*Bebei de Martie - Aprilie 2006 (15)*
Raspunsuri - Pagina 7
gabi_fer spune:
http://www.flickr.com/photos/71469491@N00/show/ poze alex
Gabi si bebe Alexandru-Ionut
19.04.2006
mihaser spune:
Mai Gabi ce clop aveti si voi! Pai voi ati lasat baiatu` pe sezlong la plaja si ati dat iama in mare mai?
Kim sunteti doua frumoase!
Catrinuta am citit in carte despre copii astia cu multa energie ca trebuie sa le dai o jucarie in mana cand papa sa-si faca de lucru cu ea si poate ii mai pacalesti. Goe asta al meu a luat el azi biberonul si l-a bagat in gura si tragea, dar numai el stie ce ca nu il ridicase sa ii pice lapte
Fetele ne-am pus filmulet!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
http://www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos
gabi_fer spune:
salutare mihaser!
nici tu nu ai somn?
Eram pe picior de plecare si nu am putut rezista tentatiei de al fotgrafia in halat.
Gabi si bebe Alexandru-Ionut
19.04.2006
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/alex_ferf/album?.dir=/3fa9re2&.src=ph&.tok=phNQ4XFBfLp69Qw3
mihaser spune:
Salut!
Stau si eu pe langa sot ca nu-i iese ceva la programarile lui...Sa vezi ce ma trezeste maine baiatu la 7=8 si o sa simt ca mor...Si am si treaba in oras si o sa-l car cu mine!

Mariana cum de ti-a disparut efectul Glow?
Cine imi spune si mie cum sa ascund linkurile astea cat China sub un singur cuvant? plsssssss!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
http://www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos
adar spune:
Da' nu io disparut mey ....
![]()
adar si MAIA
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...
''
MAIA
minunea cu ochi mari
Biuta spune:
Ciufdraga mea..am inceput cu cerealele in biberon..asa..seara..ca stii ca nu doarme prea bine piscotelul de nu e satul, da diversificarea mea e combinata, i-am dat mar, para, piersicuta(nu ii place), prune, morcov(iar nu ii place) si i-am dat si mamaliguta cu branzica Bambino, mamaliga facuta cu formula, o iesit super buna..i-o placut asa si asa.
La fund il dau si eu cu Desitin, ba am gasit ceva si mai bun..si scump, normal, Aquafor...vindeca de numa,numai ca tot stau si ma intreb..de ce i se face rosu, chiar cand face kiki..o fi asa sensibil? :)
Si al meu s-o trezit la 3 noaptea..si ne-o frecat un pic..voi dupa noaptea aia..v-ati simti mai in familie :)
Eu is ca un zombi cateodata..ca inca ma scol in fiecare noapte sa il intorc de pe o parte pe alta..
Bafta la vaccin..pe al meu il gauresc de 4 ori..ca cica nu combina vaccinurile..e mai sanatos
Catrinel, tu esti mai norocoasa :))
Oare face vreunu ca fiu' meu..sa tuseasca sa fie bagat in seama??Asa, f usor, nu din piept, da cat sa ne uitam la el sa vedem ce bai are..si apoi rade, of..pe cat cresc..pe atat ai mai multe de vazut si auzit :)
Pupe-i mama pe ei bombotei draguti...
Pup si fetileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :) 

Bia+Anthony
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=/1087&urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
nshiro spune:
Salutare! Am intrat si eu putin macar sa scriu cateva randuri daca cu cititul nu reusesc. Am ramas pe undeva pe la mijlocul capitolului trecut. De fiecare data patesc asa... ma simt ca o broasca testoasa care se chinuie din rasputeri sa se tina de restul grupului.
Eu sunt cam suparata caci nu am reusit sa rezolvam cu casa. Dupa ce gasisem ceva mai pe placul nostru nu am putut lua imprumutul. Nu ne-au spus motivul pt care am fost refuzati dar sotul banuieste ca e din cauza ca vrea sa-si schimbe munca (a anuntat deja la firma din primavara) si cred ca cei de la banca l-au prins. Acum nu ne mai ramane decat sa asteptam inca 3 ani pana prinde vechime la noul loc de munca sau sa incercam sa luam pe numele meu ceea ce nu prea cred ca are sorti de izbanda, eu nefiind japoneza... in fine...
Citisem ca discutarati in capitolul trecut de lapte si de diversificare si Ciuf spunea ca in America nu se recomanda inlocuirea laptelui. Cam asa e si pe aici, din acest motiv pana la 7 luni se recomanda inlocuirea treptata doar a unei singure mese, iar pana la 9 luni abia se ajunge la doua mese pe zi. Iar o masa daca inlocuieste laptele se recomanda a fi cat mai variata din pct de vedere nutritiv. Adica nu un castron de fructe si gata ci cate 2-3 lingurite din fiecare (legume, fructe, fainoase sau orez, peste, branza de soia - care aici e la fel de populara ca si pestele). Se incepe cu pestele alb, slab de la 5 luni iar de la 7 luni poate fi introdus si pestele rosu. Carnea se recomanda de la 8 luni.
Adar ma intrebai de galbenus de ou. Aici se poate introduce incepand cu 5 luni. Mariei i-am dat la 5 luni si 3 saptamani cate un sfart de galbenus de doua ori pe saptamana. De la 7 luni spune ca poti sa incepi sa-i dai si albus dar eu pana la un an nu ii voi da.
Am o dilema insa cu sarea.... aici incepand cu 7 luni toate retetele spun un praf de sare sau un pic de sos de soia care este foarte sarat ajungandu-se ca treptat pana la un an copilul sa manance aceeasi mancare ca si parintii. Insa am citit atatea pareri contradictorii si nu stiu ce sa fac. Parca nici nu as vrea sa-i creez sensibilitate si s-o obisnuiesc incetul cu incetul insa nici nu vreau sa-i fac rau... Si ma gandesc ca din moment ce toate retetele contin un praf de sare si mancarea de la borcanele e preparata ca atare.... Deci ar insemna sa nu-i mai dau borcanele deloc si sa-i gatesc numai eu...
Vazusem ca mai intreba cineva de ficat de pui. Aici se recomanda de la 7 luni.
Tot de la 7 luni se incepe treptat inlocuirea celei de-a doua mese, astfel incat la sfarsitul lunii a 8-a bebelul tre sa pape doua mese hrana solida in cantitate de 150 g. A doua masa va fi imediat dupa masa de pranz.
Am vazut ca mai vorbiserati de diete si mamici sexi (se stiu ele care
vazut poze tot) si eu ma chinui sa scap de inca 5 kg si nu reusesc. Am tot tinut ceva diete dar degeaba. Acum de luni am inceput una noua, va voi spune daca da rezultate. Mic dejun e cafea, pranz e orice mancare fara paine, orez sau cartofi, inca o masa pe la 4-5 iar orice fara paine, orez sau cartofi, iar seara pe la 7-8 un castron de lapte cu cereale.
Va pup si fug sa mai citesc din urma.
rocsana si bebe maria
micaalsa spune:
ciuf, iti trimit azi reteta, o caut in mormanul de hartii cu retete de indata ce am putin timp si ti-o scriu. De cand imi propun si eu sa mi le mai ordonez putin dar vad ca n-am nici o sansa. Daaa, in afara de tzitzi, care e pe primul loc
, Iulia adora piciorusele.
tchelen, deci reteta de la delicatesa: in primul rand cupil zgubilitic si neastamparat, dupa aceea mancarimi la gingivutze si cel mai grav, refuzul suzetei, a biberonului si a inelelor de dentitie. Si iaca asa, bagam in gura ce ne mai ramane, pumnii si picioarele
.
Mariana, sper sa-si revina si Iulia cu somnul ei dupa ce o sa pape mai consistent. M-am tot gandit ce as putea sa-i dau seara in afara de cereale si de lapticul cu fulgi de orez (ca astea, dupa cum ti-am zis, nu le vrea si pace). Nu stiu ... ceva sa o si sature, nici sa nu-i dea dureri de burtica ... ooofff greu mai e. deocamdata rezistam eroic pe baricade.
gabi_fer, de ce te grabesti cu diversificarea? daca Alex papa bine, ia bine in greutate mai poti sa-l lasi cel putin o luna. Mie una-mi pare rau ca am inceput sa-i dau una alta de pe la vreo 4 luni jumate ca mai putea astepta pana pe la 6 luni. Si Iulia se uita la noi cum papam dar am inceput sa nu mai mancam in prezenta ei. Ori o trimit cu bunica-sa afara, ori mancam cand ea doarme. Intreaba-ti si dr. pediatru daca sa incepi cu diversificarea ... nu cred sa te sfatuiasca sa incerci, e prea devreme pentru un copil alaptat. Dar pana la urma tu faci cum consideri, asta e doar parerea mea.
mihaser , pai faza cu caratele trebuie sa se termine cu bagatul piciorusului in guritza. asa facea si Iulia la inceput, si-l lua, il studia ... doar dupa ceva vreme a si indraznit sa-l guste
. Asa, si linkurile le ascunzi din profil personal, la semnatura ... daca nu te descurci dam detalii mai amanuntite.
Biuta,
4 intzepaturi? Nu-mi vine sa cred
.
Fug ca s-a trezit pishpirica, i-am pus eu caruselul dar s-a plictisit si de ala.
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
Catrinel_17 spune:
CRISTINA, ma intrebai de sac – am luat unul de la Baby Nest destul de fain. Naiba stie, ca mie tot mi se pare subtirel, daca vad ca ii e frig, o sa ii mai iau inca unul, mai gros!
GABI, trebuie sa iti activezi optiunea de PM din “profil personal” si atunci poti primi mesaje personale. Am vazut pozicile, sunteti niste simpatici!!!!!!!!!
NSHIRO, pacat de faza cu casa... Oare chiar trebuie sa astepte sa faca 3 ani vechime? Wow, mi se pare foarte mult!
Eu ma gandeam cu Oana sa incep sa inlocuiesc a doua masa... aici se zice ca se inlocuieste cite o masa pe luna. Noi avem deja 5 saptamani de hrana solida la pranz. Si dupa prinz, la 5 ii e o foame de numa’!!! la prinz papa piureutz de cartofi, morcov si un pic de para. Cred ca ii bag o masura de lapte in maglavais. Ma gandeam sa inlocuiesc masa de la 5 cu mar cu biscuite ras fara gluten, sau asa o chestie.
ALINA, Oana se culca la 9 si doarme dusa pina dimineata, asa ca noi bagam filme la greu dupa 9, mai nou.
MIHASER, linkurile le scrii asa:
[url=”http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos”]poze cu Cristi[/url]
dar inlocuiesti ghilimelele mele. Vaz’t filmuletz cu Tzumpi – e un mega-dulce!
MARIANA, sa ne scrii cum a fost la doctor, dupa analize! Aici nu se gaseste peste la borcanel, nu e asa traditional ca in sud sau in nord... Si somonul e pestele scandinav traditional nu? nu ma mir ca se gaseste la borcanel! Aici e numai carne de vita sau pui la borcan. La meniuri, mai incolo, pt bebei mai mari, parca am vazut si peste....
De ce ti-e frica daca bebe e in pelvina? Dr meu nu a parut deloc ingrijorat de asta, zicea numai ce e “incapatanata”. Ma rog, sunt ceva riscuri cu pelvina, displazie de sold la fetite, etc, dar nu e nimica major!! Sau nu stiu eu bine?......PISPI nu are calculator de 2 sapt...va pupa oricum, pe toate!
BIUTA, da’ de ce-l intorci noaptea? Hai, mai.... chiar asa face, hmmm, hmmm, bagati-ma in seama?
CRISTINABARZ, bine ai venit!!!
POLI, aici de recomanda ulei de rapitza, ca e bogat in ceva grasimi nesaturate omega 3 care-s bune pt bebe. Dar daca gasesti sa nu fie presat la rece, ca in procesul ala se folosesc ceva chimicale. E bun si cel de masline, dar tot asa, ne-presat la rece. Ala de masline nu are asa mult omega 3.
MICAALSA, Oana nu gusta delicatesa aia, din pacate
si asa simpatici sunt cind isi iau labutzele in gura!!!!!!!!
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
alinaMIZZI spune:
Buna fetelor!
Nu stiu cum se face dar in ultima vreme am tot mai multa treaba, parca nu-mi mai ajunge timpul, de multe ori intru sa vad ce mai ziceti si cand sa scriu si eu 2 randuri iar apare cate ceva.
Nazdravanul asta a meu m-a tampit deja azi, i-am luat o jucarie noua, ceva cu muzica si luminite sa se joace in patut si el urla de mama focului ca vrea sa le ia si sa le puna in gurita
NSHIRO nasoala chestia cu, casa, imi pare rau, si aici e aiurea in ce priveste birocratia, am avut de asteptat 4 luni pana am reusit sa terminam actele pt. apartament. In ce priveste alocatia pt bb, nici gand, cica are tati prea mare venit, asta e fiecare tara cu alte...
Sa ne tii la curent ci dieta, tare ne mai luptam si noi
CRISTINABARZ bine ai venit, si eu sunt noua in zona
Am plecat ca e show