Unde sa se adreseze?
Cumnatul meu a avut o problema cu Asociatia vanatorilor, avea pusca de vanatoare, permis, totul in regula.Anul trecut a fost la vanatoare si a fost oprit de un anume politist din zona lui (Turnu Magurele)si cu reprezentanti de la acea asociatie a vanatorilor caci gasisera la o mare distanta o caprioara ranita.I s-a facut proces verbal s-a confiscat arma.A urmat un proces lung, teste ale armei care au aratat ca nu s-a tras cu arma lui.Am in fata acum copia hotararii in care sa arata nevinovatia lui, hotarare definitiva si irevocabila de la Tribunalul Suprem, permisul este la cei de la vanatoare, arma este la politia Teleorman.Il plimba de la unii la atltii spun ca sa-i dea primii cei cu vanatoarea permisul, iar cand se duce acolo cu hotararea in mana il trimit la politie si tot asa...
Nu stie unde sa se mai adreseze, caci a cheltuit o gramada de bani cu avocat si procese stiindu-se nevinovat a mers pana la capat.Mi mult de atat i s-a spus ca nu s-a mai intamplt pana acum sa se castige un proces din asta...de un om de rand...Ce ma invatati sa mai faca?
bita doina
Raspunsuri
doinabita spune:
Ieri, am vorbit cu cumnatul meu si l-am pus sa faca doua cereri, una la politie si una la asociatia vanatorilor,la care sa anexeze copie dupa hotararea judecatoreasca si sa le dea nr. de inregistrare si sa ceara raspunsul in termenul legal.Altceva nu stiu ce sa-l invat...avocatul pe care l-a avut e plecat in concediu pentu o luna, iar el vrea sa-si recupereze pusca de vanatoare caci este a lui!O sa scriu la Libertatea la rubrica "Libertatea te ajuta!"ce ziceti?
bita doina
doinabita spune:
Am vorbit cu cumnatul la telefon , la Politie i-au primit cererea si i-au dat un nr. de inregistrare, dar la Filiala de vanatoare NU!au motivat ca nu inregistreaza ei astfel de cereri...ne invartim intr-un cerc vicios...
bita doina
marinar spune:
daca la o institutie se refuza primirea unui act sau nu se da nr de inregistrare, cel mai bine este sa se trimita actul prin posta, scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Marina 21+
burtika
anca tanasica spune:
pai banuiesc ca in hot.judecatoreasca...o data cu nevinovatia se cere si repunerea partilor in situatia anterioara...sau ceva de genul...trebuie ca instanta sa fi stipulat undeva dr.de a.si primi arma inapoi...in acest caz io m.as duce cu hot.jud.la As.vanatorilor si la Politie si le.as spune clar ca nerespectarea unei hot.jud.se sanctioneaza cu inchisoarea...si dc in continuare refuza as face o plangere penala...
...dc nu se specifica in hot.judec.(dc a omis sa ceara in timpul procesului arma inapoi)...mergi la comandantul politiei si dc nici el nu intelege ii poti face plangere penala la Parchet...
...acum...normal este sa i se elibereze intai permisul de vanatoare, deoarece logic Politia nu poate elibera o arma decat unui posesor de permis de vanatoare...asa ca io as merge intai la As.vanatorilor si as face un pic de scandal pe chestia cu nerespectarea hot.judec...si dc nu primesc cererea este un pic penal...
edit: sorry...cred ca.s tare obosita...so poate cam aiuristica in exprimare acum...dc nu ai inteles nimic din ce am scris revin maine...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
doinabita spune:
Am vorbit cu cumnatul meu astazi, Este descurajat ,mi-a spus ca se invarte intr-un cerc vicios...in hotarare nu se stipuleaza decat ca este nevinovat si este data de Tribunalul Suprem!La Filiala de Vanatoare ii spun ca ei nu au treaba cu hotararea deoarece pe perioada cat a fost in cercetare nu a platit cotizatia catre Filiala, iar el a facut atunci o cerere cum spune legea in care arata ca este in cercetare penala si daca e necesar sa plateasca acea cotizatie in aceasta perioada?i -sa spus ca nu!deoarece are arma la Politie si permisul la Filiala.Acum o dau la intors cu toate ca el are nr. de inregistrare la cerere!Eu o sa scriu la Evenimentul Zilei!Cumnatul meu e scarbit, dar a cheltuit o gramada de bani cu procesele, cu avocat, cu drumuri la Bucuresti...si incerce sa se adreseze la Avocatul Poporului pentru niste sfaturi legale, indrumari...caci avocatul lui i-a spus ca nu se mai baga caci si-a facut dusmani si la Filiala de Vanatoare si la Politie...sa-si caute pe altcineva!
bita doina
anca tanasica spune:
pai incercati si la prot.consumatorului...
...apoi trimiteti la as.vanatorilor o cerere intr.o scrisoare cu confirmare de primire...apoi la organul ierarhic superior...si dc nu se rez...ii dati in judecata pe contencios...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
doinabita spune:
A trimis scrisoarea la Filiala de vanatoare. Asteptam sa vedem ce raspund...dar spun ca nu mai au locuri in Filiala in zona lui, adica la Turnu Magurele...incerc sa rezolvam cu Zimnicea, dar e o mancatorie...Va tin la curet caci m-am infuriat rau sa vad ca are dreptate si se incurca in birouri si pupaturi de usi!
bita doina