CIRESE de mai-iunie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Cristina...fara griji poti lua miraculosul paracetamol,care nu stiu insa daca o sa aibe v-un efect(incearca cu asta mai intai...vezi cum iti e)Mai eficiente sunt antiinflamatoarele.Ai putea sa iei nurofen...de 2 ori pe zi(dim si seara...sau doar o data daca nu te doare cine stie ce),astfel:ii dai sa pape,iei repede pastila...urmatorul alaptat nu-i mai dai,dar te mulgi si scoti totul de acolo,si urmatoarea masa poti sa-i dai(adik sa treaca cam 8 ore de cand ai luat pastila).Dar cel mai bine sa te duci la doc sa-ti rezolvi,ca poate intr-o zi te rezolva...daca mai stai poate dai in ceva mai nasol si poate tre' sa iei si antibiotice sau cine mai stie ce.

Ingrid a papat si azi cereale...mai mult ca ieri,dar inca o mai astept sa faca kk.Eu i-am luat cu banane,(ea nu e constipata,dar nici scaune moi nu are-asa cum sunt indicate astea.Da n-au decat de 2 feluri :pt constipati si pt scaune moi,asa ca io le-am luat pe astea stiind ca bananele plac majoritatii copiilor si sunt usor acceptate).Daca vad ca nu face azi...maine nu-i mai dau...si ori ii iau d-alea pt constipati ori nu-i mai dau deloc si trecem la supitza.

Tare dragalashi bebelushii care isi sug degetzelul...eu insa prefer sa suga suzeta.Stiu ca momentan nu e nici o chestie daca sug degetul...dar n-as vrea sa devina un obicei mai tarziu.Sincer...de suzeta ii dezvetzi mai usor decat de deget(cel putin asa am auzit).

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrycalu spune:

Si noi am trecut la diversificare,fructele nu prea le mananca,in schimb supa ii place foarte mult,ma bucur,ca laptele abea il mai pot sal pacalesc sal manance,de saptamana viitoare bagam si branza calcica,apoi cerealele.
Arleena felicitari pentru cel mai frumos bebelus
Marilena si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

Andrei mananca fructele de nu se poate.Acum am o mare dilema pt ca nu am inteles exact cum sa-i dau supa:fac piureul din legume si zeama i-o dau separat,ca de e asa,mi se pare ca te cam chinui asa.Voi cum adinistrati supa asta ca nu vreau sa o sun pe pediatra sa o intreb ca mi-a jena

Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;104/st/20060506/n/Andrei/dt/8/k/e23c/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

Unde sunteti ? Nu au adormit copilasii ?

Vivighe spui ca tu ii dai cereale si as incerca si eu pt ca nu prea accepta pireul de legume dar ma gindesc ca si asa este cam grasunica, are 8 kg jumate la 4 luni si 2 sapt.
Nu stiu ce sa fac...pentru grasi nu se gaseste nimic ? (glumesc )

Mari cum se face brinza calcica ?

fetelor dureri de coloana, incheieturi de miini si picioare are cineva ? La mine s-au instalat de 2 luni si nu este chip sa-mi treaca. Am fost la doctor si m-a sfatuit sa nu mai alaptez si sa ma odihnesc.... nici nu ma gindesc sa ii urmez sfatul in privinta alaptatului iar cu odihna nici-o sansa... cred ca as putea sa dorm 3 zile fara mincare sau apa

va felicit pt bebelusii vostri frumosi, am vazut poze si filmulete

Dolce
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lv_panait/album?.dir=/c91dre2

Mergi la inceput

BRĀNZA CALCIC#258;
Un litru de lapte de vac#259; fiert īn prealabil se īn c#259;lze#351;te la 80°C (cīnd prinde o pojghi#355;#259;) se adaug#259; 3 g lactat de calciu (6 tablete pisate). Se men#355;ine laptele la 80°C (pe marginea ma#351;inei de g#259;tit) cīteva minute, amestecīnd cu o lingur#259; pīn#259; cīnd se precipit#259; cazeina īn prezen#355;a acidului lactic rezultat din descompunerea lactatului de calciu la cald. Dintr-un litru de lapte de vac#259; se ob#355;in īn medie 150g brīnz#259; calcic#259;.
Valoarea caloric#259; #61680; 150 kcal%.
Indica#355;ii:
#61472;#61548;#61472;īn alimenta#355;ia diversificat#259;, ajunge pentru 3-5 zile
#61548; adaos de proteine la sugarul care nu progreseaz#259; normal īn greutate;
#61472;#61548;#61472;īn distrofia prin exces de f#259;inoase;
#61548;#61472;īn regimurile hiperproteice.
Asta-i reteta care mi-a dat-o pediatra,pentru branza calcica

Mergi la inceput

Mari scumpo iti multumesc pt osteneala dar nu iti inteleg scrisul

Dolce

Mergi la inceput

Nu sa copiat bine,nustiu ce-s cu cifrele alea acolo.
Un litru de lapte fiert in prealabil,se incalzeste la 80 grade,apoi se adauga 6 tablete de lactat de calciu,se mentine laptele la 80 grade cateva minute,amestecand cu o lingura,dintr-un litru de lapte se obtine 150gr.branza,ajungand pt.3-5 zile.
Eu supa o fac asa:fierb legume:morcov,cartof,ardel,rosie,telina,dovlecel,patrunjel(nu tot timpul toate)morcovul il dau prin sita,restul arunc,morcovul il pun din nou in zeama fearta,si adaug faina de orez sau faina de porumb fara gluten,mai las 15 minute la foc,apoi adaug o linguta de unt sau ulei de porumb si un varf de cutit de sare,astea toate la 600 gr.apa,iese destul de bun,si-i ca o pasta.
Depinde de pediatru,fiecare e cu reteta lui,si fiecare mama alege ce crede ca-i mai bun pt. copilul lui.
Eu iam inlocuit masa de la ora 12 cu supa,cam 150 gr.si-i tine sat 5 ore,el mananca la 5 ore,4 mese pe zi.Eu retetele le am de la un medic pediatru,nu de la cel de familie,cel din urma imi daduse niste retete care includeau toate legumele pasate,inclusiv cartoful si nu cred ca era bun la gust,sigur nu iar fi placut.
Voi cum faceti supa?
Marilena si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1702 spune:

vivighe multumesc mult

Mergi la inceput

Multumesc Mari
Eu ii fac piure de legume ( cartof, patrunjel, morcov, telina, ardei gras,ceapa, pastirnac) le pun in blender cu putina sare si o lingura de ulei de masline.
De miine ii schimb reteta ii scot din supa decit cartoful si morcovul si le fac piure poate asa ii place

Dolce

Mergi la inceput

Stiam ca cartoful contine gluten si nu se da decat dupa 5-6 luni,nu?

Mergi la inceput