Mamici de noiembrie - decembrie 2006(38)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

(3) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 1 se prelungeste corespunzator, în cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, în conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
SARYTA, asta vrea sa zica ca , din momentul in care se naste bebe 2, intri in concediu de ingrijire a copilului pentru o perioada de 2 ani, indiferent de momentul in care se termina perioada legala de CIC pentru primul copil. De la 1 ian 2007, alocatia pentru copiii de pana la 2 ani va fi de 2 mil/copil, insa cuantumul indemnizatiei tale va fi de numai 6 milioane, indiferent de numarul copiilor pe care ii ai in ingrijire. Asta ar insemna un total de 10 mil/lunar, nu?

CLEOMONI, in calculul celor 12 luni de cotizare se includ si persoanele care s-au aflat intr-una din situatiile urmatoare:
au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
f) au realizat în sistemul public de pensii, anterior datei intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
Daca nu ma insel, tu corespunzi primului punct, nu?

Sper ca v-am fost de folos....noapte buna!

Raluca 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomoni spune:

Rulmat sart-mana sper sa ma incadrez in una din ele si sa primesc ce mi se cuvine, pupici si noapte buna pt voi ca eu sunt la firma inca.

Cleo 29+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomoni spune:

Somn usor gata plec acasica ca maine dimineata am treaba si poate apuc sa dor si eu un pic.

Cleo 29+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny75 spune:

Buna dimineata!
LORYM, la multi ani si multa sanatate,sa fii fericita si sa te bucuri de cadoul din burtik.
Noi suntem bine,ne bucuram din plin de concediu(toata ziua plimbarica).
Despre mersul la toaleta noaptea,de cate doua ori,cu mare chin la ridicatul din pat.Va

DENY32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Buna dimineata, mamici!

Mirona, in legatura cu "vin toti si se uita intre cracii tai"...asta asa e...la vizita de dimineata, medicul si multimea de rezidenti vin si te controleaza, ba mai si miroasa tamponul...mi-a confirmat asta si sora mea, dar intr-adevar, desi pare jenant acum sa discutam despre asta, atunci nici ca-ti mai pasa! Oricum asta nu inseamna sa nu porti chiloti!
Lavinia, esti o dulce...m-ai salvat de la cu reteta de croissante...
Cleo, eu doar dimineata mananc lapte cu cereal...si cam atat. In rest...no milk! Si mai bag cate-un iaurt pe zi si poate putin cas...cam astea sunt lactatele pe care le mananc!
Dia, draga mea, ce conditii naspa din spital??? Adica nu-mi pot imagina ce e asa de groaznic acolo la voi, incat e musai sa ai acest vaccin ca sa nu te infectezi! La clinica unde voi naste eu, e mereu dezinfectat tot locul, instrumentele sunt si ele sterilizate, totul arata curat si ingrijit...Io sigur nu fac acest vaccin!
Gabriela, sa ai o sarcina usoara in continuare si sa-ti traiasca !!! Ai grija cu amigdalele alea....bea multa lamaie cu miere...asteptam sa pui poze sa te cunoastem si noi...Pupici!
Lorym, ...sa ai parte numai de bucurii si impliniri in viata!
Da, Zina, si mie mi s-a intamplat...am ametit dintr-o data, mi-au tiuit urechile si am vazut doar punctulete colorate inaintea ochilor...daca nu ma intindeam, acolo picam jos...DAR tensiunea era buna, analizele la fel...ma gandesc ca poate glicemia a scazut brusc! Eu cand mi-am facut glicemia sapt. trecuta aveam 80, deci ok...starea asta am avut-o cam de vreo 4-5 ori pana acuma, insa a trecut destul de repede...
Ramsan, in sfarsit....am notat toata reteta!!!!

Cat despre buretelul acela de baie, eu inca nu l-am cumparat...poate face MArcela o poza, sau stati sa rasfoiesc pozele nepotelului meu, poate am una in care-i face baita cu acel buretel!!!

Fug sa vad si eu poze...Pupici la toate!!!

Oana 25+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna dimineata tuturor, si celor de la munca si celor de acasa.

ati fost mai mult decat harnice, am avut mult de citit, dar am recuperat.
ieri am luat dr spock si numai cu nasul in carte am stat. am aflat , normal, o multime de lucruri noi. stiati ca din sapt 29 bebe se vede ca bebe are memorie? reactioneaza la un zgomot puternic, dar daca sunetul respectiv se repeta la interval de 20 de secunde, bebe nu ii mai acorda importanta, tocmai pt ca l-a memorat. mi se pare tare interesant lucrul asta!

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Aoleeeuuuuu, Cleo, mama, cate jucarii...m-ai dat gata...trebuie sa ma mobilizez si eu !!!! Super jucarioara muzicala, as vrea si eu sa intru pe e-bay, dar niciodata nu am avut rabdarea necesara sa "rasfoiesc" acest site...dar ai luat-o ieftin tare la 35 EUR!

Lavinia, foooarte frumoasa rochia ta imbulinata! Si tu la fel...

V-am pupat again....

Oana 25+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Buna dimineata,

Si eu ca si Asiza ,lapte cu cereale dimineata si cam atat.Sau daca raman fara cereale, laptic cu paine cu unt si dulceata.Dar stiu ca untul ingrasa asa ca mai rarut.In rest,branza cu smantana si Almette.
La baie ma duc o data/2 ori pe noapte.Inca ma misc binisor la coboratul din pat.

Problema mea e alta:Nu ma lasa BB sa dorm pe o parte..incepe cu suturile.Cu fata in sus cica nu e recomandat.Eu incerc asa o pozitie intre cele 2, dar e destul de incomoda si dimineata ma trezesc de cele mai multe ori cu fata in sus si ma mustra constiinta.Oare o fi asa grav?Voi cum dormiti?

Ramsan,mi-ai ramas datoare cu un PM.
Cleo, cate jucarii are bebica ta...Ne-ai dat pe spate pe toate .eu jucariile le las pe mai tarziu,poate el va avea alte gusturi la jucarele .

O zi buna tuturor!

Lavinia 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Multumesc Asiza!

Era sa uit LA MULTI ANI LORYM!,sa ai un bebe frumos si sanatos,si sa aveti parte numai de lucruri bune.

Si eu am Dr.Spock si intr-adevar plina de informatii utile.Isi merita banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

neatza burticoase fericite,
noi implinim azi 32 de saptamani.
am un junghi in partea stanga jos ... sper sa nu ma tina mult.

pentru LORY Sa cresti mare si frumoasa (si in burtok) si sa mai treci pe la noi - ca asa de rar o faci ... ca ni se face deja dor de tine.

Raluca, Alexandra si Ramona eu va multumesc din suflet pentru explicatiile pe care le dati - eu de cate ori tre sa citesc o lege, o ordonanta .... imi vine sa trag cu ea de pereti - de multe ori stau si ma gandesc ... ce-o vrut sa zica cu chestia asta? Oi fi eu mai grea de cap ... da au unele niste formulari ... de te doare mintea.
Nu sunt toate clare si mi-e greu sa fac interpretari. Deci mercic mult pentru ca ne explicati ce si cum se face, ce si unde ne incadram ... ca ne indrumati.
roxana dar ce a avut Oana? Ai scris doar ca ati fost de urgenta la spital ... dar de ce? Insanatosire grabnica si aveti grija de voi.
Dia parca erai mai mi-se-rupista in ultima vreme ... ai grija ca MIG-urile de final sunt cele mai crunte. Lasi tu totul in ordine ... dar oricum vin alea care te inlocuiesc si fac ele ordinea pe care o vor ele ... asa ca ... nu te stresa prea mult. Ai grija.
Oana (asiza) nu stiu ce spitale aveti voi prin Cluj ... dar imposibil sa fie atat de curate sa nu poti lua ceva - mai ales daca esti sensibil, alergic, predispus la a lua ceva. Chiar si cleantza usii este un mod frecvent de a colecta boli. Uite de ex. eu iti spun doar un simplu exemplu. La spitalul unde voi naste eu ... e renumita faza: nu iasa nici un copil din spital fara sa fi racolat stafilococ. Se dezimfecteaza toate alea, se fac rezerve separate pt mama si copilul, dai bani cu caru ... si tot tre sa treci prin asta - daca nu-l are in gat, il are in nasuc si etc ... deci astea sunt conditiile. Dia nu va naste aici unde sunt eu ... ci la altul .. dar nici asta nu e tras pe o spranceana. Draga, din pacate - traim in romania. Avem si spitale particulare pe aici ... dar tine-te frate.

hai pupici la toate si mai revenim.

Miro32+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput