Cine elibereaza adeverinta cu stagiul de cotizare?
De doua luni stau fara nici un ban, la casa de pensii imi spune sa vin cu contabila, contabila nu are chef sa vina!
Ieri am fost la CNPAS Bucuresti. Mi-a cerut statele de plata pe ultimele 6 luni(pe care nu le aveam) si 4 dispozitii de plata (pe care nu le aveam) si contabila mi-a promis sa mi le dea.
Acolo mai zice ceva de adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 6 luni. Daca sotia mea e angajata cu contract individual de munca pe durata nedeterminata (angajat unic) si am chitantele de cotizare pe ultimele 6 luni, mai imi trebuie adeverinta cu stagiul de cotizare? Sau fac un tabel cu valorile chitantelor si numarul de ore lucrate?
Va multumesc!
Raspunsuri
Cary spune:
In baza contractului incheiat intre tine si CNPAS, tu soliciti printr-o cerere depusa jos la registratura adeverinta de stagiu de la CNPAS.
Trebuie sa depui la etajul 3, copii dupa cele 6 chitante prin care atesti ca ai platit cele 6 cote in fiecare luna si completezi in 2 exemplare anexa 39 care se cumpara de la xerox.
In termen de 1 saptamana CNPAS trebuie sa-ti elibereze adeverinta de stagiu, care este un tabel unde sunt trecute,dupa cum bine ai banuit,seriile de chitante cu sumele aferente.
Cu aceasta adeverinta te duci la firma sotiei si se recalculeaza cota ce trebuie s-o primeasca.
bafta si succes.
palmyrah2002 spune:
Adeverinta pentru Casa de Pensii arata cam asa:
De fapt e un formulat tip:
Denumire angajator,sediu,cod fiscal sau nr.inreg.in Registrul Comertului,apoi numele persoanei si Codul numeric Personal.
Anul,luna,total zile din care:normale,deosebite,spec.zile prest.,Cunatum salar sau indemnizatie pt.incapacitate temporara de munca,nr.crt.din declaratia nominala lunara,CAS datorat de asigurat Sume inregistrate in Anexa 1.2,la rubricA M,TOTAL CAS de virat,Total, CAS virat + semnaturile autorizate!!!Cristina
Deci:Daca iti plateste CNPAS,duci aceasta adev.de la serviciul sotiei,daca iti plateste unitatea(de fapt ia din banii din sigurari sociale)iei adeverinta de la CNPAS si o duci la angajator.Sper ca am fost coerenta!!!Cristina
marius spune:
quote:
Initial creeata de Mugur
De doua luni stau fara nici un ban, la casa de pensii imi spune sa vin cu contabila, contabila nu are chef sa vina!
Ieri am fost la CNPAS Bucuresti. Mi-a cerut statele de plata pe ultimele 6 luni(pe care nu le aveam) si 4 dispozitii de plata (pe care nu le aveam) si contabila mi-a promis sa mi le dea.
Acolo mai zice ceva de adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 6 luni. Daca sotia mea e angajata cu contract individual de munca pe durata nedeterminata (angajat unic) si am chitantele de cotizare pe ultimele 6 luni, mai imi trebuie adeverinta cu stagiul de cotizare? Sau fac un tabel cu valorile chitantelor si numarul de ore lucrate?
Va multumesc!
Ionut
Mugur,
Stai un pic hai sa calmam lucrurile si scrie-ne care este stiuatia voastra defapt? Cine lucreaza, daca lucreaza, de cand lucreaza, daca exista state de plata daca s-au platit asigurarile (impozitul, somajul, CAS-ul sanatatea in fiecare luna), daca aveti si contract individual deci personal cu casa de asigurari, daca aveti de cand aveti, cat ati platit, cand s-a nascut copilul s.a.m.d. Apoi putem lamuri lucrurile
echipa, www.desprecopii.com