Lucrez de mai multi ani la o firma pe actiuni; actionarul principal s-a hotarat sa-si vanda actiunile, pe care am inteles ca le-a cumparat o firma specializata in lichidari de firme-societatea noastra are datorii etc.
Nu stiu in cat timp vor purcede la actiune, dar as vrea sa stiu ce optiuni am, avand in vedere ca in ultimii 4 ani am platit toate darile catre stat, iar in starea mea actuala-sunt insarcinata in 14 sapatamani- nu cred ca ma mai angajeaza cineva.
Daca nu mai lucrez sau firma e in curs de lichidare mai pot beneficia de concediul de 126 zile? Mai primesc CIC?
Am inteles ca la maternitate te prezinti cu adeverinta de la angajator..eu ce ma fac?
La naiba
Spui ca firma are datorii... dar ca tu "ai platit" toate darile catre stat.
Atentie ca datoriile catre somaj sa fie platite pe ultimele 12 luni anterioare datei incetarii contractului de munca! Exceptia este:
" Art 34 (2) Constituie stagiu de cotizare și perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuția la bugetul asigurărilor pentru șomaj și se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operațională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu și-a achitat contribuțiile datorită unor situații de forță majoră." (din legea 76/2002, a asigurarilor de somaj).
Multumesc pentru raspunsuri.
Datorile dateaza de mai multi ani, au fost achitate cu intarziere, dar dobanzile si penalitatile exista inca.
Tot nu mi-e clar daca societatea e in curs de lichidare daca mai beneficiez de concendiul de 126 zile.
Multumesc
Daca nu se lichideaza pana intri tu in concediu de maternitate (126 zile), iti va plati firma (si isi va recupera banii de la Casa de Sanatate). Daca vei fi in somaj, tot vei primi, cu conditia sa nu fie intrerupere intre data incetarii contractului de munca si intrarea in concediu.
Agentia de Somaj va fi atunci asimilata angajatorului si de acolo vei primi adeverinta.