Mamici de noiembrie - decembrie 2006(38)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

asiza normal ca am intrat si am citit cu interes. multumim mult.

am retinut insa 2 aspecte:

1. aici spune ca daca bebe nu se trezeste sa ceara de mancare timp de 5 ore, trebuie sa il trezeasca mama. in celelalte carti si pe alte site-uri scrie ca intervalul maxim trebuie sa fie de 4 ore, nu 5. cred ca 5 ore sunt cam mult pt un nou nascut. mai incolo poate, dar la inceput nu stiu ce sa zic.

2.se recomanda ca sanii sa nu fie unsi cu creme, ci cu lapte matern (?). ma gandesc totusi ca nu se poate sa fie cremele alea atat de contraindicate, atunci nu ar fi produse de firme mari, ci de nume mai obscure. asta dincolo de parerea mea strict personala ca refuz sa ma ung cu laptele meu.bine, presupunand si sperand ca e cazul de alaptat.

in afara de asta, sunt f multe info utile, si e bine sa stii cat mai multe inainte, sa stii la ce sa te astepti.eu am si un cd in engleza de la avent pe tema asta, dintr-o revista, am impresia, tragedia e ca habar nu am pe unde o fi, poate dupa ce punem casa la punct.

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

p.s. mamicilor cu experienta, voi ce ziceti? ca in fond voi stiti mai bine...

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

asiza foarte interesant siteul, multumim mult pentru el!
Sa speram ca cele care suntem la primul bebe ne vom descurca. Mie una mi se pare destul de complicata toata treaba, dar cred ca atunci cand va veni momentul ne va ajuta instinctul.
29+ cu Erica Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Chris80,cand am alaptat-o pe Iasmina, ce-i drept, nu prea mult, am avut niste probleme cu sanii de muream de durere. Nu aveam sfarcuri deloc,iar ea, saracuta, tot tragea de zor. Asa ca ,intr-o zi, uitandu-ma la ea cand papa, m-am ingrozit cand i-am vazut gurita plina cu sange. Era de la mine, pentru ca reusise sa-mi rupa,efectiv, sfarcul, care abia se mai tinea de san.Din cand in cand ma ungeam cu crema pentru ragadele cu care ma procopsisem,insa niciodata nu mi-am dat cu lapte pe san. Dimpotriva, eu stiam de la alte mamici si de la doctori,ca sanul trebuie spalat si sters inainte de alaptare,asa ca am procedat ca atare.Mai mult, laptele ala,daca il lasi pe san, incepe sa miroase nu tocmai bine, asa ca nu am vrut sa imi vad copilul refuzand total sanul din cauza mirosului. oricum, in cele din urma, crezand ca ea nu se prea satura numai cu san, i-am dat in completare lapte formula. ...Greseala enorma, pentru ca pitica mea s-a invatat lenesa,si in scurt timp a refuzat total sanul. Asa ca, la vreo trei luni si jumate de cand am nascut-o, m-am aranjat frumos de tot cu o mastita de toata frumusetea,de au trebuit sa ma taie pe viu (calitatea laptelui cica ar fi afectata de anestezie) ca sa imi desfunde canalele.Am crezut ca mor de durere,insa asa am scapat de mastita aia oribila.Toata chestia este, fetelor, sa insistati cu sanul,sa lasati pe bebe sa-si faca treaba, ca numai asa reusiti sa treceti peste faza cu canale infundate si sa alaptati macar sase luni, daca nu se poate mai mult. Multumesc lui Dzeu,chiar daca Iasmina a papat piept numai vreo doua luni jumate, nu am avut probleme de sanatate cu ea, insa nu se stie niciodata. Si acum, cu Georgia, va trebui sa ma storc cu pompa si sa pun lapticul la frigider,pentru ca nu voi putea sa stau acasa in permanenta sa o alaptez. Avem treaba foarte multa, iar daca as sta acasa, ar trebui sa angajez pe cineva sa faca ce trebuie eu sa fac, ceea ce nu imi convine deloc.Nu suport sa stiu ca altcineva ar putea strica rapid ce am cladit eu in atata timp,cu atatea sacrificii.
Pupici

30 saptamani, fix, azi

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salut gagici ,

ma bucur ca sunteti bine , va citesc pe toate desi nu dau raspunsuri individuale prea multe :)

legat de alaptare la san am citit si am mai auzit:
1. Garmastan din plin si se poate pune copilul la san chiar daca mai sunt urma de crema !
2. Pompa de san - e f f importanta ! in maternitate ptr stimularea lactatiei iar dupa aceea la golirea sanilor dupa ce papa bb . Eu asa am priceput ...
3. am o prietena care mi-a recomadant sa ma dau de pe acum cu garmastan , eu ma dau cu ulei de migdale si ea a zis ca e ok .
4. tetinele de silicon ptr san ... inca nu m-am lamurit eu f clar cum le sterilizez la maternitate ..... probabil cu solutie( cu care eu nu prea sunt de acord)
5. acum 100 de ani ;) bunica zicea ca e mai bine ca laptele muls sa il dai cu lingurita decat in tetina ptr ca asa .. se invata bb lenes .. noi vom vedea cum o sa facem:)

hai pupici si va doresc o zi insorita si frumoasa !
D 28+

BeBelusca

Mergi la inceput

cristina hai ca de mastita am auzit, dar de partea cu ruptul sfarcului...cred ca a fost absolut cumplita fiecare dintre experientele astea in parte, dar impreuna...

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

danita nici eu nu cred suta la suta in solutia de sterilizat, dar la spital, in lipsa de sterilizator, cred ca merge. voi lua chicco, 190.000 ditamai sticla, pana ajungem acasa.

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Chris, cred ca asta e citatul despre care vorbeai la punctul 1: "dupa; nastere copilul poate sa fie somnoros, daca nu se trezeste dupa 5 ore, trebuie trezit si pus la sân – îl schimbati;, îi freacati talpile, spatele iar daca nu se trezeste i se da lapte muls cu lingurita, seringa sau cana"...asta se poate intampla DOAR imediat dupa nastere, cand bb este obosit, iar daca citesti mai departe vei vedea ca nu se sugereaza deloc sa se trezeasca copilul din 5 in 5 ore, nici din 4 in 4 ore...ci trebuie sa pui copilul la san de cate ori acesta o cere!!!! Cam asta e ideea...

Oana 25+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Salutare,

Hop si eu interesata de subiect.

1.Referitor la pompele de san.Care sunt mai eficiente.Eu am gasit la un pret rezonabil una care are in sapte un fel de maner, ca la cismelele de odinioara,daca stiti.De fapt, e imposibil sa nu fi vazut modelul.Alte persoane le recomanad pe cele tipa seringa.

2.Am vazut si eu protectiile alea din silicon.Dar nu am inteles la ce folosesc.Le pui cand alaptezi sau intre alaptari?

Mirona,foarte fain patutul..imbietor asa..probabil va visa frumos Karina in el.

Marcela, de unde ai buretelul de baie,ca ne-ai innebunit.Eu nu am mai vazut nicaieri pana la tine.

Dbunny,si eu am patit ca Asiza,m-am dus direct la poza cu burtokul de care ziceai si mi-a trebuit ceva timp sa realizez care din femeile alea este insarcinata.Pana la urma m-am uitat mai atent la cea mai tanara si am realizat ca esti tu.Arati super bine..linisteste-te.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Mirona,Dolores.... wake up si deschideti un nou capitol ca nu ne mai ajunge plapuma..

Mergi la inceput