Oligospermie(25)- putini da'(ne)buni!
Raspunsuri - Pagina 11
nusy spune:
Michellex: preturi la FIV nu stiu pt.ca eu nu am facut.Intreaba fetele de la cap.FIV si ele iti vor da raspunsul.
Sotul meu a ajuns la nr.de gigei din prezent urmand tratamentele dr.Soare.Are cam un an de cand le face,insa il apreciez foarte mult pt.ambitia si vointa lui de a lua atatea pastile,tincturi,solutii...eu ,una,daca as fi fost in locul lui n-as fi putut...pe stomacul gol,inainte de masa,dupa masa,sub limba,inghitite,baute,injectii(30)etc...plus spermograme nu stiu cate...sincer,n-as fi putut.Insa el poate ...probabil pt.ca VREA!Asta e...e greu,dar cu perseverenta...speram sa reusim.
Nusy
garro spune:
Buna fetelor.Ma alatur si eu lasuferinta voastra.Povestea mea se regaseste la multe dintre voi.Sotul meu a fost diagnosticat in urma cu 6 luni cu OATS(oligoastenoteratospermie).Prima spermograma a fost cea care a dat dg.(600.000),apoi a urmat 3 luni tratament cu Lyversin ,Zanocil si un inhibitor de prolactina(Bromcriptina).A 2-a spermograma a fost un nr. de 2 mil. spermocultura fara flora microbiana.Dr.a prescris efectuarea unei analize:cariotip genetic.La 3 saptamani de la recolta rezultatul a fost de modificare genetica cu cromozomul Y in duplicat.Va intreb daca una din voi s-a confruntat cu asemenea dg?Va pup si putere sa mergem mai departe.
nusy spune:
Garro, sotul meu nu si-a facut analizele genetice,pt.ca la noi se vad rezultate in urma tratamentelor...Daca nu se vedeau,le-ar fi facut..asa ca nu stiu ce sa-ti spun despre rezultatul vostru....Totusi,dupa cum suna..."modificare genetica" ma gandesc ca nu-i de bine.Dr.ce v-a spus,ce sanse sunt de rezolvare? Totusi,si la tine ,daca aveti 2 milioane,sanse exista: FIV.
Nusy
garro spune:
Nusy,mersi pt raspuns.Dr.ne-a spus ca sanse pt.IA zero FIV+ICSI sanse mici in caz de modificare genetica, singura solutie fiind donor.EL nu poate accepta asa ceva si nici eu.dar ma intreb daca in urma tratamentului nr. a mai crescut sper ca sansele noastre de a avea un bb sa creasca.Eu mai stiu ca aceste modificari se transmit in cazul in care bb e baiat.Nu stiu ce sa mai fac ,el refuza sa mai vorbim ,sa mai mergem la dr.Il inteleg si incerc sa-l fac sa treaca mai usor peste acest necaz,desi in sufletul meu sufar enorm slabind cateva kg.bune.De ce noi toate aceste fete nu putem sa ne purtam copii de mana la scoala?Va pup pe toate.GARRO.
Michellex spune:
Garro imi pare tare rau pentru voi si pentru ca treceti prin greutatile astea... nici nu stiu ce sa zic... nici noi nu stam pe roze... dar nu stiu.. cred uneori ca "cineva" ne vede pe noi astia de ne iubim atat de mult partenerii si ne testeaza... ne mai da cate o problema grea de rezolvat ca sa demostram cat de mult poate "duce" iubirea noastra.... dar la naiba uneori e asa de greu si nu stii cum s-o mai scoti la capat... Hai curaj ca poate om gasi si noi o mica speranta pe undeva... ca altceva nu mai stiu ce sa zic. Curaj si mult noroc (ca sincer cred ca de asta avem noi acum nevoie... de mult noroc sa ne tina nervii pana gasim solutia aia dificila).
galuscuta spune:
Iasminn : si eu la fel ca tine cu 4 embrioni frumosi (3 tranferati)si tot nu s-a prins.Sunt disperata si eu dar mai incercam...sus fruntea!!
Michellex: acelasi lucru mi l-a spus si sotul meu (sa ne despartim daca nu iese sa-mi fac cu altul ) .Si pe mine m-a durut...mai ales ca el are un copil de 14 ani cu ex... iar acum avem avem si dubii in privinta lui .
Sheritra : dar chiar se poate sa faci IAD combinat fara ca partenerul sa stie ?
carry spune:
Galuscuta...nu ( trebuie sa o contrazic pe Sheri) nu poti sa faci IA combinata fara sa-i spui sotului, deoarece inainte de procedura ambii soti semneaza la spital un acord, ca sunt de acord cu donatorul.
Si in al doilea rand, eu cred ca nici nu e moral sa-l minti intr-o asemenea problema , iti asumi un risc f mare, pe langa faptul ca trebuie sa traiesti o viata cu acest secret, dar gandeste-te daca afla peste ani, ca nu e copilul lui...
Eu am facut cateva IA combinate,bineinteles nereusite, si dr mea mi-a spus ca aceasta combinatie nu ajuta deloc, adica poate influenta calitatea spermei donorului, insa eu nu am vrut IAD , asa ca am facut din nou IA combinata...
Bafta tuturor si perseverenta !
Avalon spune:
Si eu sunt de aceeasi parere, Carry, aceasta IA combinata nu poate sa aduca nimic bun. Ori, ori!
"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth
galuscuta spune:
aveti dreptate ,dar cand esti in situatii de astea i-ti trec de toate prin cap...
apropo , cine a facut FIV +ICSI la TM sau in alte orase ? vreau sa ma consult despre simtomele dupa prelevare si de dupa transfer, ca eu m-am simtit foarte rau.
galuscuta
Cicicuta spune:
Buna fetelor!
Am si eu mare nevoie de ajutorul vostru!
Caut un dr.urolog(parca asa se numeste)la care sa-mi duc sotul in vederea unui tratament pentru oligospermie. Nu stiu ce sa mai fac..am incercat si tratament homeopat si naturiste nu s-a schimbat f.mult situatia si vreau sa fac ceva mai concret, analize si ce mai e de facut.
Multi