conditiile concediilor pre si post-natale

conditiile concediilor pre si post-natale | Autor: delfinuta

Link direct la acest mesaj

Buna!
Concediul prenatal - in ce conditii se acorda, cu cat timp inainte de nastere si cat % din salariu primesti pe luna in acest timp.
Deasemenea...concediul postnatal - conditii, cat timp si ce bani primesti??

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

delfinuta, sa nu te superi ca intru pe subiectul tau, dar ma intereseaza ceva foarte asemanator..adica...astept un bebe in februarie, abia am terminat facultatea si nu am cum sa ma angajez mai devreme de 1 ianuarie 2007..inteleg ca nu am dreptul la bani, DAR: cat timp pot sta acasa cu copilul? am dreptul la cei 2 ani?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by megbeng

delfinuta, sa nu te superi ca intru pe subiectul tau, dar ma intereseaza ceva foarte asemanator..adica...astept un bebe in februarie, abia am terminat facultatea si nu am cum sa ma angajez mai devreme de 1 ianuarie 2007..inteleg ca nu am dreptul la bani, DAR: cat timp pot sta acasa cu copilul? am dreptul la cei 2 ani?vine bebe!Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Meg,eu cred ca ai dreptul sa stai doi ani in CIC,dar in cazul tau trebuie sa vezi cum se intersecteaza treaba asta cu rezidentiatul(daca mergi la examen si iei).Ca am o prietena care a nascut in rezidentiat,si a mers pana in ultima zi la spital,iar dupa nastere a stat doar un an acasa ,ca pierdea nu stiu ce module daca statea mai mult.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

irina, multumesc mult!
vroiam sa stiu doar, ca oricum nu o sa stau acasa mai mult de 4-6 luni daca iau rezidentiatul, dar vreau sa fiu pregatita, sa nu ma trezesc ca dupa 2 luni tre sa-mi las copilul
se pare ca pana la urma rezolv altfel problema...adica ma angajeaza tata la firma lui, imediat dupa licenta (adica de la 1 sept) si cica asa am continuitate studii> job si pot lua si banutii

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Concediul prenatal si postnatal nu trebuie sa depaseasca 126 de zile calendaristice. Poti sa-l iei cum vrei tu, jumatate inainte de nastere si jumatate dupa. Atentie - nu poti intra in concediu ptr ingrijirea copilului decat dupa ce ai efectuat cele 42 de zile (sper sa nu gresesc cifrele) concediu de lauzie ( din cele 126). Aceste concedii sunt date de medicul de familie. Despre plata - 85% din media salariului tau brut pe ultimele 6 luni ( din cartea de munca )dar nu se aplica nu stiu ce impozite ( mie mi-au dat salariul aproximativ intreg de la firma ). Medicul de familie te poate lamuri mai bine.

Wapi

Mergi la inceput