Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (35)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Bulisor, ti-am trimis PM.

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

sunt prima pe ziua de azi???? Bravo mie ... desi stiu ca pana termin mesajul de scris ... apareti voi cafengioaicelor.

Lia - bine ai revenit. Fain la Busteni - super. Voaiajul de nunta l-am facut in zona Sinaia, Busteni ... al meu sot e de-a dreptul fascinat cand intram in Busteni -.... de fiecare data tre sa fac poze din masina ... cand eu sunt stresata fiindca stiu ca-l fura peisajul si nu mai e atent la trafic.

incep cu ajutoarele:
dinzo - pe pagina de forum sa fii logata. Te duci sus de tot in stanga si vei vedea cateva meniuri albastre. Cauti mesaje private. Dai clik. Apoi se deschide o fereastra unde tre sa mergi in dreapta si vei vedea Optiuni. Dai clik si acolo si se deschide alta in care poti bifa sa primesti si sa poti trimite PM-uri. Bafta.

Bambo mergi pe link-ul cu bebelina de la semnatura mea si vei intra pe un anumit site. Acolo trebuie sa mergi parca la join - sa te inregistrezi intai. Abia apoi vei putea pune poze si filmuletze pe acel site. Dupa ce le ai incarcate pe net - postezi aici link-ul. Atentie la filmuletze - nu ai voie filmuletze prea mari - trebuie comprimate si mai ales nu au voie sa depaseasca 2 minute - pentru siguranta filmul se poate imparti in mai multe parti de cate 1,5 minute ... dar sa nu ma intrebi cu ce program ... ca ma apuca slogu ... asta numa sotu stie ... el face si drege la noi cu filmuletzele ... eu doar de poze ma ocup. Bafta.

Cleomoni merci pentru cuvintele frumoase. Mai putin si sper io sa ies din starea asta. Sa vad ca e bebelina ok si poate o sa ma simt mai bine. Uite un mare si gras pentru voi doua si dedicatie speciala pt tine:
azi dimineata cum nu dormeam ... am trezit-o si pe Karina. I-am spus buna dimineatza, ne-am mai conversat noi doua ... si cand am vazut ca da mai vartos din picioruse ... m-am gandit sa i-o dau si lui tati s-o simta. Cum pozitia lui nu-mi permitea prea mult ... mi-am lipit burtoku de fundul lui tati. Ori era el prea adormit ... ori altceva ... dar cert e ca ii câra bebelina picioare in fund si el dormea mai departe. Mi s-a parut atat de haios de dimi cand i-am povestit ... cica de ce nu l-am trezit??? Pai eu am incercat.

Dolores nu te-am mai tzucat de mult. Ieri cand ai postat acel mesaj ... chiar eram pe fundul butoiului ... si ce bine mi-au prins ... cateodata intru si eu in faza ... pentru ce traiesc? Ce am facut pana acum? Vai ca am atatia ani si acum as vrea sa se opreasca timpul in loc. De ce trebuie sa imbatranim? De ce trebuie sa murim? ... etc si ma apuca si cate un plans din acela isteric ... astea doar cand am asa mici chestii suparatoare.

Fetelor - m-am impacat si eu cu gandul ca nu se mai poate. Ieri am avut o ultima lovitura din partea sefului si a medicului de fam - s-au intalnit si iar "s-a schimbat" birocratia cu scurtatul programului meu de lucru ... etc asa ca am decis sa nu ma mai lupt cu morile de vant si azi la dr. voi pleda pentru medical, apoi concediul meu legal si din 1 oct. intru in prenatal. GATA.
E la mijloc si o mica razbunare - is doi colegi in concediu, ii las cu treaba neterminata la doua proiecte ... etc. - dar nu-mi mai pasa - o merita.
Sa vedem ce zice si tanti dr.
De doua nopti nu mai dorm bine ... drumul de acasa si pana la lucru ma termina - nu de dureri ci de incordare a burtii. Stiu ca e la mijloc starea pe care o am de 2 saptamani ... dar stau si-mi fac griji sa nu fie si de la lovitura de martea trecuta cu carutzul de cumparaturi. Pana deseara stau un pic pe ghimpi. Abia astept s-o vad pe Kara ... ca de simtit ... nu mai sta locului o clipa .

Hai ca ma apuc si eu putin de lucru si mai revin.
-ici la toate toate.

Miro30+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

tuturor Alexandrelor si Alexandrilor!
Sa fiti sanatosi, fericiti si iubiti si sa fecti bblusi sanatosi si frumosi :)

Pupicei, Ingeras 23+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinda25 spune:

Buna fetelor,
am si eu o intrebare, poate reusiti sa ma ajutati: avand in vedere ca in decembrie eu sigur nu voi mai lucra, DPN 3decembrie, vreau sa va intreb: concediul de odihna pe anul 2006 (12 luni) este de 21 zile, dar daca in decembrie eu voi fi in concediu postnatal, mi se reduc zilele de concediu de odihna? Sefu zice ca 21 zile sunt pentru 12 luni, iar pentru 11 luni, cat voi munci eu, imi revin doar cca 19 zile. E corect? Eu mai am cateva zile de co, si cand am vrut sa le iau, am avut surpriza asta. Daca stiti careva, va rog sa ma ajutati.

Multumesc frumos

Melinda 27 fix Dominik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

DA - Melinda, are dreptate.
Se face intotdeauna cu regula de trei simple. Si aveti grija mare la asa ceva pentru ca la intoarcerea la lucru dupa cei doi ani vi se pot imputa aceste zile.
La fel mi s-au calculat si mie daca ies la 1 oct in prenatal mai imi raman x zile de concediu de odihna. Daca voiam sa ies din septembrie ... automat se micsora acest x.
Daca tu ai DPN 3 decembrie ... sfatul meu e sa iesi din finalul lui noiembrie. Nu poti chiar asa de mult sa mergi la munca. Grija mare.

Miro30+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Buna dimineata! Azi sunt si eu matinala si prezenta la cafeluta, dar nu pt k asa as vrea eu , ci pt k astept zugravul sa vina sa se apuce de treaba la dormitorul lui bb.Sunt foarte stresata pt k inca nu ne-am hotarat cum vom zugravi peretii.Sufrageria o avem galben cu albastru, dormitorul alb cu portocaliu, iar la bb vreau k una din culori sa fie o nuanta de verde-oliv. Dar care va fi a doua nuanta si cum le vom combina pe pereti, habar nu avem.Ne-a pierit inspiaratia tocmai acum, la cea mai importanta camera a apartamentului.Si cred k doar pana maine voi mai avea ragaz, cat va mai repara mesterul peretii si in jurul geamului. Daca aveti imaginatie si nu avti ce face cu ea, poate imi vindeti si mie ceva ponturi...

Lavinia P:Sunt putin nedumerita de impartirea pe saptamani pe care ai postat-o.Luna a 4-a chiar are 6-7 saptamani? sau e o greseala?Vad k restul lunilor au doar 4. Nici eu nu am fost inca lamurita cum e cu lunile si cu saptamanile, dar ma rog, cred k putin conteaza de fapt.

Laura 13Si eu am fost deranjata la stomac, dar de la farmacie mi-au spus k nu am voie niciun medicament , nimic.Painea prajita si friptura uscata au fost cele care m-au ajutat sa-mi revin. si bineinteles nelipsitul ceai de menta, pe care il beam k pe apa pe tot parcursul zilei,neindulcit.

Bamboleta: felicitari pt grasunica... Imi pare rau k nu te pot ajuta cu postare video, dar nu ma pricep.totusi eu cred k e la fel cu postarea fotografiilor, dar poate ma insel....

Mirona:Off...draguta de tine, prin ce trebuie sa treci din cauza afurisitului de serviciu...Parerea mea este sa intri cat mai repede in concediu medical si sa nu te mai stresezi sau obosesti, pt k ricum nimeni nu-ti ridica statuie. Si chiar de ar face-o, nu valoreaza mai mult decat ce ai tu in burtica acum...Cat priveste intarirea burticii, am trecut si eu saptamana trecuta printr-o perioada asemanatoare(de vreo 3-4-5 zile)si nu a cedat decat cu injectii no-spa, una dimineata si una seara, scopantil supozitoare si utrogestan.Mi s-a spus k nu sunt contractii, ci doar o tensiune a uterului provocata de oboseala, dar si de anumite miscari lae lui bb, care creste destul de mult si care intinde intr-un fel un uter mai micut.

Fetelor, vad k se discuta despre centurile de sustinere a burticii si a mijlocului, dar am observat k numai cele din afara tarii vorbesc despre ele. la noi nu exista asa ceva? cred k ne-ar ajuta mult, mai ales pe cele du dureri de mijloc si de spate, dar si pe cele carora li se intareste burtica.Daca stiti ceva, sau ati vazut prin magazine....spuneti-mi si mie.Eu am gasit aici, dar numai postnatale.
Va pupic pe toate si continui cautarile mele pt zugravit. Nu ma uitati dc aveti idei...de orice fel....

Madalina 24+
cuburtika aferenta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

'Neata burtikoase!

M-am lenevit tare in ultimele zile, v-am citit dar parca nu imi venea deloc sa dau cu destele de tastatura..
In primul rand, ultima si la spartul targului, Dandusa La multi ani, sa fii si tu si al tau sot si Crinuta ta sanatoasa, sa va dea Dumnezeu sa va iubiti tot asa mai departe si sa va bucurati de un bebe sanatos si mancacios! De cate ori scrii despre sotul tau ma gandesc ca pana acum am crezut ca eu sunt singura norocoasa pe planeta.. si uite ca m-am inselat!
Pozele sunt tare frumoase, si ma doare sufletul ca nu am mai fost la mare de 5 ani. Toate verile mi le-am petrecut acolo,asa ca ..Sper doar sa putem vara viitoare sa venim. Imi e tare, tare dor.

Felicitari fetelor care au descoperit nume potrivite bebeilor lor (Mara e absolut superb!) si celor care au fost la dottore si au vesti bune.

Miro iti pumnii sa fie azi totul bine la eco, dar daca spui ca a ta Karina da din picioare non stop, precis e totul ok.Ma bucur ca ai luat decizia sa intri in medical, degeaba iti impuiam noi capul cu sfaturi, pana nu te hotaresti tu singura ca asta sau aia e cea mai buna solutie, degeaba!

Fetele din Cluj am vazut pozele, va pupa mama de sportive burtikoase!

De umflat, va anunt ca nu mi s-a umflat nika pana aku..Verigheta e tot pe dest',si nu da semne ca se muta prea curand in sertar.
Arsuri am si eu, dar am observat ca de la lapte. Asa ca il evit seara.
Ma laud in schimb in ultimele zile cu dureri de burta. Cred ca sunt ligamentele, daca stau intinsa nu am nimic, cum ma ridic si umblu 5 minute, incep. Va invidiez ca aveti No-Spa, si ma consolez ca in 2 saptamani vin acasa si imi cumpar si io sa am pana in dec. Ca de aici nu cred ca or sa ma doteze cu ceva.
Martea viitoare avem programare la eco.
Gata cu vestile.
Ma duc la munca. Of.

am uitat sa schimb saptamana, ca de obicei. noroc cu edit...
si daca am muuulte greseli, sa nu va suparati, sunt in mare graba, e de lucru mult, si io bantui pe forum in loc sa imi vad de treaba.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

pai am schimbat-o!! poate acu...

am uitat de ktrinel. Iaca, fac bine. Ma holb la Dandusa pe plaja in haine de vara, si imi admir pe urma cele 3 randuri de haine care imi inconjoara mie pieile. Aici sunt exact 12,5 grade. Ca doar e august...
Ai aragaz?

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Le multumesc fetelor care mi-au raspuns la intrebare...-ici multi pentru fiecare...chiar mi-ati dat niste idei bune!
Dia, mersi de link...am vazut pernuta...
Atudor, frumoase poze, la fel si gravidutza...
Lorym, ce harnicuta esti!!! Cate lucruri frumoase ai cumparat deja pentru bb!!!! Iti doresc muta sanatate, sa nu se mai repete experienta de la 27 de saptamani...Ai grija de tine!
Dandusa, ce frumoaasa esti!!!! Curiozitate: fustele si pantalonii pe care-i porti sunt special pentru gravide sau le aveai dinainte???? (ca daca-i asa, ma enervezi ca inca te incap...ca pe mine nici vorba sa ma mai incapa ceva dintre hainele mele dragi ...
Alex, multumesc pentru Cleopatra Stratan...fetita asta e o dulcica!!!
Ktrinel, noi mergem la curs de 2 ori/sapt, luni si miercuri, pana nastem si, de asemenea, putem merge si pe perioada lauziei...
Bamboletta, , felicitari pentru rezultatele la eco...vezi ca a meritat sa mai astepti o saptamana sa-ti vezi minunea...e grasunici!
Donia,
Madaluta, si la noi sunt acele centuri prenatale, de sustinere a burticii...eu am vazut in Cluj, intr-un magazin de gravide...intreaba si sigur gasesti...ca nu-s o raritate!
Miro, in sfarsit te-ai hotarat...foarte bine faci, te sustin 100%...sa nu cumva sa te razgandesti! Cat despre faza cu intrebarile existentiale, ma mai apuca si pe mine din cand in cand, insa nu ma las coplesita ca-i de jale altfel...
Chinico, 12.5 grade zici...brrrrrr...frig rau!!!!

Pupici la toate...

Oana 23+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

www.clip-trade.ro/store/viewbrands.php?bid=2" target="_blank">Aici aveti un link super pentru lucruri de calitate pentru bb...Transport gratuit oriunde in tara...Si Marcela, asta e site-ul Graco Romania, pe care l-ai cautat atata!!!!

Oana 23+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput