Mamici de noiembrie - decembrie 2006(36)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

multumesc laura , sa stii ca mi-a mai trecut referitor la starile alea...o sa vin cu vesti de la doctor

ramsan iti tin si tie pumnii

dolores 27+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores

Un zambet nu inseamna fericire asa cum o lacrima nu inseamna durere. Potzi plange cand esti fericita, potzi sa razi cand inima itzi plange!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

buna dimineata burticoaselor!
nu vreau sa bat apa in piua pe subiectul "mestecatul mancarii bebelusilor",dar vad ca si DANDUSA,este o victima a operatiilor pe retina,pe viu,facute de bunici.m-ai amuzat teribil cu:"de cate ori vreau sa-l iubesc mitroase a usturoi,bors,carnati.....".in orice caz,eu sant CONTRA MESTECATULUI MANCARII BEBELUSULUI si ma bucur ca si voi santeti de aceeasi parere cu mine.eram acasa la mama fata si discutam impreuna cu mama cateodata tot felul de chestii din copilaria mea.imi aduc aminte ca a specificat la un moment dat asta.citez:"singurul lucru care eu nu vi l-am facut voua,a fost mestecatul mancarii voastre.si vorba aceea m-am nascut pe vremea lui ceausescu,am mancat lapte incalzit la resou ca ne opreau gazele la aragaz,ori invatam la lumanare ca nu era curent.si tot nu mi s-a mestecat mancarea.dupa cum spunea CLEOMONI,ca ce,santem in epoca de piatra?am senzatia cateodata ca unii chiar au ramas in acea epoca.daca ai fi sarac in tara asta si tot gasesti un mixer de imprumutat.problema e ca aceasta cumnata a mea,aaaaaaaaaaaaaaaare tot ce-i trebuie,numai ca nu foloseste nimic din toate aparaturile casnice.unde mai pui ca vine si cu sfatul de genul:asa sa faci,ca asa i-am facut si iuliei".sa va mai spun ceva.eu am vazut copii in romania mai bine intretinuti(mancare,haine,educatie)decat cei de aici.sant multe de povestit dar pe noi ne intereseaza cu totul si cu totul alte probleme BEBEII NOSTRII.
M_MONIQUE..............da' mi-ai facut o pofta de ardei si vinete coapteeeeeeeeeeee,mai ales coapte in curte.............ce dor imi este sa mai adulmec mirosul de legume coapte pe plita ce urmeaza a fi pregatite pt toamnaaaaaaaaaaaaa............mama,mama!mi-e atat de dor de multe "nimicuri" din romania.de exmplu,de ceva vreme mi-e pofta de zacusca si de dulceata de gutui........nu mai zic nimic....
noi harbujii santem foarte activi.toata noaptea i-am simtit cum se ciocnesc unul de altul,a inceput sa se vada prin burta mea valuri,valurele,ca pana mai acum o saptamana se vedeau numai niste zvacnituri.
aseara m-am uitat cu oglinda la vena aceea care pocnise si care mi-a adus atata necaz,sa vad si eu cum mai arata.nu spuneti ca a mai dat inapoi...adica dintr-o boaba respectabila de piper,acum este ca o normala alunita.sper ca nu va mai fi nevoie ca dupa nastere sa o operez,nu de alta dar nu e chiar placut ca dupa cezariana sa urmeze alta operatie.poate se retrage de la sine,DA DOAMNE!
va pup pe toate

27 + cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Buna dimineata burtici,

Ieri am scris de 3 ori si nu stiu ce naiba se intampla ca pagina incepea brusc sa se reincarce si pierdeam tot.Foarte frustrant.. m-am lasat pagubasa!
Ii raspundeam Kokorinei ca e foarte gretos sa li se faca asa copiilor cand in ziua de azi exista mixer, blendere si tot felul de papa gata preparate pt copii.
Si imi vine sincer sa plang cand ma gandesc ca si eu stau cu socrii si o sa am parte de o groaza de intruziuni nedorite despre ce sa manance, cum sa il imbrac si ce sa ii mai fac copilului.
Si mi-am propus ca baietelul meu sa nu stie ce e aia dulce pana la 2 ani sa nu mai zic de prajeli,tocaturi si mezeluri..Daca fiert e cel mai sanatos oare de ce nu inteleg unii oameni ca mititeii de ei au tot timpul sa manance shituri cand vor ajunge ca noi..
Dar simt ca nu voi avea nici o sansa in fata lor.Si ma mai dispera iarasi cand ii spui copilului nu fa asta ca nu e bine/frumos si ei sar cu gura, lasa-l sa faca ce vrea...si in fata copilului apari ca cea rea si bunicii cei buni.
Mie cel mai frica imi e sa nu planga atat de mult sa nu stiu ce sa ii mai fac.. ca pplang si eu cu el dupa aia.

Multumesc Mirona de raspuns,si eu ma gandeam pe de o parte ca e bine asa, pe de alta parte ca daca va creste prea mare nu voi putea naste natural.Dar mai e pana acolo.
Si eu am o medic de familie ciudata.De fiecare data cand am nevoie de ceva simt ca ii cer o favoare personala, asa se mai suceste si se coteste.Nu stiu ce e cu ea.Mie ginecoloaga mi-a dat CM 100% cu internare si ea a zis ca nu are voie m mult de 5 zile sa imi dea si sa o sun sa ma interesez sa nu am probleme.Ma duc acu la firma sa vad.

Dolores, mult succes azi.Si tie, Ramsan la fel.Sper ca nu te duci la spital sa te vada ca e duca-s-ar ce e acolo.Si normal ca si doctorita e mai stresata.Sper sa nu mai fie nevoie sa mai stau pe acolo pana nasc.

Va pup pe toate!
Lavinia 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Of, nu mai stiu ce sa fac cu constipatia asta. Azi am iesit f.greu la toaleta, cu tot cu supozitorul de glicerina. Ies tot la 2 zile, si mananc fructe de tot felul si tot nimic. Binenteles ca si astazi m-am incordat la burtica pt.a....si chestia asta ma sperie. Daca se intampla ceva?Ca nu e bine sa te scremi tare, dar ce sa fac? Cand simti "ca-ti vine" si nu poti face...e cumplit! Pt.mine a devenit un calvar sa ma duc la toaleta pentru a....Ce sa mai fac? Oare se intampla ceva daca mi-am incordat burtica?
Acum e normal sa te incorzi la burta cand iesi la toaleta, dar cand esti graviduta si constipata..?
Poate ma ajutati cu ceva solutii in cazul asta.
Pupic,

Zina 32 w

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomoni spune:

FETELOR DRAGUTELOR bucurie mare pe capul nostru a venit mobila lui bb si acum aranjam hainutele, of nu mai pot de drag, chiar daca aseara ne-am culcat la ora 4 astazi ne-au trezit cei cu mobila devreme dar s-a meritat!!!!!!!!!

Va pupampe toti si pe toate!

Cleo 28+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

am copt niste vinete - sa pun la congelator ... le-am si curatzat ... ma cam dor buricele degetelor cand tastez ... dar fierbintzi tre desfacute ... sa nu se amărască miezul de la coaja.

asa ... sa vedem ce-ati mai scris????

Laura merci inca o data. Pana acum chiar ca aveam indoieli in ceea ce priveste increderea in contabila noastra. dar daca spui ca la voi la firma se respecta legea in detaliu ... nu o sa-mi mai fie jena sa-mi cer toate zilele de concediu pe 2006. Mercic.
Lavinia eu zic ca nu conteaza cu cine stai - si cate influentze vei avea din exterior - important e ca TU sa te impui si sa nu accepti unele chestii. Nu conteaza cat de scorpie vei fi ... si le spui clar - daca vreti sa fie bine faceti ca mine - daca nu ... ve-ti vedea copilul cat mai rar - amenintai si sa vezi ce bine va fi.

Eu vad la ai mei acasa - sora mea spune "nu-i voie" cumnatu meu si tata meu spun: "las-o .. .de ce sa nu fie voie?"
Nepoata mea ce face? NORMAL - ce-i convine ei.
rezultatul:
"mama e o scorpie si urla prea mult" - conceptia Adnanei (nepotika mea).
"bunicii se pot alinia - ii manevrez cum vreau"

de mine nu va spun - ca sunt cea mai dura matusa/nasa posibila. - dar macar de mine are frica si asculta.
Eu prefer asa - decat o razgâiala răsfătzată.

Zina draga ... nu te vad prea bine. Esti din ce in ce mai rau cu constipatia asta. Esti deja predispusa si la hemoroizi? Sfatul meu - dar mai intreaba si medicul: fa multe serii de exercitii Kegel pe zi (minim 4 a cate 20 de presiuni). Apoi mergi la farmacie si cumpara SARE AMARA. Dizolvi o lingurita in fff putina apa si bei. Asta sa o faci zilnic ... si mergi mai usor afara - inmoaie scaunul. Pentru inceput poate ar fi bine o doza mai mare ... intrebi si farmacistul.
Incearca sa nu te mai indesi - stiu ca e greu ... dar se pare ca la tine nu mai ajuta nici supozitoarele. Iti tin pumnii sa reusesti cumva sa scapi de aceasta problema.

pupici la toate si ma duc sa toc vinetele.
mai revin.

Miro31+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by Cleomoni

FETELOR DRAGUTELOR bucurie mare pe capul nostru a venit mobila lui bb si acum aranjam hainutele, of nu mai pot de drag, chiar daca aseara ne-am culcat la ora 4 astazi ne-au trezit cei cu mobila devreme dar s-a meritat!!!!!!!!!
Va pupam pe toti si pe toate!
Cleo 28+ saptamani

Cleo VREM POZEEEEE!!!! - dupa ce terminati.

Miro31+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

Fetelor din RURS ( si servicul juridic,/econimic): cum se dau banii pe concediul de maternitate , cel de 126 de zile. Cit la suta si din ce , din salariul de baza, din veniturile salariale pe ultimele 6 sau 12 luni? Ca s-au schimbat legile (legea 148, legea 158, legea 96 etc)si eu nu mai pricep nimic.
De ex, eu in lunile aug si sept ac. am lucrat cu contract pe alt salariu, mai mare, as vrea sa stiu daca mi se va lua in considerare venitul (si) pe aceste 2 luni sau doar venitul din salariul de baza (care e mai mic).
Scuze daca v-am zapacit. Astept totusi o parere avizata, in cazul in care am probleme pe viitor sa pot contraataca
Ruxmax cu bb TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

bravo MIRONA! si eu sant la fel ca tine,adica "o rea".si eu prefer sa spuna despre mine ca sant o scorpie,dar de fapt sant cea mai corecta.nu ca mi-oi creste copii dupa reguli,dar ce este voie...este voie,si asta trebuie sa invete de la bunici la cele mai nesemnificative cunostinte,si ce nu e voie....nu e voie si gata,fara prea multe discutii.eu am nevoie ca si copii mei asta sa invete si sa inteleaga,prea putin ma intereseaza de parerea celorlati din jur.nu traim cu totii impreuna,ci numai noi(eu si sotul)impreuna cu copii.si nici nu vreau sa-mi aprind paie in cap....adica de la mine nu primeste placintica dar de la bunica,da.pai nu au timp saracii sa manance pizza,placinte,carnati si sa bea cola toata tineretea lor?a innebunit lumea,parerea mea.si uite asa cresc ai nostrii copilasi(fara ca noi sa vrem)intr-o educatie haotica....mama nu-i da voie nici de aia,nici de aia,sa manance sau sa faca,dar tata cu bunica si matusa si tot neamul lor.....sigur multe dintre mame duc o lupta crancena in ceea ce priveste aspectele de genul asta,si nu faca fata,tocmai pt ca in tabara opusa sant mai multi.am norocul,ca sotul meu e de aceeasi parere cu mine....cateodata nu,dar ma cunoaste cat de "agresiva" pot deveni cand vine vorba despre alimentatia lor,si sigur o va lasa moale.sa ne tinem cu toatele tare pe pozitii si sa ne impunem de pe acum punctul de vedere,ca altfel......o scapam la vale.

27 + cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

fetelor, mi se pare absolut odioasa chestia cu mestecatul mancarii de catre mama. pe bune, mi se face sila sa ma gandesc...
cat despre intruziunea altora in educatia copilului, de cand am ramas insarcinata am inceput sa pun piciorul in prag. bineinteles ca s-au repezit toti cu sfaturi, nu neg ca erau binevoitoare, dar am spus clar si raspicat ca daca dr nu mi-a dat voie una sau alta, nu mai stau la discutii.o sa fie greu mai ales la inceput, cand fiind la primul bebe ai multe de invatat, dar asta nu inseamna sa mi se urce in cap. iar mai incolo, in cazul in care constat ca incep chestiile cu care eu nu sunt de acord, intai le atrag atentia, si daca nu se controleaza, sunt suficient de tzacanita sa intorc fundul si sa ma caute cand pricep. despre mine se stie ca nu sunt din cale afara de toleranta,si ca daca mi se pune pata e grav, dar am fost suficient de civilizata sa nu provoc discutii majore-la familie ma refer. dar asta nu inseamna ca ii las pe ceilalti sa se bage cum au ei chef, pt ca in final musafirii pleaca si rudele la fel, si copilul ramane cu parintii. ca sa nu mai vorbim ca mi-am facut copil sa mi-l cresc eu, nu sa aiba altii ocupatie.in paranteza fie spus, au mai comis-o unii zicand ca <ne faci nepotel>. si-au luat-o rapid de la mine, eu nu-i fac nimanui nepoti, imi fac mie copil.
nu sunt suficient de dusa cu pluta sa ma indepartez de familie, dar asa cum si eu respect anumite chestii, sa respecte si altii in ceea ce ma priveste.

chris 26+ alexandra

Mergi la inceput