salariul la revenirea din CIC

salariul la revenirea din CIC | Autor: Cori2005

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
As dori sa apelez la Dvs. pentru ca n-am reusit singura.
Despre ce e vorba :
In perioada apr 2003-mai 2005 am fost in CIC de doi ani.
Eu lucrez intr-o institutie bugetara (spital) si la intoarcerea din CIC am primit salariul pe care il aveam la momentul plecarii in CIC.

Inre timp, colegele mele au beneficiat de citeva indexari si desi aveam salariile aproape la fel, acum sint diferente considerabile.
M-am adresat la sefa personalului care ma tine cu acelasi salariu, motivind ca asa e Legea Spitalelor, desi eu am citit pe undeva ca in cel mult 30 zile de la revenire trebuie sa dau o evaluare.

Eu as vrea sa stiu cui sa ma adresez, tinind cont ca directorul spitalului nu vrea sa ma asculte, el face ce spune sefa de la personal.
As vrea sa fac un memoriu dar nici macar sa-l formulez nu am experienta.
Rugamintea mea este sa stiu daca voi primi indexarea din urma sau doar din momentul evaluarii ?

Ce legi trebuie sa invoc in memoriul meu ?

Va multumesc pentru sprijin.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen-daniela spune:

Nu stiu ce legi ce trebuie invocate, dar sa stii ca si eu am patit exact la fel. Am fost in CIC in perioada 2004-2006 si la intoarcerea la servici am primit acelasi salar ca si la plecare, desi colegelor mele li s-a mai marit un pic salariul. Mentionez ca eu lucrez la un S.A. Nici n-am stiut de aceea evaluare. Mie pur si simplu au spus ca nu imi pot da mai mult decat atat, adica salariul minim pe economie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori2005 spune:

Deci sintem doua deja...
Oare, in caz de rezolvare, vom primi retroactiv marirea ?
Nu stiu in cazul tau, nefiind bugetar, dar as avea rugamintea sa-si dea cu parerea cineva de specialitate sa ma sfatuiasca ce am de facut in situatia asta.

Uite ce am gasit :

ORDONAN#354;#258; DE URGEN#354;#258; nr. 123 din 11 decembrie 2003 privind cre#351;terile salariale ce se vor acorda personalului din sectorul bugetar

...

Art. 9

În vederea stabilirii salariului de baza;, în termen de 15 zile de la reluarea activitatii, persoanele angajate în sectorul bugetar aflate în concediu platit pentru îngrijirea copiilor în vârsta; de pâna la 2 ani, respectiv 3 ani, potrivit legii, cele care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni fiind în concediu medical sau în concediu fara; plata;, potrivit legii, precum si cele ale caror contracte individuale de munca; sunt suspendate vor fi evaluate prin examenul de testare a cunostintelor profesionale avute, organizat în acest scop de angajator:
a)cu persoanele care promoveaza acest examen se va proceda în acelasi mod ca si în cazul persoanelor angajate prin concurs;
b)persoanelor care nu promoveaza acest examen li se atribuie salariul avut anterior sau, dupa caz, salariul minim al functiei avute anterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Cori2005- ar tb sa stiu in ce baza sunteti salarizati sau daca nu cunosti cumva legislatia macar sa mi spui daca esti functionar public sau contractual.
Ideea este ca da in termen de 15 zile dupa cate stiu eu de lla intoarcerea din cic tb sa fi evaluata. Daca treci de aceasta evaluare si cred ca nu se pune problema tb. sa ajungi la salariul colegilor tai asta in conditiile in care ai fost incadrata pe aceeasi grila...

Mergi la inceput

Vad ca am scris in acelasi timp

Mergi la inceput

Bun, daca sefa de personal nu a organizat evaluarea pina acum, cum pot s-o determin ?

Mergi la inceput

Arata i aceasta lege daca esti personal contractual... vezi ce figuri iti face sau daca crezi ca nu si va recunoaste greseala fa o cerere in scris conducerii. Avand in vedere ca ar fi trebuit sa te evalueze in anul 2005 poate rezolvati amiabil acum cand esti cu legea in mana.
Nu stiu in ce masura ar putea sa ti dea diferentele de salar la incadrare pe anul trecut( fiind alt an bugetar) fara sa i actionezi in instanta.
Avand in vedere acea evaluare care se realizeaza de catre conducerea institutiei si in baza careia ai primi sau nu indexarile chiar nu stiu daca m merita sa te incurci cu instanta
Activeaza ti PM -ul.

Mergi la inceput

I-am aratat-o si mi-a raspuns ca trebuie sa astept sa se faca evaluarea.
Astept de 1 an.

Ce sa scriu in cererea aia ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandy spune:

Buna fetelor,eu am revenit de astazi 1 sept. in invatamint.Stiu ca daca nu a implinit copilul 2 ani poti sa ceri pana la ac. varsta, 3/4 din norma pt ca alaptez si sunt platita cu norma intreaga (asa cum in intreprinderi se fac 6 ore pe zi in loc de 8).
Stiti cumva actul normativ ce prevede aces lucru?
Va multumesc,Dandy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda74 spune:

astept si eu raspunsul mai multor mamici bugetare,ce s-au reincadrat la acelasi loc de munca....eu voi incepe intr-o luna serviciul si raman surprinsa de atata birocratie....dupa ce lucrez de 10 pe acelasi post,dupa 2 ani chiar am uitat ce trebuie sa fac????chiar mi s-=a sters memoria in cei 2 ani de stat acasa???trebuie sa fiu testata ptr stergerea memoriei???mi se pare stupid,dar cum la noi ,ca la nimeni....voi da testul....

Mergi la inceput

anda74- inainte cu 15 zile de a reveni tb sa depui o instiintare ref la data de la care doresti sa revii.
ART. 9 din Ord 3/2006 daca esti pers contractual
(1) În vederea stabilirii salariului de bază, în termen de 15 zile de la reluarea activită'ii, persoanele angajate în sectorul bugetar, aflate în concediu plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, potrivit legii, cele care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni, fiind în concediu medical sau în concediu fără plată, potrivit legii, precum și cele ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate vor fi evaluate prin examenul de testare a cunoștințelor profesionale, organizat în acest scop de angajator, procedându-se în același mod ca și în cazul persoanelor angajate prin concurs.
(2) În cazul nepromovării examenului prevăzut la alin. (1), persoanei respective i se acordă salariul avut anterior sau, după caz, salariul minim al funcției deținute anterior.

Dandy- in Legea 25/2004 scrie clar daca alaptezi pana la 1 an ti se reduce perioada de lucru cu 1/4
ART. 17
(1) Angajatorii sunt obligați să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include și timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găsește copilul."

Cori2005 - depinde de tine ce scrii in acea cerere. Eu as scrie art din reglem respectiva si ca a trecut atata timp de atunci .... eventual si o reclamatie la forul vostru superior nu stiu.

anda74- sus am dat altceva legislatia ref la evaluare
Acum nu stiu daca tu esti pers contractual sau funct public...
la funct publici in Legea 251/2006 art 81 din Legea 188/1999 republ. se modifica ... În termen de 15 zile calendaristice înainte de data încet#259;rii motivului de suspendare de drept, dar nu mai târziu de data lu#259;rii la cuno#351;tin#355;#259; de motivul încet#259;rii suspend#259;rii de drept, func#355;ionarul public este obligat s#259; informeze în scris persoana care are competen#355;a legal#259; de numire în func#355;ia public#259; despre acest fapt. Neinformarea persoanei care are competen#355;a legal#259; de numire în func#355;ia public#259; atrage încetarea de drept a raportului de serviciu al func#355;ionarului public, cu excep#355;ia cazurilor prev#259;zute la alin. (1) lit. f), h), i), k) #351;i l).
Mai caut si la pers contractual dar e tot 15 zile ...

Mergi la inceput