pierderea semnelor sarcina
Salutare fetelor,
Sunt noua pe aici si nu stiu prea bine cum functioneza forumul dar am sa incerc sa nu fac prea multe greseli.
Problema mea e urmatoarea: am avut UM pe 24 iulie 2006, de pe 24 august am facut vreo 6 teste de sarcina si toate mi-au iesit pozitive. Pana in ziua in care asteptam rushii m-au durut si sanii foarte tare si am avut si o usoara stare de greata, dar de atunci incet, incet durerile de sani au mai trecut (sunt chiar foarte usoare)si greata deasemenea apare foarte rar (sau e doar autosugestia mea). Credeti ca e posibil ca sarcina mea sa se oprit din evolutie? Mentionez ca la dr inca nu s-a vazut nimic , am fost la o zi de la intarzierea CM.
Raspunsuri
alionushca spune:
Raluca bine ai venit pe forum 
La o zi de intirziere e normal sa nu se vada nimic la eco - s-apoi depinde de ecografist, oricum - la mine la o saptamina de intirziere nu s-a vazut nimic ( 5 saptamini fix)
Fetele iti pot spune ca e normal sa te simti bine intr-o zi si foarte rau in alta - insa e si normal sa-ti faci griji pentru asta - sunt diferite persoane - unele sunt mai linistite altele se streseaza de la orice - eu pe la 8 w ma simteam vreo 2 zile bine - si de frica am dat fuga la ecograf sa vad ce face bebelul - sa nu fie Doamne fereste o oprire din evolutie.
Daca nu se vede nimic la ecografie - o varianta ar fi sa faci testul de singe - si peste 2 zile de ex. sa-l mai faci o data - valorile testului vor confirma daca sarcina evoluiaza sau nu.
S-apoi cred ca e prea devreme pentru greturi accentuate si tot pachetul - la mine a inceput toata veselia pe la 6-7 saptamini - mai asteapta si ai sa vezi ca-ti va fi ,,vesel,, si tie![]()
Sarcina usoara si daca se poate fara ,, pachetul,, de greturi si voma![]()
Aliona
Dorsilia spune:
1. ai mers prematur la medic
2. s-ar putea sa apartii categoriei norocoase de gravidute ale caror simptome de sarcina sa nu fie evidente si deloc exacerbate. Slava Domnului eu nici la prima sarcina nu am avut decat vagi greturi in special ma ingretosau parfumurile si anumite mirosuri de mancare din frigider, de varsat am varsat o data. Greturile au inceput pe la 7-8 saptamani si la 3 luni si un pic au disparut totalmente. Acum sunt gravida cu bb2 si idem, am varsat doar o data de la pasta de dinti si greturile au disparut chiar inainte de 3 luni desi au inceput si mai tarziu, pe la 8-9 saptamani. Sanii mi s-au dezumflat dupa 8 saptamani imediat si nu m-au mai durut defel.
3. la prima sarcina am fost foarte speriata si eu ca n-am simptome insa medicul mi-a spus ca asta nu e un semnalment al opririi in evolutie a sarcinii la varsta asa mica. cel mai clar si evident simptom care poate, dar numai POATE semnala o sarcina oprita in evolutie sunt sangerarile. Pe de alta parte o cunostinta a mea a avut sarcina oprita in evolutie de la 6 saptamani si a aflat asta abia la controlul de 10 saptamani, n-a avut simptome de genul sangerarilor dimpotriva avea toate simptomele de sarcina. Eu zic sa stai calma si sa vezi la medic mai incolo ce se intampla. Gandeste pozitiv !
lilidana spune:
Stiu perfect ce inseamna sa traiesti in nesiguranta.Eu,dupa o sarcina oprita din evolutie anul trecut(cand,intr-adevar,in 2 saptamani am pierdut toate semnele de sarcina,fara sa sangerez,fara dureri,doar cu o stare de "prea bine"),la sarcina asta nici nu mai stiu ce simt.Daca peste zi sunt mai bine,intru in panica si astept cu mare teama sa am un nou semn de sarcina.Nici nu stiti cat ma bucur seara si noaptea cand ma dor sanii si mi-e greata.(am simptome accentuate noaptea).Va dati seama ca as merge in fiecare zi la eco,sa ma asigur ca e bine.Deci,o inteleg pe Raluca care se teme,dar ii sugerez sa incerce sa fie optimista,dupa modelul meu care-mi spun in continuu:"totul va merge perfect de data asta!".
lilidana,Karina 5 ani si bebe 9 saptamani in burtica
catrinik spune:
Eu toata sarcina nu am avut nici un simptom: nu am avut greturi, nu mi s-au umflat sinii, nu mi s-au umflat picioarele. Si asta inca de la inceput.
Se poate deci sa nu te simti rau si sa fii totusi insarcinata.