Silueta toamna/ iarna
Hello
Ce ne facem fetelor ca se duce vara asta, vine toamna/ iarna...si noi cu silueta cum stam?
Vom manca o mancarica calda, o ciorbita, placinte si cat ne straduim nu putem rezista tentatiilor.
Ca sa nu mai spus ca ziua va fi scurta, se va intuneca devreme si vom intra in starea de hibernare.
Ce sa mancam toamna/ iarna ca sa avem silueta ca vara?
Bufi
Raspunsuri
lulu77 spune:
Daca simtim nevoia de mancarica calda ,putem sa ne facem supe ( de rosii , de zarzavat ) sau chiar o ciorbita mai slaba , de vacuta de exemplu .
Cat despre tocanite ,sarmalute ,eu le-am cam exclus din meniu de mult timp ,doar foarte rar ,de pofta .
Friptura la cuptor este sfanta cu garnitura de legume sau orez , sau gratar .
Si multe salate cu maioneza light.( salata berlineza ,boeuf , de pui ).
Poti manca chiar si varza calita facuta la cuptor - nu ingrasa - cu carne de pui .
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
bufi spune:
Probabil ca trebuie sa-mi fac niste meniuri de iarna, nu de alta dar nu as vrea sa stric totul, in conditiile am mai slabit vara asta.
Niste retete noi si super ideea cu varza calita la cuptor, eram convinsa ca ingrasa...
Bufi
lulu77 spune:
Nu , varza nu ingrasa si o poti gatii dupa principiile Monti .
Cat despre fripturile la cuptor ,poti face tot felul de combinatii .
Uneori fac pui in sos de bere neagra , uneori in sos de vin alb sau rosu ,sau doar cu apa ,sau suc de rosii ...depinde ce garnitura fac sau ce am chef
.
Salate multe de legume cu dresing de iaurt sau maioneza light si supe multe .
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
teo1970 spune:
pai eu zic asa:
- cit mai putine grasimi (uleiul sa fie de masline); lactate mai degresate (lapte, iaurt, brinza), mai putina smintina, unt, cascaval
- cit mai putine glucide rele (orezul sa fie brun, fara zahar, cit se poate sa folosim indulcitori, pastele sa fie integrale etc.)
- carne slaba, pe care cel mai bine sa o pregatim noi in casa (adica nu mezeluri si alte kestii vidate, semipreparate s.a.): piept pui (abia apoi pulpe, aripi), peste, fructe de mare (cui ii plac), vitel; preparata preferabil la cuptor, in folie de staniol sau la gratar (fara ulei)
- daca mincam totusi mezeluri - sa fie de pui, curcan, fara prea multe adaosuri (ex. zahar/sa citim cit mai bine etichetele!)
- cit mai putine dulciuri rafinate (bomboane - mai bine Solano fara zahar), patiserie, gemuri (exista gem dietetic Arovit, mult mai ieftin ca cele dietetice nemtesti), ciocolate (si din astea mai sunt dietetice - si mai scumpe, si mai ieftine,dupa buzunar + ciocolata 70% cacao), compot fara zahar (de ananas); mai bine deserturi preparate in casa decit cumparate, mai bine deserturi mai light (gen un shake de iaurt cu fructe, o inghetata, o budinca) decit unele grele cu creme, blaturi etc.
- cit mai putin alcool, cit mai putine sucuri cu zahar (cola, pepsi - mai bine light)
- fara junk fooduri (Mac Donalds, Pizza, shaorma)
- cit mai mute legume la cuptor (cu ulei putin) sau la abur, ca garnituri la fripturici sau ca fel de sine statator; putem pune eventual la congelator de pe-acum vinete coapte (se pot face cu brinza), conopida, dovlecei, fasole verde, mazare, spanac
- cit mai putini cartofi si in nici un caz prajiti, nici morcovi nu prea des
- mai putine sosuri (aici nu-s chiar de parere cu Lulu vizavi de sos cu bere, sos cu vin)
- apa > 2 litri/zi
- portii mici-medii, 3 mese + 2 gustari
- ceva sport, miscare sau macar mers pe jos
in fine, sunt reguli pe care le stie toata lumea, dar de multe ori nu tinem cont de ele, teoria ca teoria ... practica ne omoara
lulu77 spune:
Teo , sosul de care vorbeam ...de fapt nu este un sos foarte consistent , ci pur si simplu carnea in loc sa fiarba in apa ,fierbe in bere sau vin .Mnacarea are alt gust .
Stiu ca berea si vinul ingrasa ...dar in cazul asta nu asa ca atunci cand sunt consumate ca atare
.
Si prefer friturile facute in modul asat , decat carnea prajita sau alte " nebunii" de acest fel, daunatoare siluetei.
Iubika spune:
quote:
Originally posted by lulu77
Nu , varza nu ingrasa si o poti gatii dupa principiile Monti .
lulu77, detalii poti sa dai?
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
lulu77 spune:
Iubika ,la subiectul despre Monti ,sunt o gramada de retete .
Eu in momentul de fata nu tin o dieta anume ,nici Monti ,nici WW ...mananc controlat.
Din ceea ce stiu eu ..si cum prepar eu varza ....fara ceapa calita .
Pun in tava un strat de ceapa ,un strat de varza , un strat de rosii zdrobite (sau suc de rosii) si tot asa si bag tava la cuptor.
nemary spune:
sau poti incerca sa mananci disociat. veri a mea asa a slabit. mananca carnea doar cu salate, fara cartofi sau paine.daca are pofta de cartofi ii manaca fara carne, copti sau fierti. mie personal imi plac foarte mult cartofii copti pe care ii mananc cu iaurt.
o zi minunata,
Mari

io am zis cum ar trebui, cum e la teorie ...