injectii maturarea plamanilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Si eu am facut aceste injectii. Mi s-au rupt membranele la 32 de saptamini si mi-au facut o injectie cind am ajuns la spital, apoi una la 12 ore dupa prima si urma sa imi mai faca una la 10 zile. Dar nu am mai apucat sa o fac fiindca am nascut dupa 7 zile. Deci am stat cu memebranele rupte 7 zile. Copilul s-a nascut la 33 de sapt. si nu a avut nicio problema de respiratie.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Si eu am facut dexametazona in s. 32 - preventiv.

Cateva info ref. la administrarea de corticosteroizi in sarcina cititi aici la Antenatal corticosteroids for fetal lung development
si despre Respiratory Distress Syndrome www.merck.com/mmhe/sec23/ch264/ch264g.html" target="_blank">aici.

S-auzim de bine.

Larisa 34+ cuMatei
mie-mi place in vacantza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Eu am primit inainte de nastere cu 30-40 de minute. Am nascut la 33 de sapt si 3 zile o fetita de 2800 g si 45 cm care a trait doar 2 zile pt ca nu a putut respira! Desi stateam cu risc de nastere prematura de 2 luni, nimeni nu mi-a dat acele injectii la timp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

eu am nascut la 34 de saptamani (natural, ca mi s-au rupt membranele si s-au declansat contractiile) si nu mi-au facut aceste injectii...
oare de ce??

Chantal, nici nu am cuvinte sa spun cat de rau imi pare pentru fetita ta! dar nu au pus-o la aparate, la incubator?
of, de fapt cuvintele sunt de prisos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

si eu stiu ca se fac numai la persoanele care nasc inainte de termen.
am trecut si eu prin asa ceva pt. ca am nascut la 37 de saptamani. mi s-a rupt apa si am stat toata noaptea in contractii tocmai ca sa isi faca efectul si nu stiu cum mi-au incetinit travaliul. abia a doua zi am nascut. asa a patit si o prietena de-a mea care a nascut la 36 de saptamani.
nu stiu ce sa spun.
poate ar trebui sa mai discuti cu un medic, e o chestiune strict medicala.

nastere usoara si numai bine!

Mergi la inceput