Gogosi
Fetelor, gospodinelor, da' gogosi din alea umflate si rotunde si pufoase si pudrate cu zahar stie cineva sa faca...desi fac o gramada de chestii complicate, astea nu-mi ies cum le facea bunica, gogonate si mari....uffff, cat de greu poate fi?
aime
Raspunsuri
Leditia spune:
Eu fac reteta www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7237" target="_blank">asta fie ca le fac simple,fie umplute prin metoda expusa acolo.(ies pufoase si fara gaura)
Multa bafta.
POZE
tyaa spune:
Aime, nu sunt o bucatareasa grozava dar gogosile imi ies bune.
Fac dintr-un kg de faina si un cub de drojdie desi pe cub scrie ca e pt 1/2 kg faina.
Torn faina intr-un lighea, faca o gaura mare in mijloc, drojdia o amestec cu o jumatate cana apa calduta si vreo 2 linguri de zahar, o torn in "gaura din faina" si amestec putin cat sa intre si putin faina in compozitie, acopar ligheanul si o las asa vreo 15-20min. Apoi bag acolo vreo 2 oua, vanilie, sare, uneori pun si lamaie rasa, lapte caldut, nu stiu cantitatile, pun "din ochi", dar daca mai trebuie uneori mai pun faina. Framant bine aluatul, la sf torn putin ulei si mai framant pana se desprinde aluatul de lighean. Las la dospit, cand creste suficient intind aluatul pe masa si tai cu un pahar gogosile. Le prajesc in ulei incins si le pudrez cu zahar imediat ce le scot.
Sper sa iti iasa, mie imi ies de fiecare data.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
aime spune:
multumesc fetele , o sa le incerc,ca tre sa ma specializeze si eu, creste asta mic si va vrea gogosi . inca o intrebare, cat ulei puneti la prajit gogosile, eu stiu ca se pune mai multisor, sa fie "scufundate" cam pe jumate asa, nu?
Leditia spune:
quote:
Originally posted by aime
multumesc fetele , o sa le incerc,ca tre sa ma specializeze si eu, creste asta mic si va vrea gogosi . inca o intrebare, cat ulei puneti la prajit gogosile, eu stiu ca se pune mai multisor, sa fie "scufundate" cam pe jumate asa, nu?
Pai depinde de oala..cu cat e mai larga cu atat trebuie sa pui mai mult.
Eu fac intr-o oala de 2l de inox si pun cam jumate de kg de ulei,sa nu fie nici prea mult nici prea putin.Cand se ridica ele sus,ajunge la jumatea lor,adik numai bine,ca atunci cand le prajesc pe ambele parti,uleiul ajunge la jumate deci se prajesc peste tot.Nu stiu cat de coerenta am fost si daca ma intelegi,da' faza e ca ma grabesc ca fac...gogosi.(mi-ati facut pofta si m-am pus pe treaba..mai ales dimineata la o cafea)
Edit:gata,le-am terminat astea sunt.Sper sa se vada.Daca nu,le gasiti in "poze"mai jos.
POZE
Carmen_Marieta spune:
tyaa incerc si eu reteta ta!!
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
tyaa spune:
Carmen, sa ne spui cum au iesit. Eu vreau sa fac azi scorushi......cum facea bunica.
Spor la treaba
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
tyaa spune:
Numai vezi ca dintr-un kg de faina ies f multe gogosi. Noi mancam cate 2 zile din ele.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
katty spune:
Leditia, ce bine arata gogosile tale!! O sa le incerc si eu da' cu ciocolata!
Mi-ati facut pofta de gogosi!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici
varsta lui Andrei
olim spune:
Am facut duminica gogosi si au iesit tare bunicel putin asa zicea sotul
Am mancat si eu vreo 4 desi nu sunt amatoare de dulciuri.
Va doresc o zi buna tuturor