Mamici de sept-oct 2006(70)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

quote:
Originally posted by microbu

Acum ca am citit ultimele pag scrise si am si rasp cat de cat vreau sa va intreb si eu ceva: ce supliment de fier luati?
Eu momentan iau numai Materna dar de 4-5 zile ma simt f. anemica, am ameteli, stari de greata si voma, etc. Poate fi si de la faptul ca sunt destul de obosita? Ca si alte fete, noaptea nu pot dormi nicicum. ma foiesc 2-3 ore minim ca sa pot adormi macar o ora...
La dr merg abia peste vreo 10zile, dar mi-a spus ca pot lua o doza minima de fier 2-3 zile daca ma simt anemica. Nu mi-a spus CE sa iau, insa...

Sandra 34+ burtik + poze

inca un pic

sandra, eu iau maltofer fol!

raluca 38
cu alexia-maria
pozishoare
...vinealexutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Uff, aveti un ritm…Abia am reusit sa ctesc ce ati scris pana aseara la 11. Acum ma grabesc sa mai scriu si eu cate ceva si abia apoi voi citi ce s-a mai scris de azinoapte si pana acum.

Inni, bun venit acasa! Tare bine e sa stai cat mai putin in spital. Si eu am stat cu Ana doar 2 nopti si a fost tare bine cand am revenit acasa, desi m-am simtit la inceput in nesiguranta. Cu epiziotomia si eu am suferit, dar asta fiindca am avut si intoleranta la firele resorbabile. Eu imi faceam dus de fiecare data dupa ce mergeam la wc si apoi ma uscam bine cu feonul. Mi-am pus pansamente sterile peste tampoane sau peste vata (depinde ce folosesti tu) 6 saptamani de frica sa nu mi se infecteze ceva. Iar cel mai greu mi-a fost atunci cand aveam scaun. E bine ca tu ai putut sa iti pui supozitoare cu diclofenac. Eu nu puteam nici sa ma ating cu hartia, de supozitor nici nu se punea problema. Cert e ca toate vor trece cu timpul. Important e sa nu zgandaresti taietura, sa ai grija cum stai, pe perne sau pe colacel, ca si asa zona e amarata. Cu lapticul sunt convinsa ca va veni azi, maine. Pana atunci, nu intra in panica, colostrul pe care il ai e arhisuficient. Pe sani incearca sa te dai cu garmastan, mie mi-a facut bine.

Apropo de GARMASTAN, eu am inceput de aseara sa ma dau pe mameloane dupa baie, asa cum scrie in prospect. Sper sa aiba vreun efect benefic….

Mirabelac, si dr meu mi-a spus ca merita sa incerc fara anestezie, dar ca daca cumva travaliul se prelungeste, ori durerile sunt insuportabile asa incat sa ma faca sa nu mai pot coopera, bineinteles ca exista solutia anesteziei. Eu si el mizam pe faptul ca e a doua nastere si ca la prima travaliul a fost relativ scurt, dilatandu-ma foarte foarte repede (adica in vreo 7 ore). Acum, om trai si om vedea.

Ma tot miram zilele trecute ca ma simt asa de bine la cele 37 se sapt ale mele….E, ieri am fost la o petrecere de copii cu Ana si am stat vreo 3 ore pe scaun. Cand m-am ridicat am simtit ca mi se taie picioarele. De atunci simt o usturime la nivelul oaselor pelvisului de abia pot sa merg. Oare intru si eu in clubul “cracanatelor”? Probabil ca incepe si la mine sa isi faca bebe loc, dar tare sper sa mai astepte 3 saptamani. Eu am un motiv foarte “serios” – astept sa se mute sectia in corpul proaspat renovat in speranta ca voi putea obtine un loc in salonul de rooming-in. Mi-e groaza sa las bebita pe mana alora…Am auzit chiar ieri din surse cat se poate de sigure (daca intelegeti) ca la Cantacuzino, de ex, li se da lapte praf cu acelasi biberon tuturor bebicilor… Pun pariu ca aceasta practica se aplica si in alte maternitati. Ei sug cativa ml si doar nu o sa strice atatea biberoane!!!

Noaptea trecuta am avut un vis atat de frumos….Am visat ca am nascut, ca dr meu A VENIT la nastere si ca totul a decurs perfect, atat de perfect incat nici nu am realizat. O tot intrebam pe asistenta sa imi povesteasca cum a fost ca eu nu mi-am dat seama…Asta da vis. E, fetita era minunata, cuminte, eu ii dadeam sa suga, desi asistentelel vroiau sa ii bage pe gat glucoza, spunandu-mi ca eu nu am ce sa ii dau si ca probabil nici nu voi avea vreodata – ce mastere. Dar eu am salvat-o din mana lor!

Acum 2 zile am auzit la tv, la B1tv, de la o dr. Jianu ca daca mulgi laptele in biberon toti anticorpii raman pe peretii biberonului, asa incat nu ii mai transmiti copilului decat substante nutritive, nu si anticorpi. O fi, n-o fi, merita tinut minte!

Lexi, stai linistita, nu s-a suparat nimeni pe tine. N-aveai de unde sa stii ca Vlad are asa memorie de elefant...

Acum va las caci Ana era sa dea foc la casa. S-a dus pana in dormitor sa ia o sticla cu apa si deodata a venit la minesa imi psuna ca iese fum. Cand ma duc….ce gasesc: cuvertura, cearsaful, plapuma si salteaua patului din dormitor arse cu veioza pe o suprafata cu diametru de vreo 6-7 cm! Vroia cica sa lumineze nu stiu ce si a luat lanterna de carte de pe noptiera mea si a lipit-o sau pus-o pe pat. Cand am venit toate erau la locul lor, abia dupa o vreme m-am prins de gaura din pat! Uf. Gata cu scrisul, bine ca nu am luat foc. Asta imi demonstreaza o data in plus ca nu poti lasa un copil (fie si de 3 ani si 3 luni) singur nici o CLIPA! Pana acum statuse cu mine aici, 2 minute a lipsit in dormitor si uite…rezultatul. Am incercat sa ii explic de ce m-am suparat, sa ii spun cat e de periculos, dar in afara de fetisoara abatuta….nu cred ca a afecat-o prea tare. Acum e pedepsita 5 minute la ea in camera, dar cred ca ma duc sa vad daca nu gaseste de facut vreo tampenie si acolo (acolo macar nu am veioze…).

Marina 37+ Maruca si Ana (3 ani si 3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolstoy spune:

Sympa LA MULTI ANI!!!!

Multumesc frumos tuturor pt urari.Toate cele bune si voua

Mirabelac in cazul in care se ineaca bebita il ridici cu capsorul pe umarul tau si-l bati usurel pe spatic si va fi ok, nu trebuie sa te sperii.

Nicol Alex (21 August 2006) si Vladut (1 aprilie 2003)

POZE
NUNTA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74827" target="_blank"> Nascut pe 1 aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

gripo merci si tie iti doresc la fel.

Carmen si eu zic ca e super deajuns. Sa dea Dzeu sa fie bine.

adinazot nu stiu cat de normale sunt contractiile astea insa abia acum pot sa-ti spun ca in final conteaza sa ajungi la termen, cu ele sau fara ele... dar pot sa-ti spun ca stresul nu ajuta la nimic... dar ce, mai pot schimba ceva???
Sunt sigura ca o sa fie bine si la tine, ai sa vezi.

nicol merci de raspuns, o sa ma invat eu cu toate...

Mirabela sapt. 37 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Buna dimineata!

Tasia si Lullabay, va multumesc mult pt raspunsuri. Recunosc, zilele astea am fost cam ocupata cu mutari/modificari prin casa. Desi eu nu am facut eforturi prea mari tot am stat in picioare prin jurul sotului...Oboseala o simt dar nu stiam daca sa o asociez cu starea mea sau nu.
Chiar azi merg sa iau spanac, sa fac o cura naturala de Fe .

Intrebare: avem voie sa mancam ficat?
Ca mi-e o pofta... dar pana acum am auzit diferite pareri...ca ar avea nu stiu ce toxine, etc.

Eloise si Notquiteso , pt arsuri iau seara Malox la recomandarea dr. si macar ma lasa sa adorm. Si de cand cu ploile si racoarea, dorm si eu...Totusi de cateva zile am inceput cu mici plimbari in parc seara, si chiar adorm ca un pui (dar nu fara Malox ).

Gripo, ne anunti ceva azi ???

Pufy, multumesc . Vad ca toate fetele care iau Fe au avut parte de reactii adverse. In cazul asta (greata nu vreau iar ) o sa ma odihnesc mai mult, o sa pap alimente cu Fe si astept sa merg la analize si control.

Sandra 34+ burtik + poze

inca un pic

Mergi la inceput

Lexi imi pare rau ca treci prin momentele astea acuma inainte de nastere, dar o sa vina bebe si o sa fie bine.

Monica da-o incolo de depresie, hai ca nu mai e mult...

Vorbea cineva de vise, eu visez f. urat de cum pun capul jos si pana ma trezesc, stiu ca e normal sa visezi mult, dar numai vise urate???
Si uneori ma trezesc si adorm la loc continuandu-mi visul. De ex. azi noapte am visat niste prieteni vechi care nu i-am vazut de ani de zile si care n-au nici o treaba unul cu altul, si visele tot urate... probabil ca e stresul dinaintea nasterii...

Mirabela sapt. 37 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput

microbu eu n-am avut reactii adverse de la fier in schimb nu s-a absorbit bine asta artificial. Poti manca ficat dar limitat, nu dimineata, la pranz si seara. Mie mi l-a recomandat sa mananc zilnic 2-3 bucatele pt. anemia severa care o am (toata sarcina am avut de la 8.5 la 10.5).

Mirabela sapt. 37 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Gripo, Flory , Mirabela si multumesc de raspunsuri.

Sandra multumesc, pt mine si Maalox e apa de ploaie...ooooof of of!
POti maca ficat pt carentza de fier. "Interdictia" se referea mai ales la continutul de vit A, si, eventual, la potentialele infectii cu paraziti daca ficatul e dintr-o sursa nesigura si insuficient preparat. Aportul crescut de vit A e cam periculos in sarcina incipienta -cauzeaza malformatii- dar nu cred ca din alimentatie se poate ajunge la asa ceva, doar nu mancam zi de zi, toata ziua, numa' ficatzi si morcovi, nu? Chestia e sa nu iei special vitamina A. Si eu mananc ficat cam o data pe saptamana, si pt ca- mi place f mult, si pt lipsa de Fe.

Mirabela si eu am avut cu cateva sapt in urma o perioada de cosmaruri...mama mama! Noapte de noapte, stii ce-i aia, nu mai scapam de ele, cum atipeam, buf, cosmarul, mai toate erau legate de copil sau nastere, saptamani intregi cu vise urate...acum nu stiu cum, au trecut. Cel putin la nivel constient, nu eram f stresata sau bantuita de ganduri negre, dar se vede ca subconstientul imi juca pesemne niste feste. Sau si din cauze hormonale... Oricum nu te ingrijora ca nu au nici o semnificatie premonitorie.

Eloise 33+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

Am venit de la echo :D grasunaca mea e bine-sanatoasa, am reusit sa merg la Iosup care e tare dragut. I-am povestit ce am patit pe 3 aug. la ultima echo, atunci cand doctoresa aia a zis ca fac baietel fara putzulica sau fetita cu testicole... va dati seama cum am plecat de acolo...Abia la cateva zile dupa aia am reusit sa ma mai linistesc..in fine, astazi noi tot intrebam: dom-le sigur e fetita? I-am povestit despre ce temeri aveam, si ne-a facut pozica cu 1 bucata pasarica mica, cu explicatii. Sunt doua sagetele si in dreptul lor scrie citet, cu litere de calculator: labii :)) Taticul grasunacei e asa fericit... a stat cu poza pe bordul masinii...
Iar grasa chiar e grasa, are 2.865 g :D, pupe mama pe ea de dolofana. Sunt asa de fericita ca in ciuda organismului meu de kko, uite ca puiutza mea e sanatoasa si miscareata.

anne 32+

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofimic spune:

ALINA FELICITARI, sa creasca fetita mare si sanatoasa
Sant tare frumoase fetitele de ALINA si FUSCA

INNI BINE AI VENIT ACASA tu si bebita ta. Sa aveti somn noaptea si
mult laptic va doresc

NICOLSTOY, SYMPA LA MULTI ANI si tot ce voi va doriti

MONIQUE-NEW asa cum zici tu si bebelusa mea tot scoate ceva
prin burtica iar eu o percep ca fiind agitata... Iar cand nu face nici o
miscare stau fara respiratie si ma intreb de ce nu misca?... Vad ca asta se
intampla la toate gravidutele asa ca...stau linistita..si tu mai ai putin
putin de tot de asteptat

MIRABELAC si eu sant melancolica si cred ca pana la urma toate
santem in perioada asta..Daca ma gandesc totusi a trecut destul
de repede timpul si mai e putin putin pana vine bebe.
Tu zici ca tocmai pt ca ai avut probleme ai "stat in priza"
iar eu zic ca tocmai pt ca nu am avut am stat asa...fiecare cu
ale lui..

GRIPO bebe te tine in priza se pare Eu cred ca totusi in curand vei avea
vesti

LULLABAY si eu am momente cand as vrea sa umble sotul dupa mine dar...
de foarte multe ori nu se intampla asta, ma supar si ...imi trece pana
la urma...doar sant ai nostri

Va las ca a apucat-o sughitul pe bebelusa mea sa ca...ma ridic si fac ture
prin casa doar o trece mai repede

37+ Sofia

Mergi la inceput