Mamici de sept-oct 2006 (76)
Raspunsuri - Pagina 22
matahut spune:
Gripo, esti nemaipomenita. Pe mine m-a miscat foarte mult povestea ta si mi-a intarit ceea ce intuisem si eu, si anume ca cel mai mult conteaza psihicul mamei, ceea ce isi doreste si felul in care se stapaneste. Si eu cred ca se poate sa treci peste depresia postnatala (eu nu am trecut la primul copil, dar imi dau seama acum de ce…) daca gandesti pozitiv, daca nu te gandesti minut de minut cat esti de oropsita, taiata, supta, nedormita, nemancata etc etc (ceea ce, desigur, e greu sa eviti, dar nu imposibil), daca ai in minte doar : DOAMNE, AI INFAPTUIT INTR-ADEVAR O MINUNE, IAR EU VOI AVEA GRIJA SA NU TE DEZAMAGESC!
Noi suntem bine, un pic emotionati, mai e atat de putin – pe 20 sept ar fi termenul, dar e posibil, dupa cate spune dl dr sa nasc mai devreme, avanf in vedere ca am colul moale si deschis inca de saptamana trecuta. Ziua ma iau cu treaba si mai uit, dar noaptea ma tot gandesc: oare cand m-o apuca?! Eu nu am avut contractii pana acum, doar dureri de ligamente, ceva crampe (noaptea cand e vezica urinara plina) si greturi. Pot spune deci ca sunt o fericita. Dar am, evident, alte temeri. Ca se va face frig si nu mai corespund pijamalele si camasa de nastere…toate cu maneci scurte. Noaptea trecuta la asta ma gandeam: ma apuca si nu o sa am cu ce sa ma imbrac….Drept care dis de dimineata, dupa ce am plantat-o pe Ana la gradi – prima zi, deh, urlete ca la balamuc, picioare in usa clasei….abia astept acum la 1 sa ma duc sa o iau si sa vad daca mi-o mai primesc si luni sau…. – am dat o raita prin magazine si mi-am luat o pijamaluta grosuta grosuta….
Ieri am fost la Scoala parintilor (probabil pt ultima oara….ca pana joia viitoare sigur nasc) si pe langa faptul ca ne-au sugerat ca va fi probabil cam frig (in Filantropia, fiindca asteapta sa se mute intr-un alt corp de cladire, drept care nu se mai pune apa in instalatiile vechii cladiri etc) am ascultat din nou cumintica cum e cu nasterea naturala, cu impinsul, cu forcepsul……… Eu am o frica destul de mare de acest instrument, fiindca nu il poate folosi oricine, iar daca dr meu nu va fi acolo (ceea ce e probabil) …nu prea are cine sa faca aceasta operatie fara urmari neplacute atat pt mama cat si pt bebe. Se pare ca se pot produce rupturi vaginale si chiar uterine care duc cateodata la cancer de col. In fine, sa nu ma mai gandesc. Nu mai vorbesc de urmarile lasate lui bebe. Eu am nascut si data trecuta tot cu forcepsul, dar cu dr meu, care e un maestru in manuirea acestor fiare, asa incat nu au ramas nici un fel de urme, nici pt mine, nici pt Ana. Data trecuta am inteles ca s-a intervenit cu forcepsul fiindca avand epidurala si, in plus, un bebe mare (4300gr) nu am impins suficient de eficient (cand nu simti deloc contractia si nu ai senzatia de screamat pe care o ai in mod normal, neanesteziata, e foarte greu sa intuiesti cum trebuie sa o faci) si nu au vrut sa riste si sa o mai tina pe bebita pe traseu. Acum, parca vad ca ma paste acelasi lucru, asa incat decizia finala (zic eu…) e: FARA ANESTEZIE pentru a putea colabora, a lasa-o pe mama natura sa ma indrume. La cursuri, ne-au zis chiar ca unii dr daca evalueaza ca bebe va fi prea mare…nici nu permit anestezia epidurala, tocmai pt a nu se ajunge la forceps (eu banuiesc ca e vorba de dr care nu stiu sa il foloseasca si, prin urmare, nu vor sa fie pusi intr-o situatie imposibila – fiindca dr meu vorbesc cu mare naturalete, chiar simpatie pt acest instrument). Mie prezicandu-mi dl dr ca bebeita va avea la termen in jur de 3,800-3,900 gr imi e destul de clar ca usor nu va fi, chiar daca e a 2-a nastere iar bebe 1 a fost mai mare. Sigur, pot avea surpriza ca bebe 2 sa aiba doar 3,500, dar si 4,500 gr…fiindca masuratorile astea sunt foarte relative. Cand am auzit-o insa ieri pe moasa spunand de o nastere ce avusese loc cu cateva zile in urma, a unei mamici foarte curajoase, care a nascut natural, fara nici un fel de analgezie si inca un bebe mare…..adica de 3200 gr….am cam amutit. E, dar si eu am avut la nastere 3,900 gr iar mama m-a nascut natural fara anestezie si inca acum 30 de ani….si totul a fost ok, deci se poate. Iar daca o fi doamne fereste nevoie de forceps sper sa vina dr meu de unde o fi…….
Cam atata despre noi. Daca vedeti ca trec 2-3 zile si n-am mai scris….e clar….Sper sa nu nasc insa pana luni, fiindca luni intre 7 dim si 7 seara e de garda moasa mea preferata si tare mult as vrea sa nasc cu ea (e de o bunatate si de un calm inegalabil, parca iti ia durerea cu mana) – si pe Ana tot in tura ei am nascut-o si a fost ca un balsam.
V-am pupat si ne mai auzim noi pana atunci. As vrea sa am forta sa va scriu un mesaj chiar inainte de a pleca spre spital, ca poate va rugati pentru mine (pentru bazinul meu…)!
Marina
39+
Maruca si Ana (3 ani)
roxanae spune:
Gripo tare frumoasa povestea nasterii lui Bubu.
Mamilili cremele de la Tis sunt cu adevarat bune si ieftine , la noi se vand destul de bine in special cea pt. copii.La inceput am fost sceptica vazand pretul dar le-am incercat pe mai multe si au efect rapid si bun. Deci fetelor folositi-le cu incredere.
Giulieta nastere usoara.
Roxana
+ Diana-Rahela(8.05.2002)+ Rebecca
eloise spune:
GRIPO eu peste tot am citit ca e bine sa te adaptezi nevoilor bebelusului si daca iti cere de mancare din jumate in jumate de ora, chiar si asa sa-i dai! Faptul ca e mancacios e semn de sanatate! Sa pape o data la 2 ore sau o data la o ora jumate e perfect normal pt unii copii, esti fericita ca ai bebe mancacios!
Eloise
35+ cu 
EU
Virsta bebe
MamiLili spune:
Buna ziua, fetelor!
Vad ca ati fost tare harnicute de aseara pana acum, asa ca tb sa-mi fac un update la ce-ati scris intre timp.
Tasia, la cet s-a vorbit despre chestiile alea cu "B" in ultima vreme, si la cat s-au consumat, sunt sigura ca PIB-ul Moldovei il va depasi in curand pe cel al Americii...![]()
Itzy-Bitzy, 
, sigur s-au gandit ca faci trafic cu lanolina...sa vezi ce high te simti dupa ce te ungi...
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
sapt 35 cu 
MamiLili spune:
Giuliella, cred ca esti deja cu bebe in brate! Refacere usoara, mult laptic, bebe cuminte!
Ionela Roxana, felicitari!
Lili
sapt 35 cu 
MamiLili spune:
Floricika, felicitari pentru bebe!
Fetelor, voi posta diseara, aici pe forum, reteta anticolici, n-o stiu pe de rost.
Azi e ziua sotului meu si tare-si dorea sa-si vada fiul tot pe 15 sept (ce ma faceam eu cu 2 fecioare-carcotase in casa), dar i-am explicat ca bebe si-a platit chiria pentru garsoniera pana pe 21 octombrie, asa ca nu-i legal sa-l dam afara mai repede. Si lui bebe i-am zis ca mai devreme de 1 oct nici sa nu se gandeasca sa-si paraseasca domiciliul, acolo-i caldut si bine si el trebuie sa creasca mare si voinic.
Am vazut ca aseara vorbeati despre lanolina si vaselina, nu-s unul si acelasi lucru, lanolina e naturala (de la oi), iar vaselina e o hidrocarbura cu alte proprietati. Daca vrea cineva amanunte despre cele doua, ii stau la dispozitie.
Lili
sapt 35 cu 
MamiLili spune:
Gripo, foarte frumoasa povestea nasterii! Poate vreo mamica priceputa o va copia in link-ul de pe prima pagina.
A propos, Gripo si Eloise, v-a cuprins azi nostalgia primei zi de scoala?
Lili
sapt 35 cu 
danidani74 spune:
salutari burticute si mamici cu bebici! Doamne ce de copilasi...sunt ca niste ingerasi...
Vad ca sunt ceva mamici care fac nopti albe din cauza ingerasilor. Am gasit pe net 10 trucuri pt. a invata bb sa doarma. Mergeti pe Baby Blog. ro(fara pauze)apoi pe Bebelusi apoi pe Trucuri. Nu stiu daca dau rezultate dar cred ca merita sa incercati, apoi ne spuneti si noua
.
Dana
34 sapt
eloise spune:
Lili LA MULTI ANI sotului tau, multa sanatate, si sa aiba numai bucurii de la baietelul pe care tu o sa i-l daruiesti in curand!
Prea tare nu m-a cuprins nostalgia lui 15 sept. chiar azi, m-a cuprins mai demult, cand am simtit toamna in aer, si pana astazi, s-a epuizat! Am mai vbit cu colegii care mi-au preluat clasele "abandonate" si un pic ma strangea inima... dar asta este! Bebe e cel mai important acum! Gripo sincer nu cred ca are acum timp de dor de scoala...dar cine stie?
Eloise
35+ cu 
EU
Virsta bebe
itzy-bitzy spune:
Hei burtici si mamici!
Mamilili
stii ce high sunt cu lanolina?
Am asociat-o comparativ cu vaselina la aspect, insa nici prin cap nu imi trecea ca sunt unul si acelasi lucru....nici pe departe. Scuze fetelor care au inteles asta...vaselina e...vaselina...
Putzuruca cred ca Monique va veni acasa maine...asa ca o sa avem vesti proaspete despre ele.
Gripo si Susa sunt niste scumpi bebelusii vostri. Sa va traiasca si sa va bucurati de ei.
Flory felicitari sa iti traiasca juniorul si sa fie sanatos si mancacios. Refacere rapida si te asteptam.
I-am dat un sms Floricikai insa vad ca nu a raspuns pana acum...o fi obosita saraca...daca a nascut azi-noapte...
Va pup si aveti grija de voi
Itzy-Bitzy
39+ cu
Ana-Maria
POZE