma banii pe martie si aprilie (fara sa se ia in calcul contractul si fara sa imi opreasca contributia de sanatate. Initial gresisera dar au recalculat).

Am mers la Casa inainte de PAsti si am vorbit cu directoarea dar cum nu stiam daca nasc pana pe 30 aprilie m-a sfatuit sa platesc contractul pe 5 mai cu cateva penalitati.

Am nascut in 4 mai si pe 5 am platit. Pe 6 mi s-a eliberat o dovada cu contributia pe 6 luni pe contractul suplimentar care sa imi fie luat in calcul la firma.

Acea adeverinta dusa la firma si gata! Firma imi va plati pentru postnatal luind in calcul si sumele de pe contract. La fel si pentru concediu de ingrijire copil.
Directoarea de la Casa insa mi-a spus ceva care va poate ajuta. Pentru ingrijire copil se iau in calcul ultimele 6 luni inainte de producerea riscului (si nu 10 ) pentru ca eram deja asigurata la aparitia ordonantei.

Ce nu au vrut cei de la financiar sa priceapa a fost ca daca vreau pot renunta la postnata si sa intru direct in crestere copil. Da nu i-am mai contrazis ca nu mai am energie.

Deci pe 7 iunie voi primi banii conform noilor calcule!
Sper sa va ajute si pe voi!

Nu vad de ce ai solicita anticipat ingrijirea copilui, vei lua oricum bani mai putini atunci. Lasa asa pana iti expira toate cele 126 de zile ca ai bani mai multi, de ce sa te grabesti?

echipa, www.desprecopii.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Multumesc Marius.
Pai pentru ca eu oricat am citit legile si raspunsurile pe undeva tot in ceata eram. Si nu imi e clar daca la postnatalul din mai de exemplu mi se iau in calcul acum si sumele din contract.
Si daca la concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani mi se vor lua 6 luni inainte de a naste (adica noi-mai) sau 6 luni de cand intru in concediu (adica si perioada de prenatal-postnatal intra aici)

Mergi la inceput