Nesimtirea!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
Originally posted by mazzel

nadia in casa la tine tu esti stapana, solutia este sa nu mai primesti pe respectivul care nu se descalta in casa.

ca ati pune musafirii sa se descalte este de prost gust si nu se face este alta poveste, tu poti sa faci asa sau altcumva, in casa la tine tu esti stapana.

eu ti-am spus doar ca nu este mai ok sa iti pui musafirii sa se descalte decat "besimtirea" celui care iti intra in casa incaltat.
eu una intru incaltata, sunt nesimtita? nu, nesimtita m-ar considera cei 99% dintre oamenii care nu ar avea chef sa-mi arat sosetele cu ursuleti celorlalti musafiri, sau sa-mi vada ei degeteole de la picioare.

Mazzel, asa cum tu le pui musafirilor tai carpa in mana sa isi curete talpile pantofilor, ca asa e regula in casa TA, as ale cer eu musafirilor mei sa se descalte, ca asa e regula in casa MEA!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."
Titu Maiorescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

da desigur, asa este.

dar tu daca te duci in vizita la cineva sa nu care cumva sa te descalti si daca ti se si spune sa nu te descalti sa insisti totusi fiindca in afara casei tale, in lumea V, exceptand japonia si orientul, este de prost gust sa te descalti si sa umblii desculti cand mergi in vizita in casa altuia, si si mai oribil sa incalti slapii altuia.

in casa ta tu esti stapana absoluta, asta nu neaga nimeni, eu ma enervez numai pe sotul daca imi intra peste tot in bocanci, in rest nu comentez.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mazzel

dar tu daca te duci in vizita la cineva sa nu care cumva sa te descalti si daca ti se si spune sa nu te descalti

In casa altora, le respect regulile. Oricare ar fi ele. Sa stii ca eu cand merg in vizita, ma ghidez dupa CBM, daca nu mi se cere altfel de catre gazda.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Titu Maiorescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Nadia, eu nu stiu de ce zici tu ca n-am citit ce ai scris. Am citit ca regula in casa ta este descaltatul la usa. Asadar comentariu cu oamenii imbracati elegant era legat de regula asta. Nu ai specificat nicaieri ca daca este imbracat frumos nu-i ceri sa se descalte, ca daca-i asa, asta-i rezolvarea. Spune-i "nesimtitului" sa se puna la tzol si toata lumea-i multumita.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Caroline

Nadia, eu nu stiu de ce zici tu ca n-am citit ce ai scris. Am citit ca regula in casa ta este descaltatul la usa. Asadar comentariu cu oamenii imbracati elegant era legat de regula asta. Nu ai specificat nicaieri ca daca este imbracat frumos nu-i ceri sa se descalte, ca daca-i asa, asta-i rezolvarea. Spune-i "nesimtitului" sa se puna la tzol si toata lumea-i multumita.

La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framīntari sociale si politice.....

Hm, unde dai si unde crapa! Ma rog...
Toata lumea-i multumita daca el ramane acasa la el sau se descalta.
Oricum, acu' vreo 2 pagini am rugat moderatorii sa inchida subiectul. Nu stiu de ce inca nu e inchis.

Titu Maiorescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

E de prost gust sa te puna gazda sa te descalti,nu se face asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Daca te duci IN VIZITA la tzol festiv si afara e zloata (ploua, ninge, etc) atunci ai pantofi frumosi de gala in plasuta... Nu intri cu boatele pline de noroi in casa la nimeni! Daca este frumos si uscat afara atnci te stergi bine-bine pe picioare pe pragul de la usa si, daca regula casei NU interzice, intri incaltat.
Eu, in Quebec, nu numai in vizita, dar si la firmele unde am lucrat, am vazut ca angajatii (inclusiv managerii) aveau pantofi de schimb. Atunci cand intrau in holul biroului toata lumea se oprea la vestiar, lasa frumos pantofii/ghetele/cizmele de strada si isi lua pantofii de interior... Iar vizitatorii/clienti aveau shoshoni in anotimpurile ploioase sau iarna.
Apropo - pt cei carora le este "frica" de descaltat: voi nu va spalati pe picioruse si nu incaltati ciorapi curati cand mergeti in vizite? Daca aveti probleme de transpi - exista atatea solutii in farmacii ca nu cred ca ar fii imposibil de rezo o astfel de probl...

Mergi la inceput