microadenom de hipofiza,ovare MPC, hipotiroidie

microadenom de hipofiza,ovare MPC, hipotiroidie | Autor: satine_pink

Link direct la acest mesaj

Acum 2 ani mi s-a pus diagnosticul de microadenom de hipofiza,ovare micro polochistice si hipotiroidie de catre dl. dr.Dumitrache de la Parhon.Mi-a dat sa iau Diane 35,spironolactona,euthyrox,magne b6,dupa ce in prealabil luasem si bromocriptin prescris la Iasi,pt ca aveam prolactina de 3 ori mai mare decat valoarea maxima.Acum 3 luni,m-am dus la control la dr.Dumitrache si ma simteam rau,chiar luasem in greutate vreo 9 kg.Si mi-a schimbat putin tratamentul.Acum iau doza dubla de spironolactona si euthyrox si mi-a dat in plus lexotan si regenon.Sunt foarte dezorientat pt ca doctorul nu prea vrea sa imi spuna exact daca am vreo sansa de vindecare si daca voi putea avea vreodata copii.Tot ce stiu despre boala mea am citit pe net sau prin carti.Daca este cineva in situatia mea,va rog ajutati-ma.Voi reusi sa am macar un copil?Am inteles ca microadenomul va ramane toata viata si in cel mai bun caz nu va mai creste.Dar ovarele mele dupa aproape 2 ani de tratament se prezinta la fel,nu e nici o imbunatatire.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Oana, pentru problema cu ovarele, intra la subiectul " Naturiste si homeopate". Acolo te ajuta fetele , exista remedii naturiste ptr asta; sigur o sa fie bine! pentru cealalta problema nu ma pricep sa te ajut. Multa sanatate si-ti doresc sa reusesti sa faci bbei pe cale naturala si in curand!!!

Imi vine si mie randul... /Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns satine_pink spune:

Multumesc.Sper din tot sufletul sa fac cat mai multi bebei.Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

In afara de hipotiroidie , le am si eu pe toate . Prolactina eu am avut-o mereu in limite normale , asta inseamna ca microadenomul nu secreta nimic , adica nu creste , si da intreadevar il vom avea toata viata. Si eu m-am tratat la Parhon , ani de zile , mai precis m-am investigat , ca tratament nu mi-a dat nimeni pt microadenom .
Eu am avut un medic f bun , acum cativa ani , dar nu mai este la noi in tara.
Eu acum am luat calea ginecologilor , ca ultimul endocrinolog care m-a vazut imi dadea sa iau AC sau pastile pe baza de estrogen de la care au am facut endometrioza , boala care f greu se trateaza , sau nu se trateaza
Pt ovare micropolichistice , am facut anul acesta in februarie laparoscopie , mai exact driling ovarian , unde mi-a descoperit si nenorocirea asta de endometrioza .
Momentan fac stimulari ovariene , la care am dat rezultate f bune , dar inca nu s-a intamplat minunea .
Apropo tie iti vine ciclul in mod regulat? , ca eu nu am mai deloc ciclu decat daca iau buline........
Toate astea sa stii ca le ai toate din cauza hipofizei , inclusiv hipotiroidia , ovarele nu cred ca se rezolva cu vreun tratamnt in cazul nostru din cauza ca hipofiza nu le pune in functiune. Eu am facut stimulare care actioneaza direct asupra ovarelor , sarind peste etapa "hipotalamus" care regleaza acesta activitate.
Poti sa incerci la Prof DR. Coculescu , am fost si eu pacienta lui , dar este f aglomerat , dar mai bine incearca la un ginecolog , daca vrei sa ramai insarcinata , ca acum stii ce probleme ai , de ce natura sunt , in primul rand trebuie rezolvata problema ovarelor .
Sper ca nu ti-am facut capul calendar ......
Si eu acum 2 ani cand descoperim forumul asta , eram disperata ca nimeni nu mai avea asa ceva ca mine , si nici acum , mai rar . De fapt stiu 2 fete dupa forum care aveau microadenom hipozifar si acum sunt mamici , dar eu cred ca mai tine si de noroc...
te pup !

Mergi la inceput

Eu si acum sunt disperata si inca nu m-am obisnuit prea bine cu ideea,mai ales ca nu am decat 25 de ani si deja m-am saturat sa iau un pumn de pastile zilnic.Problema e ca nici nu ma simt foarte bine,mai am dureri de cap si mai mereu stari de greata,in special cand sunt nervoasa sau imi dau putin programul peste cap.Eu acum am ciclu regulat,pt ca iau Diane 35;daca le-as intrerupe probabil ca nu as mai avea.Inainte sa ajung la dr.Dumitrache nu am avut deloc vreo 5 luni.Am auzit si eu de stimularea asta ovariana,dar probabil va trebui sa caut un medic ginecolog in Bucuresti,pt ca in Suceava nu am nici o sansa.Daca stii un doctor bun in Bucuresti,spune-mi si mie.pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Eu am probleme cu tiroida, dar nu am acel diagnostic k si tine .Am Hipertiroidie , boala Basedow-Graves, dar vreau sa te incurajezsi sa iti spun k prin ajutorul lui Dumnezeu si al medicinei vom invinge toate problemele, daca intr-adevar asta ne dorim cu adevarat.Stiu cum este sa iei un pumn de pastile pe zi- am inceput de la 14/zi,cum e sa iti spuna toti k aceasta boala este pt totdeauna,cum e sa disperi, dar si sa speri,caci a venit si ziua cand le-am oprit, apoi si ziua cand am vazut cele 2 liniute pe testul de sarcina si cu ajutorul bunului Dumnezeu, nu mai am mult si imi voi tine bebicul in brate.Sfatul meu: NU RENUNTA LA VISUL DE A AVEA UN COPIL SI D-ZEU TI-L VA DA CAD VA CREDE DE CUVIINTA!!!

Madalina 24+
cuburtika aferenta,

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru incurajare,Madaluta.Chiar nu voi inceta niciodata sa sper ca voi vedea si eu cele 2 liniute.
Ma bucur mult de tot pentru tine.

Mergi la inceput