Inimioare de iulie-august 2005 (1)
Raspunsuri - Pagina 22
anis spune:
Brianamica , Ingrid are aproape 11kg, de fapt ultima data avea 10, 650 ..acum vreo 2 sapt. , bine are si vreo 83cm, si tot prin n lucruri a trecut doar stii.
Secretul e poate cum mananca ,habar n-am.
Dimineata papa fructe rase si cate un pic cascaval, sau branza topita sau urda, si putin piept de curcan.Masa de pranz e compusa de regula din ciorba sau supa si felul doi ardei umpluti sau sufleu de conopida, etc orice, si la sfarsit ca desert fructe.DE FAPT LA SFARTIUL FIECAREI MESE II DAU FRUCTE< STRUGURI <prune<pere>>>lA ORA 5 ii dau cereale cu fructe sau un iaurt simplu amestecta cu fructe rase, iar seara ii dau branza cu smantana sau branzica de casa , si o banana si niste biscuiti.Dupa aia bea lapte.
AniS
21+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Monica-Elena spune:
Simona lui Mario ii place completarea asta de lapte de la humana? Mihnea nu se omoara dupa el. Eu il folosesc atunci cand suntem plecati in deplasare in rest ii dau humana 3 si cu mere si cu banane ca ii plac ambele. Mihnea bea cam 700 ml de lapte pe zi si mananca zilnic un iaurt mare Dorna plus branzica calcica.
Eu nu inteleg de ce va mai faceti probleme cu greutatea bebeilor acum fiecare are ritmul lui de crestere. Mihnea are 9 kg si este f bine facut nu este nici f inalt dar e robust. Merge de mama focului singurel de la 9 luni si 10 zile si vorbeste de toate. Pe langa ce spune in limba lui zice mama, tata, papa, apa, caca,pipi, mamai si tatai(bunicilor), face ca catelul, ca vaca, ca, calul, zice pui, ata(asta), co(acolo), nu, da si leaga si prima propozitie "mami ce caci"
(adica mami ce faci) si o striga pe verisoara lui Andreea ii zice adei. Asa ca nu imi fac probleme nici ca e gras nici ca e slab sau mic ptr ca noi suntem ditamai si nu are cu cine semana si eu am crescut dupa 10 ani . Important este sa fie sanatos.
Uite ca v-am dat si raportul cu noutatile despre Mihnea. Suntem in cautare de casa la curte ca de bloc nu mai vrem sa auzim. Daca auziti bucurestencele de case in Corbeanca dati un semn ca tare ma intereseaza.
Pupam mamicile si piticii si sa auzim de bine.
Pupam cuscra si burtica si mai ales pe frumoasa Ingrid ![]()
anis spune:
Cuscra pe unde imi umbli?
Ca tare dor de voi imi e...
AniS
21+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
valcampan spune:
Multumesc pt incurajari mamici dar mi-e tare DOR de puiul meu. Ma simt incompleta...
Am sunat la tara sa vad ce face baietelul mami si atfel am aflat ca a papat taitei cu lapte de vaca. M-am ingrijorat pe moment pt aveam de gind sa-i introduc laptele asa treptat, combinat cu laptele praf, dar mi-a luat-o mama inainte si i-a dat asa direct. Nu stiu daca a facut bine dar David nu are nimic, nu s-a constipat, nu alergii chiar i-a placut. intradevar ii prieste tare mult acolo la tara : papa tot chiar si ciorbite pe care acas abea de lua citeva lingurite.
Cred ca atunci cind va merge in picioare ,la anul dupa ce iesim din iarna, il voi trimite pe perioade mai lungi la tara, daca ma obisnuiesc eu cu ideea.
Simona se pot face inscrieri pt concurs? Trimite-mi si mie adresa pe net pt inscriere. L-as inscrie si eu pe David acu dar mi-e teama sa nu ne respinga pt ca data trecuta eram inscrisi dar David nu a participat pt ca nu mergea inca de-a busilea. Acum e maestru !O sa incerc sa vedem ce o iesi, important e sa participe.
In alta ordine de idei ma bate gindul sa-mi dau demisia. Problema cea mare a aparut acum cind, dupa plecarea unei colege am verificat ce a lucrat ea si au aparut mari diferente ce tb inregistrate. Cind i-am spus d-nei directoare a sunat-o imediat pe sefa mea si amindoua au tabarit pe mine cu acuze de genul : cum de s-a intimplat asta ? de ce n-ai verificat-o atunci ? (chiar n-aveam cum pt ca respectiva era ctb sefa pe atunci iar eu eram subaltern)esti sigura ca astea sunt sumele? etc. Am petrecut 3 week-enduri sa verific ce a lucrat ea si am stat si la servici ore peste program pt a termina iar asta e acum rasplata. Nu e prima data cind sunt nevoita sa lucrez numai eu pt firma asta desi mai aveam 2 colege pe atunci, sa primesc bobirnace pt ce au facut altii. M-am cam saturat, mi-e groaza de ziua de maine pt ca o vor lua de la capat cu reprosuri sunt convinsa.
M-am intins cit o palesca dar tb sa va spun off-ul meu sa ma descarc si eu. Hai noapte buna copii!!!!
Poze cu noi la http://photos.yahoo.com/valy_david2005
Monica-Elena spune:
Am uitat sa va spun ca intelege absolut tot si ii spui sa iti aduca un lucru si il aduce, isi deschide singur tv-ul si isi schimba canalele, arata ceasul si faca tic-tac si cere singurel si lapte ii zice apte.Se joaca cu lego si baga diverse forme acolo unde trebuie la forma si culoare.
Cuscra sunt aici dar intru doar odata pe zi pe dc pana despachetez si spal etc.
Eu zic sa nu va mai faceti probleme ca absolut toti sunt dezvoltati normal si isteti foc(stiti voi chestia ci cioara)
.
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Ema.nu.elasi Simona, ma bucur ca v-au priit concediile si ca sunt bine copilashii
.
Sa auzim numai de bine.
Mona si
Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
O nastere atat de frumoasa...
ema.nu.ela spune:
am reusit sa citesc pe fuga din urma cate ceva:
recipiente pt lapte praf de la Farlin se gasesc la Miniblu sau la farmaciile Dona - eu de-acolo le-am luat. altfel pe la site-urile online. va recomand sa luati varianta in care sunt 3 sau 4 puse unul peste altul a.i. sa puteti lua cu voi doar unul daca vreti. mai e varianta in care e un recipient mare cu compartimente dar eu am avut probleme cu ala (era marca Avent) ca mi s-au amestecat dozele intre ele si nu l-am mai folosit.
eu seara imi pregatesc 2 doze (pt in seara respectiva si dimineata urmatoare) si 2 bibe cu apa masurata. si cu 1 min inainte sa-i dau le amestec si gata. eu ii dau laptele la temperatura camerei. cand am fost acum in concediu pe drum in masina le amestecam imediat in timpul mersului (cand nu eram la volan :)).
cu laptele: pediatra mie mi-a recomandat 1,5% dupa 1 an. si am citit in mai multe locuri ca dupa 1 an copilul nu mai are nevoie sa bea lapte asa de gras. gasimile din laptele de vaca nu sunt prea bune pt organism. dar parerile sunt impartite si nu cred ca conteaza asa de mult diferenta totusi.
oricum in general la varsta de 1-2 ani copilul trebuie sa manance echivalentul a aproximativ 500ml lapte. branza de exemplu contine mai mult lapte. ganditi-va ca din 200ml lapte se face cam 1 lingura branza de vaci.
deci eu zic ca depinde mult de copil. de cum arata, de ce fel de lapte vrea sa accepte, de sfaturile pediatrei si nu in ultimul rand de decizia mamei.
eu de exemplu am hotarat sa merg in continuare pe formula (humana 3) pt ca e net superior celui de vaca si a mea e mai slabuta si deocamdata vad ca-i place f mult asta. i-am mai dat si humana junior de cateva ori insa nu-l bea cu aceeasi placere desi mie ca si gust mi se pare mult-mult mai bun.
desi pediatra mi-a zis ca pot sa trec pe dorna 1.5% eu am decis ca mai bine raman pe praf cat timp il accepta si-l bea bine. cand n-o sa-l mai vrea o sa incerc altceva. dar as opta pana la 2 ani tot pt ceva gen humana sau nestle junior in loc de lapte uht.
mamica de maria, 1 an si 1 luna
ema.nu.ela spune:
anis,
eu am luat o poarta cu 80ron de la un magazin tcm (cel din unirea) dar acum vreo juma de an. ca am vazut-o atunci si stiam ca sunt f scumpe asa ca am luat-o si bine am facut ca apoi n-am mai vazut. poti sa urmaresti daca mai baga. eu si pat pliant tot de la tcm am luat cu 140ron mi s-a parut c-am facut super afacere :)
o prietena de-a mea si-a comandat ceva asemanator din lemn masiv la un tamplar. parca zicea ca a costat-o sub 1 mil si si-a facut si de culoarea usilor.
daca nu poti sa dai o fuga pana la salonic e un supermarket numai cu lucruri de bebei si copii si am vazut si porti acolo ;) am innebunit in magazinul ala si bineinteles ca i-am luat copilului la jucarii si hainute...
jucarii de calitate in general eu iau de la miniblu desi au niste scoruri cam mari insa sunt f aprovizionati.
Albinutzza spune:
Simona, Emanuela, bine ati revenit, asteptam si poze 
Fetele am pus si eu poze de la SLANIC
...enjoy
Albinutzza
& Luca bondarelu'
07 Iulie 2005Bondariciu' piticutz
www.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'
Am crescut atat de mult
17+ SamburikaParintzi de bondarici

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Simonaci79 spune:
Buna ziua!!!!!
Hop si noi, azi mai devreme....
Monica- la inceput nu i-a placut nici lui Mario, era si mult mai subtire decat cel facut din praf, era si el bolnavior si oricum nu papa, acum papa bine de tot, adica o cutie pe zi si de ex si aseara si azi dim ar fi vrut mai mult de 225 de ml cum ar fi fost portia.... dar nu-i mai dau in plus ca nu vreau sa fie nici f gras si are si calciu suficient! Ca vb de kg, Mario are 11 si vreo 3-400 si aprox 86-87 cm si are tendinte de a se ingrasa, asa ca mai bine acum decat sa ajunga..... Si el nici nu merge, Mihnea e mai slabut ca si merge de multicel.... Si felicitari pt puiul tau istet si vorbaret!!!!!
Vali- si la noi e cam aceeasi situatie ca nici Mario nu mergea decat f greu atunci si acum e as.... Nu l-am inscris inca si nu stiu exact cum se face dar am inteles de data trecuta ca tb sa intri pe site la www.babyexpo.ro si iti spune acolo. voi incerca acum si iti spun! Pupici lui David papaciosul! Si eu as fi vrut sa-i dau lui Mario taietei cu lapte dar din aceleasi motive...greutatea, m-am lasat pagubasa ca si asa papa destul de des supa cu taietei, preferata lui! Iar cu serviciul, daca te apuci si refaci totul macar ii preiei postul de ctb sef? Sau nu? Oricum, ac decizie numai tu poti sa o iei si noi iti tinem pumnii sa fie cea corecta si sa iti mearga mult mai bine!!!!
Monai- multumim la fel!!! Pupici multi si voua!!!
Ema.nu.ela- nici Mario nu era la inc f incantat de humana junior drink dar acum bea cu o viteza..... si stiu ca ziceai tu ca nu vrei sa o treci pe asta pana nu apare in mai multe locuri, acum au si in carrefour si e chiar mai ieftin decat pe net. Pupici si pofta buna!
Albinutzza- multumim mult! Nu am prea multe poze, chiar daca am am numai peisaj, ca in rest nu am iesit asa de mult ca era Mario bolnavior si in camera nu avea sens sa-i fac poze.... Am vazut poze cu bondarelul frumos si istet!!!! Felicitari si sa va traisca! Si pupam bubita sa treaca repede (eu nu stiam la ce te referi dar am vaz ac in poza. Ce avea acolo? Pupici sa treaca repede si frumos!)