simptome de sarcina! -21

simptome de sarcina! -21 | Autor: zouzounaki

Link direct la acest mesaj

12 semne ca ai ramas insarcinata
Se spune ca fiecare femeie isi da seama atunci cand este insarcinata, ca exista un al 6-lea simt pe care femeile care urmeaza sa devina mame il au. Daca totusi tu nu te numeri printre norocoasele care isi dau seama daca sunt sau nu insarcinate, dar ai totusi o banuiala ca ai putea fi, cum faci sa iti dai seama, inainte de a apela la un test de sarcina sau la ajutorul unui medic ginecolog? Ei bine, corpul tau te ajuta si de aceasta data, dandu-ti cateva semne ca ai ramas insarcinata.

1. Lipsa sau intarzierea menstrelor
Multe femei fac greseala sa considere ca, in cazul in care mestrele nu au intarziat sa apara, nu exista nici o posibilitate sa fi ramas insarcinate. Acest lucru este deseori eronat. Este foarte posibil sa fii insarcinata si menstrele sa se instaleze in mod normal pentru inca 2 sau 3 luni, observandu-se insa o sangerare mult mai discreta.

2. Sani durerosi sau mariti
Acesta este unul dintre cele mai clare semne ca ai ramas insarcinata. In cazul in care observi o modificare vizibila a sanilor, mai mare decat cea dinainte menstrelor, iar daca acest simptom este insotit si de dureri la nivelul sanilor, inseamna ca esti insarcinata. Multe femei confunda modificarea aceasta cu cea dinaintea menstrelor. Pentru a-ti da seama daca este vorba despre o modificare asociata menstrelor sau despre o modificare asociata unei sarcini, trebuie sa iti cunosti foarte bine corpul.

3. Urinare frecventa
In primele doua semestre de sarcina, urinarea frecventa este un simptom foarte des intalnit. Acesta lucru se datoreaza pe de-o parte presiunii fatului, iar pe de alta parte secretiei hormonului hCG.

4. Mameloane mai intens colorate
De obicei, atunci cand ramai insarcinata, pielea din jurul mameloanelor devine mai intunecata. Acesta poate fi insa si un semn de dezechilibru hormonal sau semn ramas de la o sarcina anterioara. Daca aceasta intunecare a mameloanelor este asociata si cu o marire a lor, acesta poate fi un semn clar de sarcina in stadiu primar.

5. Senzatie de foame constanta si nejustificata
Chiar daca esti genul de persoana care intotdeauna simte nevoia sa ciuguleasca ceva, asta nu inseamna ca o foame absolut nejustificata si o senzatie de pofta de mancare mult mai accentuata ca de obicei nu poate fi un semn de sarcina. Nu trebuie sa te bazezi pe acest semn ca fiind definitoriu, deoarece foamea nejustificata poate fi pe fond nervos de asemenea. Totusi, in momentul in care acest simptom este insotit si de alte simptomuri specifice, ar trebui sa intri la idei. Mamicile observa in cele 9 luni in care sunt insarcinate ca devin mult mia pofticioase si, de asemenea, ca unele feluri de mancare pe care inainte la adorau, nu le mai plac deloc.

6. Senzatie de oboseala sau de somnolenta
Nu ma refer aici la o simpla oboseala, ci la o oboseala pronuntata si complet nejutificata. Aceasta oboseala se datoreaza nivelului ridicat al hormonului numit progesteron. Acest nivel ridicat te poate face sa te simti la fel de obosita ca si cum ai alergat la maraton.

7. Senzatie de balonare
Senzatia de balonare asociata sarcinii persista cateva zile si in plus este asociata si de constipatie. Acest simptom nu este definitoriu, decat daca il observati in asociere si cu alte simptome. Poate fi doar o problema digestiva.

8. Greata sau voma
Greturile si varsaturile se instaleaza indeosebi in timpul diminetii, dar asta nu inseamna ca te ocolesc nici in timpul zilei.

9. Modificarea mirosului
Daca observi ca incepi sa te atraga mirosuri ciudate, sau mirosuri care pana acum iti displaceau, acesta este un semn foarte probabil ca ai ramas insarcinata. Exemple de astfel de mirosuri ciudate ar putea fi cele de benzina sau de crema de ghete. Femeile insarcinata declara de obicei ca nu mai pot suporta gustul de cafea sau ceai si ca simt in permanenta un gust metalic in gura.

10. Linia verticala de sub ombilic inchisa la culoare
Linia verticala trasata intre ombilic si pubis devine mai inchisa la culoare, atunci cand ramai insarcinata, chiar la doua-trei saptamani dupa. Acest simptom se poate datora insa si unui dezechilibru hormonal, in cazuri foarte rare insa.

11. Mameloane moi, uneori chiar retrase
In caz de sarcina, mameloanele devin din ce in ce mai moi si mai sensibile la atingere. Senzatia este similara cu cea dinaintea menstrelor.

12. Temperatura corporala bazala ridicata
In cazul in care iti verifici temperatura corporala bazala periodic si observi un nivel foarte ridicat al acesteia, nivel care se mentine timp de mai mult de 18 zile, atunci acesta este un semn sigur de sarcina. Modificarea aceasta de temperatura se datoreza tot eliberarii hormonului hCG.

Daca aceste semne sunt prezente si in cazul tau si ai in continuare motive de ingrijorare este bine sa te duci degraba la farmicie pentru a-ti cumpara un test de sarcina. Testul de sarcina este cea mai simpla metoda de a afla daca ai sau nu motive de ingrijorare.

Despre testele de sarcina - discutii pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14204&SearchTerms=simptome,test,pozitiv

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13541&SearchTerms=simptome,test,pozitiv

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=34910&SearchTerms=simptome,test,pozitiv

Un link foarte interesant despre primele zile ale embrionului:
http://www.primulpas.ro.org/decizie/primele12.html







bubuleana

"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

am continuat acest subiect,mai ales pentru ca sint in focuri...aproape la 4 zile de la ET,si poate scrie cineva care a facut FIV si ne spune cam dupa cit timp a avut simtome de sarcina,si care au fost acestea...si bineinteles ca nu numai fivoasele....sa auzim numai de bine...de cit mai multe...

"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

uite ce am mai gasit...Pentru dezvoltarea unui copil sunt necesare 9 luni. In timpul acestei perioade, pintecul mamei creste: aceasta reprezinta sarcina. La sfirsitul celor noua luni femeia naste: copilul vine pe lume. Cind sarcina evolueaza bine, viitoarea mama duce o viata activa, obisnuita; cu toate acestea, ea trebuie sa aiba grija sa se hraneasca bine, sa evite fumatul, alcoolul, ca si majoritatea medicamentelor, care constituie substante toxice pentru viitorul copilului.



Viata copilului in pintecul mamei.



In toata perioada sarcinii, schimburile dintre mama si copil se realizeaza prin intermediul placentei si cordonului ombilical.

Placenta este complet formata la trei luni de la fecundare. Este constituita din celule ale mucoasei uterine materne (endometrul) si din celule coriale. Placenta uneste mucoasa uterina cu fatul prin intermediul cordonului ombilical. Acesta este strabatut de o vena si doua artere. Arterele ombilicale transporta substante nutritive si oxigen de la mama, iar vena ombilicala transporta produsi reziduali si dioxidul de carbon in organismul matern, de unde se elimina.

Sarcina este divizata in simestre (perioade de trei luni in viata embrionului si a fatului):

I simestru

Dupa ce a avut loc fecundatia, oul fecundat s-a divizat pentru a forma o mica sfera de celule, care pluteste in uterul mamei, (organ muscular, cavitar unde se va dezvolta viitorul copilului denumit embrion). In a 7-a zi dupa fecundatie, micuta sfera formata din celule, se fixeaza pe peretele uterin; acesta constituie nidatia oului.

Saptamina a 2-a: Incepe formarea celulelor sanguine si diferentierea celulelor cardiace.

Saptamina a 3-a: modificarile hormonale determina ingrosarea endometrului si vasele sanguine din el hranesc blastocistul.

Saptamina a 4-a: sacul amniotic este bine dezvoltat. Embrionul si, mai tirziu fatul, vor fi adapostiti in el pe tot parcursul sarcinii, suspendati cinfirtabil in lichidul amniotic, la o temperatura constanta si protejati impotriva socurilor. Inima incepe deja sa bata la inceput neregulat, dar in curind cu un ritm regulat si mai rapid decit cel al mamei. Coloana vertebrala si sistemul nervos incep sa se formeze in embrion, care are acum in jur de 7 mm in lungime.

Saptamina a 5-a: Se formeaza primele organe. Capul creste, adapostind creierul in dezvoltare, care este legat de maduva spinarii rudimentara. Bratele si picioarele apar ca mici muguri, iar inima si sistemul circulator sunt bine conturate. Vasele sanguine ale embrionului se unesc cu cele ale placentei in dezvoltare pentru a forma cordonul ombilical. In interiorul embrionului, acum in lungime de 10 mm, a inceput sa se formeze sistemul digestiv, incepind cu stomacul si parti din intestin. Desi nu exista o fata propriu-zisa, exista mici depresiuni in care se vor forma ochii si urechile. Gura si maxilarele sunt la inceputul formarii, iar sistemul nervos si coloana vertebrala continua sa se dezvolte.

Saptamina a 6-a: Dezvoltarea capului se accelereaza. Partile interne ale urechilor si ochilor sunt in continua formare (ultimii, acoperiti cu tegumentul ce va forma pleoapele). Incepe dezvoltarea narilor. Creierul si maduva spinarii sunt aproape formate. Dezvoltarea sistemelor digestiv si urinar continua, desi ficatul si rinichii nu sunt capabili sa functioneze. Mugurii membrelor au crescut si este posibila observarea rudimentelor mainilor si picioarelor.

Saptamina a 7-a: Acum incep sa se dezvolte umerii, coatele, genunchii, bazinul si plaminii. La sfirsitul saptaminii a 7-a embrionul are lungimea de 40 mm.

Saptamina a 9-a: Se separa degetele. Intre timp se formeaza sistemul digestiv.

La virsta de 2 luni - se formeaza cavitatile oculare, acoperite cu un tegument din care se vor forma pleoapele. De asemenea, apar urechile, coloana vertebrala, gatul si muschii. Apare pielea, iar capul se spleaca inainte. Embrionul incepe sa-si miste mainile si picioarele.

Cu ajutorul unor aparate care amplifica sunetul putem auzi bataile cardiace ale fatului, dar mai sunt necesare sapte luni pentru a se naste.

Din acest moment embrionul poarta numele de fat.

Incepand cu a 2-a luna de gestatie, embrionul se dezvolta foarte rapid. Pana acum el ocupa cavitatea uterina, de acum inainte, insa, uterul se va destinde pentru a face loc fatului, sacului amniotic si placentei. Abdomenul mamei se va mari din ce in ce mai mult.

In saptamanile urmatoare se dezvolta organele interne ale fatului. Incep sa se formeze muschii si unghiile, iar parul incepe sa creasca. Fatul incepe sa dea din maini si picioare din ce in ce mai puternic.

Cu ajutorul ultrasunetelor, in a 12-a saptamana, mama poate vedea o imagine a colului. Ultrasunetele sunt unde radio cu frecventa foarte mare, care pot produce o imagine pe un ecran. Metoda este folosita de catre medici pentru a se asigura ca fatul se dezvolta normal. De asemenea se poate afla sexul copilului.

In saptamana a 14-a, desi este foarte mic, fatul este format in intregime: are 12 centimetri lungime si cintareste aproape 135 de grame.

Incepand cu luna a 5-a, mama poate simti miscarile fatului. El deschide si inchide ochii si poate sa-si stranga pumnii. Doarme si se trezeste des si chiar sughite !

Luna a 7-a: fatul aude. Se misca mai putin deoarece are mai putin loc in uter. Masoara 42 cm si cantareste 1,5kg.

Luna a 8-a: Fatul se intoarce cu capul in jos si fesele in sus, pozitie care in general o va pastra pana la nastere. Puful fin cade si este inlocuit cu o substanta grasa, protectoare. Masoara 47cm si cintareste 2, 5 kg.

Luna a 9-a: Plamanii sunt gata si functioneaza. Pielea este neteda. Oasele craniului nu se vor suda decat dupa nastere. Fatul masoara 50 cm si cantareste in jur de 3, 2 kg. E pregatit sa vina pe lume. Se spune despre un copil ca e prematur daca acesta se naste inainte de luna a 8-a.



"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Exista deja un astfel de subiect. Ii zice "Vine barza" te rog sa continui acolo.

Aici inchidem.

Mergi la inceput