oglinda sparta
Raspunsuri - Pagina 2

crisbog98 spune:
Dar eu ce sa mai zic, ca sunt obligata sa imi sparg singura oglinda de pe hol pt a-l varui? De ce? Pt ca am oglinda in forma de S sau ca semnul de la logaritm, nu stiu cum sa va explic si e lipita cu silicon de o bucata de pal de aceeasi forma numai ca pusa invers astfel ca se vede si palul sub oglinda dupa ce in prelabil palul a fost montat pe perete cu dibluri. Deci nu o pot scoate decat daca o sparg..... asa ca .... oricum eu nu cred nimic legat de superstitii si alte prostii de genul asta. Eu zic sa stai linistita ca necazurile nu vin de la o biata oglinda ci, de cele mai multe ori, greselile noastre sunt cele care ne baga in cele mai mari probleme.

goldi spune:
Sunt superstitii de pe vremea cand obiectul in sine insemna o avere - ca si sarea, de pilda si daca se strica sau varsa, bineinteles ca era rau.
Daca mai ai dubii, eu stau cu o oglinda sparta in dormitor de vreo 2 ani (din lene, nu ma certati prea tare!) si nici nu m-am certat cu barbatu' , nici rau nu ne-a mers, sanatosi tun suntem, deci ...

gabi_j spune:
la noi se zice ca daca spargi oglinda inseamna ca nu te mariti in urmatorii 7 ani.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

ingerash spune:
quote:
Originally posted by gabi_j
la noi se zice ca daca spargi oglinda inseamna ca nu te mariti in urmatorii 7 ani.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
si ca cioburile aduc noroc

chiquitita spune:
Acu' chiar ca m-ati linistit! Va pup si multumesc!
Cele mai frumoase flori cresc discret, in umbra...

Natasa spune:
Totul e sa nu se reflecte in oglinda aia sparta vreo pisica neagra, vreun popa sau vreun canal cu 3 gauri, ca atunci sa te tii ghinion! Zau, mai fetelor, la babele de la mine din bloc n-am pretetentii (nu taia unghiile copilului inainte de botez, ca poarta ghinion), dar nu se poate ca si noi, oameni tineri, sa ducem mai departe prostiile astea.
Edit: iar daca se intimpla ceva rau, daca are cineva un accident, se imbolnaveste sau moare, cu siguranta nu amarita aia de oglinda e de vina!

chiquitita spune:
Natasa, ai si tu dreptate, dar de....daca am si eu obsesie, ce sa fac eu acu'?
Cele mai frumoase flori cresc discret, in umbra...

Natasa spune:
Mai sparge una, asa, sa-i faci in ciuda aleia de s-a spart de capul ei! :) Numai tu poti sa gonesti gindurile rele, dar cred ca un pic de umor ajuta!

miria_cristina spune:
Ei, na!
Hai, fii serioasa!
Da, si eu stiam ca nu te mai mariti 7 ani!
Sau poate s-o fi rusinat, saraca oglinda de ce vedea in ea, ca, de, era in dormitor!!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

felicia74 spune:
Nimic. Am spart si eu oglinzi si nu s-a intamplat nimic rau, slava Domnului!
Ba chiar m-am si maritat
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)