Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (35)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

of fetelor - ce bine e cu voi aici - ii mai trec omului don toanele rele. Bin spune-ti ca tin prea mult la serviciul asta ... si exact pe asta se si bazeaza seful - a ajuns sa-si cunoasca fiecare om si sa stie cu ce si unde trebuie sa loveasca pentru a-l face supus. Nu v-am spus sloganul lui favorit? "Dezbina si domina!"
Si iar aveti dreptate cand ma acuzati de sado-maso ... ca stie si el cand a sarit calul si apoi se poarta altfel de te face sa te razgandesti o perioada ... apoi iar iti da in cap ... si uite asa reuseste sa ne tina in firma. A mai avut o data o idee stralucita - cica voia sa ne năshească pe toti (la nuntile noastre) - astfel sa ne fie jena sa plecam ... si sa ne lege forever de firma.

DAR: eu sunt cea care am o problema.

Deci - aveti perfecta dreptate ... dar stiti ca tot la voi o sa vin sa ma plang ca ma plicti si ca-mi lipsste job-ul ... asa-i?
pupici la toate.

Am incercat sa-i raspund fetei noi aparute ... dar mi se pare complicat cazul ei. Voi ce parere aveti? Primeste au nu CIC daca nu plateste patronul darile catre stat?
Mihaela bine ai venit. Despre prenatal si potnatal este un link in josul listei noastre de pe prima pagina, dosarul inca nu stiu nici eu ce va contine ... iar cu cealalta intrebare ... asteptam raspunsuri mai avizate.
Oricum .. . te mai asteptam pe la noi.

Alex sa ne traiesti mama.

pupicii de rigoare.

Miro30+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Meli, Simo, veniti la gimnastica??? Eu voi fi prezenta...la ora 5.00...Marcela, sa te distrezi...
Mihaela, imi pare rau, nu stiu ce sa-ti raspund, DAR du-te pe pagina de legislativ a acestui forum, pune acolo intrebarea si sigur va fi cineva in masura sa te lamureasca...
Dbunny, numai 4 luni CIC???????? Si ce faci cu copilul dupa aia? Si cu alaptatul???? La varsta asta miculuta, copilul are mare, mare nevoie de toata atentia mamei!!!! Tu ne povestesti lucruri minunate despre camera lui bb...ia pune mai repede poze, sa ne dai si noua idei!!!
Atudor, 13 mil. zici??? Sa vedem...
Ruxandra_sb, notat absolut tot cuvintel cu cuvintel...urmeaza sa dau iama prin magazine...Multumesc
Mirona, unde-a invatat seful asta idiot al tau tehnici de management???? Auzi, "dezbina si domina"...mare magar...
Lasa, hai mai bine la noi si plange-te ca te plictisesti, c-apoi sa vezi cum iti amintim de prompt cate si ce ti-a facut Mr. Boss, de-ti trece instantaneu......

V-am tzucat...Eu tocmai am bagat o tabla de ciocolata...

Oana 23+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Fetelor... nu vreau sa fiu eu cea care va strica inima, dar....
CIC este tot de 2 ani, este de 3 ani doar pentru copii cu handicap. Deci eu nu va doresc sa stati 3 ani acasa. Doi la mana... Indemnizatia pentru mamici ramane de 6 mil, alocatia pentru copil pana la 2 ani este 2 mil.
Apoi, daca patronul nu plateste darile la stat nu e nici o problema atata timp cat avem contract de munca inregistrat la ITM.

Laura si bebe strumf 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Asiza nu-mi mai adu aminte...ce sa fac cu bebicu meu ?...ori o aduc pe mama aici(chit ca idea cu bunica creste cupilu nu ne place prea mult), ori bag somajul(dar n-am numa pt vreo 7 luni sau 8) ori...bag cupilu la cresa () ori il las cu cumnatamea dimineatza- o sa aibe grija de el fro 4 -5 ore pe zi pt vro 120 €/luna si e fata de incredere matushica, cu experienta la cupii(sh-atunci tre sa caut servici - juma de norma).Cu alaptatul... consider ca pana la 4 luni e sufi...va rog nu dati cu piatra.
Dbunny28

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Laura13

Fetelor... nu vreau sa fiu eu cea care va strica inima, dar....
CIC este tot de 2 ani, este de 3 ani doar pentru copii cu handicap. Deci eu nu va doresc sa stati 3 ani acasa. Doi la mana... Indemnizatia pentru mamici ramane de 6 mil, alocatia pentru copil pana la 2 ani este 2 mil.
Apoi, daca patronul nu plateste darile la stat nu e nici o problema atata timp cat avem contract de munca inregistrat la ITM.

Laura si bebe strumf 29+

Laura, stai linistita ca nu ne strici entuziasmul...pentru ca oricum eu nu credeam ca se va intampla asta...tot ce ne-ai spus tu stiam deja, dar multumim muuuult pentru informatii anyway...Pupici pe burtici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emacarli spune:

pentru v. mamica nelamurita daca primeste sau nu indemnizatia pentru maternitate ea trebuie in primul rind sa verifice daca are si sunt aduse la zi cartea de munca sau e trecuta in registrul de evidenta a salariatilor angajatorului respectiv , daca are contract individual de munca in primul rind si sa isi pastreze fluturasii sai dovada veniturilor ei in ultima perioada (6 luni daca are ) . Ea cu astea isi poate dovedi calitatea de asigurat siare dreptul. Faptul ca banii pentru CAS nu au ajuns unde trebuie este vina angajatorului si nu a ei. In baza acestor acte chiar si numai contractul individual de munca , daca nu are altceva , ea isi va dovedi calitatea de asigurat si va depune din proprie initiativa o cerere ca sa primeasca indemnizatiile la care are dreptul :indemnizatia de maternitate 126 de zile si restul de...( 800 ron plus alocatie bebe, care urmeaza pana la 2 ani).angajatorul este obligat sa depuna asa numitele "declaratii" in baza carora ea va primi banii. daca nu le depune ea il va notifica si reclama si va primi banii retroactiv, angajatorul urmand sa fie probabil si amendat. dar eu o sfatuiesc sa mearga la CAS sa prezinte actele pe care le are,chiar daca NU tot ce i-am indicat eu si sa rezolve de acuma problema ca nu va mai fi timp atunci.raspunsul l-am formulat asa rapid pe loc , nu garantez pt. exactitatea informatieie pt. ca nu am citit inca legea.

Fetele din Cluj veniti azi la 5 la athena ca sa mergem la gimnastica?

emacarli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikisaff spune:

23+
Multumesc mult Laura 13, chiar ajunsesem sa imi fac probleme cu datoriile la stat.
Am vazut ca mai multe fete folosesc no-spa. Si mie mi-a dat doctorul dar in plus mi-a dat de 3 ori pe zi sa iau utogestan. Desi in prospect scrie ca trebuie luat in primul trimestru de sarcina eu iau utrogestan din luna a treia cand am avut iminenta de avort , iar acum am facut 23 de saptamani si doctorul ma pune sa iau in continuare. Imi e teama sa nu-i fac rau lui bebe.

Mergi la inceput

Carliema, eu vin la gimnastica, insa nu ne vom intalni la Athena, ci direct acolo...e vorba de str. Observatorului, bl. OS3, sus la etaj...In mail-ul comun, ai nr. meu de tel...suna-ma daca nu te descurci sa ajungi ca-i putin mai dosit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Dbunny:Super idei...numai k sotul meu uraste lilaul....Il voi transforma in verde si voi pastra gallbenul. ce zici verde cu galben merge?Acesoriile le voi cumpara dupa in functie de ce ne hotaram sa facem.Si mie imi place portocaliul dar nu prea merhe la baietei, nu?

Tot cu titlu de zvon am auzit si eu varianta cu CIC de 3 ani, dar mie mi s-a spus k e valabil numai pt cele care vor naste incepand cu 1 ian 2007.Noi iesim din discutie, chiar de ar fi adevarat...

Madalina 24+
cuburtika aferenta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emacarli spune:

[font=Times New Roman]Asiza :[/font=Times New Roman]
Multumesc , mi-am notat adresa .Voi veni miercurea viitoare ca dinpacate nu pot sa ajung fiindca vreau sa pun rosiile pe iarna ca mancam cu mare spor pastele cu sos de rosii..

Voi cum dormiti noaptea ca eu ma trezesc cam des si readorm greu.As vrea sa scap de starea asta ca sa ma pot odihni mai bine.

emacarli

Mergi la inceput