Mamici de martie - aprilie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 28
elyanne spune:
Gata... am ajuns acasa de la dr. ... am luat rezultatul de la bitest, care a iesit bine... adica exisat risc f. scazut de malformatii...
Intr-adevar, asa cum scrie si pe rezultatele mele, bitestul (si triplutestul) nu este un test diagnostic, concluziile lui bazandu-se pe interpretarea unor date statistice. Testul detecteaza sindromul Down cu o sensibilitate de 62% si o specificitate de 95%.
Eu cred ca la eco morfologica oricum s-ar vedea posibililele malformatii...
Acum, asa cum v-am promis
, prima poza a bebeilor
Inca nu am adaugat-o in albumul comun... mai incolo
, cand am putin timp.
si revin putin mai tarziu sa citesc ce ati mai scris.
Eliana si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
Katink spune:
Buna fetele!
Ioana, felicitari pentru bb BAIETEL din burtica! Sarcina usoara!
Alina, in legatura cu dormitul pe burtica, daca observi ca te deranjeaza schimba pozitia, deocamdata nu are ce pericol sa fie, in schimb pe spate nu este indicat sa dormi, si asta dupa sapt. 28. Pana atunci dormi cum vrei, dar cel mai bine pe o parte, si o sa vezi ca in timp iti va fi utila o perna intre picioare cand dormi pe-o parte.
Laura_Oana, imi pare rau ca
, si celalalte fete... nu vreau sa va sperii, dar sunt cazuri de gravide care
pe toata durata sarcinii sau nu
deloc. Incercati sa mancati ceva care va prieste, sau daca aveti multe
, vorbiti cu dr. pentru ca exista niste pastilute contra
admise in sarcina.
arissa, aici se fac doar 3 ecografii pe perioada sarcinii, in fiecare trimestru cate una, ei spun ca sunt suficiente, si daca vrei in plus platesti - 25e/eco. Normal daca sunt sarcini cu pb. probabil se fac mai multe, dar atata timp cat totul pare in regula 3 sunt suficiente.
In Romania am vazut ca se fac cate vrei si cate te tine buzunarul. Ce pericole sunt, nu stiu, din cate am citit/auzit nu sunt pericole, dar sper ca nici peste 20 de ani sa nu se descopere ca cine stie in ce fel influenteaza de fapt...
carla_lia, bun venit si sarcina usoara!
Un sfat tie si celor nou venite aici si pe forum. Daca vreti sa fiti trecute in lista de pe prima pagina, sunt necesare niste date:
UM = ultima menstruatie
DPN = data probabila a nasterii
DN = data nasterii - pentru lista cu zilele de nastere ale mamicilor
Eu sunt bine, fara simptome, de acuma intru la idei
, urinez des si nu am pofta de mancare.
Sper sa fie totul bine cu bebe din burtica.
Sambata merg si eu sa il vad, de abia astept 
Pupici,
Katink
cu
Surpriza si
Dulcineea mea Emma-Andreea
Katink spune:
Elyanne, superba poza!!!
Eu asa inteleg:
- un pui e sus pe spate cu capul in dreapta
- puiul 2 e in partea de jos a pozei cu capul in stanga si e intr-o parte, parca puiul de sus ii face freza puiului de jos 
Am priceput bine, sau sunt pe langa?! ![]()
roxygeo, bun revenit! Eu cred ca e vorba de eco in care il va masura pe bb: cap, picior, trunchi... sper sa nu spun prostii
.
Pupici,
Katink
cu
Surpriza si
Dulcineea mea Emma-Andreea
magdutah spune:
Salutari tuturor viitoarelor mamici de martie-aprilie 2007. De mult vreau sa spun si eu lumii intregi ca ma reusit si eu ...
. Sunt deja in 11+ si saptamana trecuta l-am vazut pe BEBE
. Totul e in regula, doar
e ingrijorat ca as avea tensiunea prea mare (140/90). Mi-a dat sa iau magneziu de 3 ori pe zi ... si tot nimic. Astazi am fost iarasi si mi.a dat alt medicament special de scazut tensiunea
Sper sa fie totul in regula caci asa ce nu imi place sa iau medicamente ...
laura_oana spune:
nu am mai rezistat si am fost de mi-am cumparat o lamaie, si am halit jumate pe nerasuflate, la greata care o aveam nici nu am avut timp sa ma stramb culmea nici nu mi se parea acra.acum vad ca mi-a mai trecut dar pana plec de la lucru mananc si jamatatea cealalta.
acum vreo 2-3 saptamni nu puteam sa mananc nimic altceva decat lamai si asta cam 3-4 zile la rand.sper sa nu ma tina
toata sarcina si SPER sa ma scap de ea cat mai repede.
va pup si va doresc numai bine.
daia28 spune:
buna fetelor! o sa va dau si eu datele mele:
UM: 15.06.2006
DPN: 22.03.2007
DN: 14.09.1978
carla_lia spune:
Datele mele:
UM: 25.06.2006
DPN: 01.04.2007
DN: 24.07.1980
Multumesc si sarcina usoara viitoarelor mamici.
monica_b spune:
Buna dimineata la fete. Eu, ca o gravida respectabila, abia adineauri m-am trezit...
Yrrol ti-a spus si ceva detalii medicul? Care ar putea fi cauza iminentei de avort? Pot fi mai multe: genetice, endocrine, infectioase, anatomice, imunologice sau toxice. A! Plus cauzele din motive necunoscute...
Eu sint in iminenta de avort din motive anatomice. Si o sa fiu pina in sapt. 28-30, cind deja nu se mai considera avort spontan, ci nastere prematura... Cred ca e bine sa afli cauza, pt. ca multe se pot trata.
Elyanne daaaa. F. faina poza. Si eu cred ca-i cum zice Katink: stau intr-un indecent 69 ghemotocii tai. Nu stiu de ce, presimt ca-s 2 fete... Poate din cauza ca baietii sint mai rusinosi? ![]()
Arissa nu stiu prin ce documentar am auzit (acu sper sa nu ma insele iar memoria) ca ecografiile nu afecteaza bebe. Eventual il streseaza doar, fiindca cica ei percep o sonograma ca fiind f. galagioasa: cam ca intrarea unui tren in gara. Frecventa ecografiilor cred ca depinde si de riscul sarcinii. Pe mine, care-s non stop sub sabia lui Damocles, ma cheama doctorita la ecografie la 7-10 zile. Nu am facut nici o ecografie (sau alta investigatie) "la cerere".
Roxygeo impresia mea e ca ecografia morfologica e pur si simplu o ecografie mai detaliata, unde se fac mai multe masuratori (morfologia fetala). Acu', din cite stiu eu, e relevanta cam dupa sapt. 20. Dar se poate face in orice trimestru. Numai ca in trim. 1 nu prea are dr. ce masura... Am senzatia ca se face mai degraba pt. corelarea cu rezultatele TT. Eu recunosc ca nu prea mi-e clar de ce am facut-o.
In afara de faptul ca m-a chemat doctora. In plus fata de o eco normala mi-a verificat inserarea placentei si a masurat pliul nucal. Nici macar LF-ul nu mi l-a dat. Probabil era prea devreme.
Katink cum adica nu ai simptome? Pai batutul cararii pina la baie si lipsa poftei de mincare ce-s? Oricum, tu cu mindra ta... nici nu ai timp sa ai simptome! ![]()
Pt. fetele cu probleme de inverzire la spalatul pe dinti: eu, cind simt ca nu voi face fata la un periaj dar nici nu ma suport nespalata, recurg la o gumita Orbit ca sa curat un picut dintii si sa-mi schimbe "aroma" din gura. Apoi, cind se linistesc apele, ma spal si pe dinti. Si eu am
numai cu ocazia
.
Monica
15+
Camitu spune:
Buna fetelor,
Baby Expo incepe pe 21 Sept si se tremina pe 24 Sept.(10-19).
Depre program gasiti detalii pe www.babyexpo.ro.
Bun venit Carlei si sarcina usoara.
Ioana Radu felicitari pt baietel.Sa fie sanatos is voios.
Elyanne sunt superbi bebeii.E o poza reusita.
Si eu eram ingrijorata ca doctora mea pana la 9 saptamani mi-a facut deja doua ecografii si sambata merg din nou si cred ca iar voi face.
O fi bine?
Cami
+9
roxanici spune:
Hehe, Elyanne, chiar ma intrebam de ce nu vrei sa ne arati si noua gemenii tai. E foarte frumoasa poza, cred ca si vizitele tale la dr. sunt interesante. Si eu vad un bebe cu spatele si unul din profil.
Apoi, azi m-am uitat cum a inceput subiectul nostru... cine l-a deschis: suzy78... care nu a mai scris de mult nimic. Oare ce s-o fi intamplat cu ea? La fel si Alionushca, a disparut dintr-odata. Sper ca sunt bine amandoua.
Am fost si eu azi la dr, am vazut o broscuta innotand p-acolo. Cica totul arata bine; am vazut f bine pe monitor tot ce se putea vedea.Am cerut sa imi povesteasca tot ce se vede si mi-a aratat pe indelete: placenta, craniu, coloana, inima, o vezica plina
si membre.
De sex am uitat sa intreb dar cred ca oricum mi-ar fi zis ca e prea devreme. Medicul meu e de principiul: toate la timpul lor.
Toate bune va oresc.
Roxana