Relatii de prietenie intre un barbat si o femeie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Pai eu as zice ca intr-o prietenie adevarata tocmai faptul ca una dintre parti nu se ia in serios e un impediment in a stabili o relatie reala...

Pe de alta parte, eu cred ca si barbatii si femeile au exact aceleasi premise pentru a fi buni prieteni. Depinde numai de compatibilitatea dintre noi (care, probabil, inglobeaza alte "variabile": maturitate, experiente, perioada de cand se cunosc, atitudinea fata de sine si fata de ceilalti and so on). Nu pot intelege separatia asta, femeile sunt nu stiu cum, deci nu pot fi bune prietene, barbatii nu sunt, deci pot fi.

Eu am o prietena f. buna din liceu, care, la acest moment, se afla intr-o etapa f. infloritoare din viata ei, pe toate planurile. Mi-as dori ca si eu sa ajung acolo, dar asta nu inseamna ca sunt invidioasa pe ea sau ca asta ne-ar afecta relatia de prietenie. Ma bucur pt. ea si e o motivatie pt. mine.

Pe de alta parte, un ex al meu are o reala problema: intra in competitie cu oricine i se pare lui ca e "mai" decat el (mai destept, mai frumos etc etc) si de-aceea nu prea are prieteni, pt. ca se poate gasi oricand ceva in viata altuia care, prin comparatie, sa te dezavantajeze. Cu femeile, ce sa mai spun, nu poate fi prieten, pt. ca tb sa le impresioneze in permanenta !

Am dat exemplul asta ca sa sugerez ca si barbatii pot fi invidiosi, si femeile se pot bucura sincer de succesul prietenelor.

Li

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darvla spune:

quote:
Originally posted by gabi_j

pai... un tip mi-a fost cel mai bun prieten/amic timp de 6 ani. acuma suntem iubiti si stam impreuna de 8 luni...

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

doar marea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Heh... eu cred ca poti sa "socializezi" intre cupluri, la serviciu si chiar cu prieteni din copilarie, insa prietenia adevarata intre doi oameni maturi inseamna cu totul altceva. Si asta nu, nu am incredere ca poate exista intre un barbat si o femeie fara sa evolueze in altceva. Mai devreme sau mai tarziu e foarte usor ca lucrurile sa scape de sub control, pentru ca nimeni dintre noi nu e scutit de incercari in viata, si atunci ce bun e bratul protector al prietenului/prietenei... si ce departe se poate ajunge de acolo!!
Si eu socializez cu multi barbati, dar evit sa mi-i fac prieteni, din prudenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

cataghe cazul meu e exact cum spui tu. a fost un moment in care am spus 'de ce nu?', eram amandoi dupa relatii cu sfarsit nasol, si vai ce bine ne-a picat ca aveam ne aveam unul pe celalalt. pe parcurs ne-am descoperit si laturile necunoscute, care ne-au fost pe plac. acum ne iubim, nu stiu daca pot sa spun ca mai mult, dar evident altfel. si pana atunci imi era foarte drag, am fost mereu alaturi de el. acum in schimb, pe langa astea, exista si pasiune. asta s-a dezvoltat incet, dar sigur.
eu zic ca intre un barbat si o femeie poate sa existe si relatie numai de amicitie, dar poate sa si evolueze in altceva. depinde de ce vrea ea, ce vrea el, ce vor amandoi.

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Topic asemanator, pt mai multe opinii (inclusiv a mea, sa nu ma repet:) )

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Nu, nu cred nici eu intr-o relatie de prietenie intre o femeie si un barbat.
Imposibil sa nu-si vare ala negru coada si sa iasa altceva!
Si apai mai e si reversul medaliei, nici nu mi-l pot inchipui pe al meu sot prieten cu "una"!
Cum adika, simt ca iau foc numa' cand ma gendesc.
No way...

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Eu cred ca exista dar, depinde ffff mult de calitatea celor implicati in aceasta prietenie. Adica conceptii, valori personale, experiente etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Cand eram mai tanara, asa pe la vreo 22-23 de ani am avut chiar multe relatii de prietenie cu barbati - colegi de serviciu mai ales - , eu ,in general, ma inteleg mai bine cu cei de sex masculin. Da, cred cu tarie ca pot exista, de ce nu ? Numai "moralistii" iti vor spune ca nu. Trebuie sa mentionez aici ca atunci lucram ca secretara si am fost cuplata de "binevoitori" cu absolut toti, nici unul nu mi-a scapat, iti dai seama ce femeie fatala eram eu ! Madonna era mic copil pe langa mine ! N-ai ce-i face, astia cu mintea pe bigudiuri vad lucrurile intotdeauna altfel decat sunt !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Chiar asa..care e problema daca te considera frumoasa , gratioasa si inteligenta? Eu nu va nici o problema, atat timp cat impunem niste limite de comportament, asa cum am mai spus.

Nici una...
Problema incepe atunci cind preferi tu sa te vada asa.
Si in cazul asta nu sint de vina saracii barbati ca "nu-ti pot fi prieteni" - ci faptul ca tu nu cauti un prieten.

Barbatu-meu are prietene - prietene bune, despre care nu pot spune ca sint si prietenele mele. Le accept, dar nu ne intelegem la fel de bine. Chestie de compatibilitate.
Sint convinsa ca nu-i nimic necurat, asta nu inseamna ca nu "monitorizez" evolutia de pe margine. Daca vreuna ar incepe brusc sa-si sumeteasca rujurile si farmecele la el sau la noi, adik ar fi mai "studiata" ca de obicei.... as spune "frana".

Ma rog... n-as face scandal, dar as profita de faptul ca eu imi permit mai multe in prezenta ei si a lui barbatu-meu decit si-ar permite ea in prezenta mea si a lui. Sa vad reactia. Ceva de genul asta.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab spune:

din proprie experienta (din pacate), va spun ca nu exista. Prietenul meu a avut o prietena "foarte buna". Amandoi se jurau ca e prietenie platonica. Numai ca dupa ce a mai trecut ceva timp si ei doi s-au certat (inca nu-mi sunt clare nici acum in totalitate motivele), ea, a "binevoit" sa-mi povesteasca despre prietenia lor care nu era deloc platonica.

Mergi la inceput