CIRESE de mai-iunie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 12
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
puiudana2004 spune:
Marrycalu multumesc frumos!Asa o sa fac.
LA MULTI ANI MARIILOR SI MARIANILOR!!!!!
Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;104/st/20060506/n/Andrei/dt/8/k/e23c/age.png
Lya spune:
Lyly,Daryana,Bulinutzo,multumesc de raspunsuri!M-am mai linistit!Acum se pare ca e putin mucios.
Angelica,bine ai revenit!
Noi o sa incepem diversificarea la 6 luni,prefer sa savurez lunile astea fara papa cat mai mult si asa stiu ca e cel mai bine pt bebele meu.
Sare nici io nu i-am dat Rutitzei pana spre un an,la fel si zahar.In supica trebuie pus la sfarsit sa mai dea doar un clocot si ulei de masline.
Ce-o face Luana?O fi tot cu gandul la Hora!
Peste vreo 10 zile merem si noi la munte in formula noua sa ne mai aerisim creierii.
O zi faina si insorita in suflet sa aveti!dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty
&Erikutz
daryana spune:
La multi ani la Marii si Mariani cu copii sanatosi si frumosi...
Noi deocamdata papam exclusiv san si daca ia bine in greutate si ma tine pe mine, nici nu o sa papam altceva pana la 6 luni (dupa modelul ameican)... Oricum diversificarea o sa o incepem cu supica de legume- piureul de legume- fructe pasate- proteine... ptr ca am inteles ca nu mai accepta legumele dc incepem cu fructele, iar proteinele o sa le introducem cat de repede (cam o luna) ptr ca are nevoie ptr crestere. Cat despre alaptat sper sa putem pastra macar 2 mese de lapte pana la un an...
Oricum ma bucur tare mult ca voi ati inceput deja cu papicile diversificate (fiind si mai marisori) sa ne mai luminam si noi cum sta treaba practic, ca la teorie nu ne bate nimeni....
Carmina si Amiss sunt mortali puii vostri ce sadisfacuti sunt de alegerea facuta... noi suntem in mare amor cu suzy. E incredibil ce putere au copii astia... uneori dupa o zi de urlete si frichineli imi zambeste asa senin odata si nu-mi mai pasa de nimic, sunt cea mai fericita...
mamica de bb David (18 iun 2006)
David
vivighe spune:
Dupa cum banuiam de ieri Ingrid s-a constipat de la minunatele cereale asa ca zi nu i-am mai dat si o astept cu drag sa faca kk.Nu stiu daca am sa i le schimb sau renuntz definitiv la ele.
Io am sa incep cu supitza dupa urmatoarea schema pe care mi-am ales-o io dupa ce am citit tot felul de materiale informative pe tema diversificarii: fierb mai multe leguminoase si apoi...
sapt. 1: 100ml apa in care au fiert si pasez doar morcovulvo3-4 zile,apoi si cartoful,si adaug o masura de lapte.Normal ca nu va manca tot de la inceput...2-3 linguritze in prima zi,apoi vo 5-6 si tot asa
sapt.2 100-150 ml supa ce contine:1/2 apa de fierbere,1/2morcovi+cartofi,1/2 linguritza ulei,2-3 linguritze carnitza de 4 ori pe sapt.(de ex. L,Mi,V,D)
sapt. 3 150-180 ml supa ce contine:1/2-1/3 apa de fierbere,1/2-2/3 morcovi+cartofi,1/2 linguritza ulei,L,Mi,V,D carnitza,Ma,J,S galbenush(intai 1/4,apoi 1/2 apoi intreg).
Remarcati ca tot scade cantitatea de apa si cresc celelalte.Cand o sa pape toata supitza o sa-i pun si 1-2 masuri cereale(pe post de paine).Cine are bebelushi grasani poate sa nu puna.Dupa ce papa poate sa bea putina apica.Si cred ca abia dupa astea 3 sapt in care introducem de toate in supitza o sa ma apuc de fructe(nu prea mai am cum altfel ca tot introduc cate ceva in supa aia).Sau as putea sa ma apuc de ele cu o sapt. inainte de supa da poate apoi n-o sa-i placa supa.Asta dilema o mai am...sper sa o elucidez pana luni.Cred ca totusi o sa incep cu fructe(piersici ca mai e sezonul acum si au fier) si dupa vo 3 zile o sa incep sa-i schimb si laptele.
Uffff....cat m-am chinuit cu schemele astea si tot nu sunt hotarata.
A...si pe la 5-6 luni pot sa pasez in piure mai multe chestii...dar sa ajungem acolo intai.Si intai sa rezolv astea 2 mese si apoi vad io ce-i bag si la a treia.Capraru recomanda fructe +/- cereale...oi vedea io.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
carminabulina spune:
BUNA ZIUA
La Multi Ani, Marii si Mariuci!!!
Angelica s-ar putea sa ai drepate cu lunile si stelele astea, ca uite, azi am avut un alt copil, ba la un anumit moment dat m-am dus sa vad daca nu cumva are febra de este asa cuminte .
Of, cum mai suntem si noi, daca plange de ce plange daca e cuminte de ce e cuminte?
Eu sar cu forta de raspundere peste asa zisa supa, apa chiara nu alta. Trecem direct la leguma fiarta si pasta si un pic "inmuiata" in laptele pe care il bea. Fara sare pana la un an am inteles si noi o sa incepem cu cereale, dar cred ca am mai spus asta. Dar pana atunci mai sunt 3 saptamani, cu alte cuvinte incepem diversificarea la 4 luni jumate.[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
carminabulina spune:
Viviana, imi spui si mie ce cereale i-ai dat, ca noi am cumparat Humana cu mar, porumb si orez (toate intr-o cutie) si am mai gasit la Ulker, porumb si orez, fara gluten si lapte. In rest toate erau cu lapte si inca nu vreau sa fortez nota, ca noi de-abia scapam de asta fara lactoza.
Multumesc, sa-mi raspunzi sa nu uiti .
[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
raalucutza spune:
inaioana SA INTELEG CA TU ESTI PLECATA IN CONCEDIU??? ca fetele astea vb despre diversificare si mie imi pare prematur!eu oricum incep de la 6 luni!ca acum trec sa ii schimb laptele milumil 1 cu milumil 2 ca am vazut ca are mai multe minuni pe acolo!si cred ca-i cam trebuie la grasul de CELESTIN!
vivighe spune:
Carmina eu i-am luat cereale cu lapte Milubrei cu banane pt ca ea papa Milumil 1.Nu i-am luat de alea chioare...adik doar cereale goale ca m-am gandit sa o pacalesc putin...sa semene cu gustul de lapte macar putin.Oricum nu au un gust prea grozav...mie nu-mi plac...si nici ea nu se dadea in vant dupa ele.Oricum n-o sa-i mai dau ca abia a facut kk acush,dupa 2 zile, si s-a cam chinuit.
Ingrid azi implineste 4 luni,si o cheama si Maria(sa treaca cineva si pe listutza-la Maria ne-am hotarat in ultimul moment),deci e de doua ori ziua ei,si cum nu se putea mai bine tocmai adineauri a venit postashul cu banutzi ...16 mil.
Eu m-am hotarat sa incep deja diversificarea pt ca nu se mai satura deloc cu milumil 1,desi papa cam 1 kil pe zi mai nou si se mai trezeste si noaptea(dupa ce abia scapasem de mesele nocturne) si nici nu prea mai ia in greutate.Ramane de vazut ce naiba fac cu cerealele alea...le schimb sau nu-i mai dau deloc.Pediatra mi le-a recomandat pe cele de la Nestle...a zis ca sunt cele mai bune...da sa-i dau cereale goale asa...mi-e sa nu se ingrase prea rau(deh...tinem la silueta)
Ralucutza...deci eu incep pt. motivele mai sus expuse+ca la cei alimentatzi artificial diversificarea se incepe pe la 4-4 luni jumate.Si noi o sa trecem la Milumil 2...io stiam ca Milumil 2 e pt sugari cu alimentatie diversificata,asa ca am sa i-l schimb treptata cand incepe sa pape si altceva...
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
puiudana2004 spune:
Noi am inceput trecerea la Humana 2,pr ca 1 nu mai era de ajuns.Cu supa,sunt asa de multe metode sa o prepari de nu mai stiu.Asa ca m-am hotarat sa ii pasez toate legumele,adaug toata uspa sa fie mai zeama lunga si de la sapt la sapt scad cantitatea de zeama pana ramane piureul.Dar mai am o dilema:sa ii pun si un strop de ulei de masline?
Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;104/st/20060506/n/Andrei/dt/8/k/e23c/age.png