Mamici de sept-oct 2006 (75)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Inni hai ca ne-ai dat subiect de discutie...zi-ne si la tine cum a fost cu furia? Ca spuneai ca daca stiai din timp...ce sa stim ca uite nimeni nu scapa!

Itzy-Bitzy
39 cu Ana-Maria

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

INNI-Nu zi de 2 ori!
Al meu suge 10 min si adoarme! O fi de la icter?
Ami mai are icter?

ALESSIA80 cu minunea ARMAND

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

NOT, ce faci?

ALESSIA80 cu minunea ARMAND

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Pai in primul rand ca bagam la lq in mine ca o sugativa. Apa, compoturi, ceaiuri...nu oricare....ci de stimularea lactatiei . Ceea ce e gresit...in primele 3 zile dupa nastere. Plus ca inghiteam si 3 linguri/zi de Galactogil.
Stii..vorba aia....disperarea cand imi vine...rup camasa de pe mine ...vroiam lapte..lapte...lapte.
Apoi nu mi-a zis nimeni de muls. Nu stiam sa ma mulg. Nu am tras de maneca pe nimeni sa imi arate. Stiam ca am pompa acasa...ma declaram tare...ma bazam pe ea.
La maternitate ne-au spus doar ca daca ni se declanseaza furia laptelui sa punem comprese calde alternativ cu cele reci.
Ajunsa acasa...a 2-a zia...am dat in febra...38 cu 8....dintr-o data am simtit ca ma ia cu starea aia specifica febrei. Nu cred ca am apucat sa pov asta pe forum. Am plecat val-vartej la spital. M-am dus la una din asistentele de copii...si i-am spus ca am febra...etc etc...sa ma invete ce si cum.
Si mi-a zis asa :

- se reduce cantitatea de lq in perioada urmatoare.
- se pun comprese reci pe sani din jumate in jumate de ora (adica juma de ora cu comprese..juma' de ora..fara nimic)...dar nu si pe areolele mamare (ca acolo sunt canalele lactifere si daca se aplica rece pe ele se stagneaza oarecum productia de lapte). AM pus dar nu am stat toata noaptea sa fac asta (desi asa imi spusese).
- si celebrul muls...am invatat in sfarsit cum sa-l fac. Nu se mulge tot sanul...nu se apasa si preseaza de sus...ci numai partea cu areola mamara. Mi-a zis nici sa nu umblu mai sus...ca nu ma intereseaza zona si nici nu prea e voie.
Se face cam asa :...prindeti areola...un deget sus (mare) si unul dedesubt (aratator). Impingeti inapoi..inspre san...apoi stoarceti sfarcul. Nu stiu daca se intelege ceva...dar astea sunt miscarile. Repetandu-le...veti vedea (dupa nastere...ca acum nu stiu daca are ce sa iasa) cum ies picaturelele. La inceput e mai dureros..dar dupa aceea nu mai e.

Asa ca daca stiam ca tr sa ma mulg indiferent de situatie (daca suge bb sau nu)...era altceva.

Poze

Inni... mamica de Ami (29.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Alessia80 sa stii ca si la mine Alexia sugea doar dintr-un san si asa a supt 4 luni jumate , n-am putut-o face nicicum sa suga din ambii , dar se pare ca ea se satura asa si nu mi-am facut probleme....dupa ce sugea dintr-un san eu ma mulgeam din celalalt si erau atunci in egala masura la fel, adica productia de lapte se refacea la fel.

Si dupa mine furia laptelui apare atunci cand sanul e supraincarcat de lapte si nu-l goleste nimeni si e normal sa te doara si sa se formeze gogoloaze mai tari....chiar dupa ce nasti trebuie sa-l pui pe bebe la san, la ambii sani de asta data si-apoi dupa ce vine laptele trebuie muls surplusul si astfel sanii se inmoaie si se formeaza din nou laptele...eu asa am facut si nu am avut parte de nici o furie a laptelui...si inca ceva...daca se intaresc sanii e bine sa fceti dus cu apa calda, adica cat suportati de calda, masaj de fapt sub jet de apa calda clda si apoi sa vedeti ce se inmoaie sanii si ce bine puteti sa-i mulgeti.

sper ca n-am aberat prea mult si eu o sa aplic tehnica mea si la bebelina nr 2

Pupici

39+sapt

Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Care dintre voi cauta trusa de peridurala si nu gasea? Eu mi-am cumparat trusa si nu o voi folosi pt ca voi face cezariana cu anestezie totala....deci cine are nevoie sa ma contacteze...

39fix

http://bd.lilypie.com/j1YZp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Inni- dragut-o de cate ori am povestit despre alaptat am spus acelasi lucru ca trebuie sa te mulgi chiar din spital. E adevarat ca asistentele ar trebui sa faca acest lucru cu fiecare mamica si sa explice tehnica mulsului si sa explice cum trebuie pus copilul la san sa nu faci ragade.Cu cat copilul ia mai mult din mamelon cu atat e mai bine.

In cazul in care se fac noduli trebuie pusa compresa cu apa statuta si masat locul respectiv pana nu mai simti nici un nodul si trebuie scos tot laptele din san . Daca nu poti tu incearca sa mergi la spital la o pompa electrica sau pune-l pe sotul tau sa traga(sa suga) cat poate el de tare pana se elimina acel nodul.

Multi si sanatate.

Inni ti-am vazut minunea e superba.

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput

Nu mai are.
Am uitat sa-ti spun ca bebeii cu icter sunt mai somnorosi...sug uneori mai cu lene...si adorm imediat cum ii pui la san.

Poze

Mergi la inceput

Multumesc Cristina.
M-am luat ci teoriile si am uitat sa felicit noile mamici.
mamicilor felicitari si mult laptic....fara "furie"

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Cici - mi-ai adus aminte de un lucru- daca se pun comprese cu apa calda(calduta) laptele vine mai usor , e bine ca inainte de a alapta sa speli sanul cu apa calda , iar daca pui comprese cu apa rece laptele stagneaza si nu mai vine. Daca ai un program regulat sau trebuie sa pleci undeva pentru putin timp poti incerca cu compresele reci.

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput