Mamici de sept-oct 2006 (73)
Raspunsuri - Pagina 9
eloise spune:
Cecilia pai noi platim 5% lunar si orice serviciu medical avem nevoie il platim de asemeni (fie mergand la cabinete particulare ca sa nu asteptam ore nesafarsite la cozi prin policlinici-unde beneficiezi de servicii proaste oricum-, fie neoficial prin banii dati in stanga si-n dreapta).
Ma intreb unde se duc totusi banii de asigurari, ca spitalele, la ani buni de la implementarea acestor taxe, arata tot jalnic, salariile personalului medical tot mici sunt, cu dotarea stam prost, unele proceduri medicale despre care studentii invata in facultate sunt inca imposibile la noi in tara...le invata doar teoretic...
Jalnic sistem...
Eloise 34+ cu
EU
Virsta bebe
adameasca spune:
Fetelor, va pupa mama . Am ajuns cu bine acasa, credeam ca nu mai scap de spitalul ala... Promit sa imi fac timp zilele astea sa va povestesc cum a fost. Una peste alta din pct meu de vedere cezariana a fost o experienta urata, chiar traumatizanta. Dar au fost si ceva complicatii, am ramas fara trompa si ovarul de pe partea stanga din cauza unor chisturi. Si peste 2 sapt o sa iasa si rezultatul la biopsie, alt stres pe capul meu.
Mandra mica e ok, deocamdata doarme si mananca si ma rog la Doamne Doamne sa o tina asa, macar cateva zile pana apuc si eu sa-mi revin putin. La capitolul lapte stau prost, probabil m-au marcat prea tare problemele care au fost... La san nu vrea sa suga deloc, era deja invatata la biberon dupa 5 zile jumate cand, cu chiu cu vai, s-a instalat si la mine lactatia. Ma mai mulg, mai bagam lapte praf, om vedea ce-o mai fi. Ea a recuperat deja tot ce-a pierdut in greutate dupa nastere, am ajuns acasa cu greutatea pe care a avut-o cand s-a nascut.
Am crezut ca mor de dorul lu' fi-miu, care s-a bucurat enorm cand ne-a vazut acasa si ne tot roaga sa nu mai plecam fara el.
Gata, ma duc la nani.
Si felicitari fetelor care au nascut intre timp!
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca
CamiSol spune:
Ileana bine ai revenit acasa. Si ne rugam la Doamne Doamne sa fie totul bine. lu' Ilinca!
Cami 36+ cu Luca-Ionut
Pozici cu burticutza
Inca putin pana la
matahut spune:
Felicitari mamici de 7 septembrie! Sa fiti sanatoase si fericite alaturi de puiutii vostri (de cei mici, dar si de cei mari…)!
In alta ordine de idei, eu tocmai m-am intors de la Cora UN CAR DE NERVI! Dupa ce fii-mea s-a dat iar in spectacol – in fine, chestii uzuale, de altfel, pus mana pe toate produsele de pe rafturi, incercat toate canapelele, scaunele, in fine, mobilierul expus in magazin spre vanzare, hatanat carucioarele, patuturile, zgrabtanat gheata de la galantarul cu peste etc etc – am dat de o MARE coada la casa. Sigura pe mine si cu burta in fata m-am indreptat asadar spre o casa prioritara….unde, surpiza, era la fel de plin de oameni fara nici un motiv prioritar…. E, o intreb frumos pe caserita ce sa fac?! Iar ea imi raspunde tamp ca nu s-a mai confruntat cu o astfel de problema si ca nu stie cum sa actioneze!!!!!!!!!!! Si parca ma intreba pe mine ce sa faca?! I-am spus ca in mod normal ar trebui sa termine bonul si sa ma ia pe mine, iar ea a spus ca nu stie, ca ce sa faca cu cei care deja si-au pus produsele pe tejghea….Evident ca nesimtitii cat vorbeam eu cu caserita isi inghesuiau care mai de care produsele, doar doar mi-or lua-o in fata. In fine, nu o mai lungesc fiindca imi face rau sa imi aduc aminte toate amanuntele si toate privirile ostile ale unor imbuibate insensibile cu cosurile doldora…. Cert e ca aia dupa ce a terminat bonul, nici vorba sa ma ia pe mine. A, m-a intrebat si ce am, adica cate produse….de parca asta conta! Cand am vazut ca coada merge bine merci mai departe, m-am infuriat si I-am spus ca merg sa o reclam. Ea a sarit ca arsa si a spus in scarba ca sa stau ca dupa ce termina bonul ma va lua. Dar nu va spun cu cata scarba. Unde mai pun ca oamenii – impropriu spus – de la coada erau, evident, de partea ei urland la mine ca tin coada in loc si ca ce vreau sa isi ia oamenii marfa de pe tejghea pentru mine? Am plecat furioasa, m-am dus sa o reclam. Dar unde??? Pana la urma m-am dus la serviciu clienti unde am dat de alta toanta care mi-a spus ca nu depinde de casierite, ci de clienti!!!! Poftim, de unde pana unde, adica sunt la mila compatriotilor nostri? Pai atunci inseamna ca placutelel cu casa prioritara sunt mai mult de cat o gluma….Adica sa stau sa ma mai si rog de fiecare sa ma lase in fata. Mi se pare o aberatie. Pana la urma a venit alta tipa care mi-a dat dreptate, a spus ca intr-adevar ar fi trebuit sa termine bonul si sa ma ia pe mine, dar ca probabil e noua si nu stie regulile….si ca o sa faca din nou instructaj cu ele si o sa le puna in tema. Baliverne! Cert e ca nu mi-a spus una: haideti cu mine ca se rezolva! Nu, a trebuit sa stau aproape jumatate de ora la coada bine merci! M-am dus inapoi la casierita cu pricina si i-am spus ca am vorbit cu superiorii sai si sa se astepte sa afle lucruri – desi nici nu m-au intrebat cine e persoana, cum o cheama sau la ce casa e, fiindca evident se vor acoperi unii pe altii – si ea a inceput sa imi spuna ca e vina mea si ca ea m-a invitat sa intru cand termina bonul….Cata nesimtire….Era si o tipa mai sefa acolo, cu nu stiu ce catastif in brate si, evident, I-a luat apararea….si a crezut-o ca a inchis bonul si m-a invitat… Cand I-am spus ca dupa ce a inchis bonul a inceput altul ce credeti ca mi-a raspuns? Ca era sotul celei din fata cu alt carut si nu putea sa nu-l ia. Pai poate mai in spate era si bunica si strabunica si strastrabunica si tot asa, nu?! Am plecat plina de nervi. In parcare am plans de nu ma mai puteam opri. Adevarul e ca nu mai iesisem de mult in locuri publice – in afara de biserica unde toti s-au purat foarte frumos de cand am asa o burta impozanta – si uitasem cat de bestii sunt oamenii. A, erau si 2 imbuibate la coada care I-au luat apararea caseritei spunanad aceeasi minciuna, cum ca eu nu am vrut sa stau acolo. Doamne, oare chiar nu au pic de jena, ca inima e probabil ingropata in slana.
Gata, cu vaicarelile. Sa va spun mai bine ce am luat din Cora. De fapt o singura chestie poate va intereseaza: niste aleze Seni de 60/90 cm foarte utile daca bebeul vostru va “da pe afara” pipilet sau, mai rau, …. Eu am avut ghinionul asta la Ana care pana la 6 luni mi-a facut caca de 5-6 ori pe zi in medie si intotdeauna se revarsa din pamapers pana ….la gat. Asadar, fara alezele astea puse sub cearsaf (iar uneori, din disperare, chiar deasupra cearsafului) salteaua ar fi fost compromisa rapid. Noi le puneam si in carut, din acelasi motiv, si le foloseam si cand o schimbam si nu aveam la indemana masuta de infasat.
Apropo, ati gasit undeva salteluta de infasat fara lemn (deci fara fund rigid) la preturi rezonabile? In Cora aveau, dar costau in jur de 700 de mii si mi s-a parut foarte mult, prea mult. In plus, nu aveau marginile ridicate, ca cele cu fund rigid.
E, cam astea ar fi noutatile zilei de azi. Imi pare rau ca m-am enervat inutil, pentru ceva ce nu se va schimba niciodata sau foarte foarte greu….mentalitatea oamenilor langa care traim!
Marina 38 fix Maruca si Ana (3 ani)
eloise spune:
Ileana bine ai revenit acasa! Tin pumnii cu rezultatele, e totul bine, ai sa vezi! Asteptam poze cu Ilinca!
Eloise 34+ cu
EU
Virsta bebe
inni spune:
ILEANA mult laptic iti doresc si o fetita frumoasa cu cuminte....si sa semene cu mama ei...asa dulcica.
Refacere rapida si numai bine.
Nu te stresa cu biopsia ca nu e cazul.
Va fi OK.
Poze
Inni... mamica de Ami (29.08.2006)
MamiLili spune:
Buna seara!
Acum am venit si eu de la munca. Am intrat repede sa vad daca s-a completat listuta cu bebei.
Felicitari, Alessia!
Felicitari, Ralucutza!
Ma duc sa pap, apoi citesc din urma.
O singura chestie mai zic acum: am constatat ca fetele care se aseamana au nascut in aceeasi zi. Mai precis, bufnitele Inni si Adameasca pe 29 august, azi panicoasele Alessia si Ralucutza. Oare ce cuplu urmeaza?
Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 34 cu
laliq spune:
Ileana, bun venit acasa! Si eu zic sa nu te stresezi cu biopsia, o sa fie bine. pt tine si pt Ilinca papacioasa si pt Luk afectuos. Asteptam poze.
Marina - pacat ca te-ai enervat asa rau. La Cora Militari m-am confruntat si eu cu situatia descrisa de tine, dar sotul meu s-a dus in fata si i-a zis casieritei ca urmam noi dupa ce inchide bonul curent, fara explicatii, ca era evident de ce. Ati fost prea manierati pt "jungla" in care traim. Fii sigura ca reclamatia ta nu va avea nici un efect pt ca nesimtitii de la Hypermarketuri au mari probleme cu lipsa de personal (datorita salariilor mizerabile pe care le ofera). Clientii oricum vin cu duiumul la ei.
Princess, chiar azi am vorbit cu o colega care a nascut la Polizu prin cezariana acum o luna. A zis ca a dat asa (sotul): 400 euro pt dr, 100 euro pt mana dreapta, 50 euro pt anestezist, 50 euro neonatolog, 180 euro pt 3 nopti in rezerva privata. Asistentelor cate 50.000 lei la fiecare imbaiere bebe, toaleta lauza (se face de 2 ori pe zi). Brief... totalul ajunge spre 950 - 1000 euro, dar a fost foarte multumita de conditii.
Larisa 32+ cuHoria Matei
mie-mi place in vacantza
Nokia spune:
Inca un bb: Naty a nascut o fetita de 2800g.
Felicitari si refacere usoara!
Bun venit pe lume ANTONIA
Ileana, bine ati venit acasa, pupici la bb si sanatate maxima
Dragi mamici, vrem pozeeeeeeeeeee, bitte!!!!!!!