Stagnare ponderala

Stagnare ponderala | Autor: Laura T

Link direct la acest mesaj

Azi am fost cu fetita cea mica la bilantul de 5 luni si am constatat (de fapt asa imi arata si cantarul de acasa, dar nu-mi venea sa cred) ca nu a luat deloc in greutate in ultima luna (de la 4 la 5 luni). E adevarat ca daca o vezi nu ai zice, caci are 7.200 g, dar asta pt. ca s-a nascut grasuna (3.700 g)si in primele boua luni a luat cate un kg si ceva, iar apoi cate 500-600 g. Dar acum, chiar deloc. De fapt nici nu mananca cum trebuie, adica vreo 5 mese pe zi, cate 100-120 ml sau g de lapte sau altceva (suc de fructe, supa pasata, piure de legume). Deci f. putin. Ati mai patit vreuna din voi asa ceva cu BB-ii vostri, la varste asa de mici? Dr. ei mi-a zis sa-i dau Pikovit sirop (1 lgt/zi) si sa-i fac analize: HCG, urina, coproparazitologic, exudat faringian si test pt. giardia. Sunt cam ingrijorata si nu stiu ce sa-i fac sa manance. Starea asta dureaza de aproape o luna, si nu are afte sau gat rosu, deci... Si in plus, de unde ea avea scaun (pina la 4 luni) doar cu supozitor, acum, de un timp, are 3-4 scaune /zi, normale ca si consistenta, deci nu diaree. Si bea si cam multa apa (sau ceai, dar prefera apa), cam 150ml/zi, de fapt de fiecare data cand ii dau, vrea... Voi ce ziceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica spune:

Laura, e bine sa faci toate testele pe care ti le-a dat medicul!
Vladutzu' meu a patit acelashi lucru la 6 luni, shi bou' de medic îmi zicea ca nu-i nimic, cât am de gând sa-l îngrash. In plus fata de ce ai zis tu, la noi mai era problema shi noaptea, ca plângea inexplicabil de mult...
Asha ca din proprie initiativa i-am facut copro shi a ie**** din prima! giardia!!!Când m-am dus la medic cu rezultatu' a belit ochii la mine ca un cretin shi s-a scuzat ca nu mi-a dat sa-i fac analiza, ca cica se întâmpla foarte rar la copii asha mici sa aiba asha ceva.......Un cretin!! Noua ne-a dat atunci tratament cu Flagyl, shi am aflat abia mult mai târziu ca este extrem de puternic pentru un copil asha de mic!!!!!Un idiot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Imediat dupa faza asta l-am schimbat.
Multa sanatate va doresc!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

Laura, si eu sunt de parere sa-i faci analizele, asa elimini posibilitatea ca Ramona sa fie bolnavioara. apoi, vezi ca am citit ca diareea nu este data numai de modificarea consistentei scaunului, ci si de modificarea numarului de scaune /zi. ptr pofta de mancare nu stiu ce sa zic, n-am avut probleme inca, tine-o cat mai mult afara, mai ales acum cand e vreme frumoasa sau mai scoate-i o masa de lapte; ma gandeam ca daca-i mai raresti mesele poate i se face fomica intre timp. oricum, incearca sa n-o fortezi sa manance ca ajungeti apoi la alte probleme.
astept vesti si multa sanatate!

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Poate ca ii da primul dintisor. Te-ai uitat in gurita ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Fetelor, multumesc pt. raspunsuri. La faza cu iesitul dintilor m-am gandit si eu, dar nu se vede nimic la gingii, desi saliveaza (nu foarte abundent). Luni ii voi face analizele de urina, copro si pt. giardia, urmand ca pe 1 nov. sa o duc si pe ea acolo sa-i fac exudatul si HCG (trebuie sa faca 1 luna de la ultimul vaccin). Eu tare ma tem ca are giardia, desi si dr. a zis ca e mai rar la copii asa mici, dar se mai intampla.
Monica, tu cum ai rezolvat cu Vladut? I-ai dat Flagyl? I-a trecut repede? A avut ceva reactii neplacute la acest medicament? Ce ai aflat de la urmatorul dr., se putea trata si cu altceva, mai putin puternic?
In ceea ce priveste nr. de scaune cam mare, zice ca e posibil sa fie de la Ferronat-ul pe care i-l dau de la 4 luni incoace, zice ca fie da constipatie, fie invers, depinde de organism... Am hotarat sa nu-i mai dau pana vad rezultatul de la analiza sangelui (daca e sau nu anemica), si sa vad intre timp daca se normalizeaza nr. de scaune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

Laura, si Alexa a avut giardia si a luat Flagyl. m-am uitat acum pe prospect si am vazut ca in cazul giardiozei (ca mai este indicat si in alte afectiuni) nu se da la copii sub 2 ani.

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Laura, pina la urma ce-a avut? Tot incerc sa-mi bag in cap ca toamna cresc mai incet..

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

lipsa poftei de mancare poate fi data si de anemie, care pe la 6 luni se poate manifesta la copiii care sunt alimentati artificial. unii medici dau fier la bebei pe la aceasta vartsta profilactic fara a se mai face analize. dar poate fi si giardia. noi am avut si una si alta. am avut si probleme cu caca care era in numar destul de mare, nu apos, dar tot diaree se numeste ca e, dar din alte motive (intoleranta la lactoza). sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Iata ca a trecut un an de cand am deschis acest subiect, si tot nu stiu care a fost adevarata cauza a stagnarii ponderale. La cateva zile dupa ce a implinit 5 luni, a facut o bronsiolita (se pare ca a adus microbul surioara mai mare, de la gradi), pentru care am stat internate in spital o saptamana. Saptamana in care i s-au facut toate analizele, nu avea nici giardia, nici anemica nu era, dar nici nu manca mai nimic (asta si din cauza bolii), a facut si o diaree urata (microb luat din spital, si ea si eu, si fetita cea mare, apoi), dar dupa ce ne-am intors acasa si si-a revenit din boala, a inceput sa manance bine si sa ia in greutate iar. Chestia cu prea multe scaune pe zi s-a repetat si la 1 an, si mi s-a spus ca poate fi de la vaccinul antipolio oral (si la 4 luni il facuse!), care da astfel de reactii. Oricum, si acum se manifesta o oarecare stagnare ponderala, adica, desi mananca bine si nu face mofturi, la 1 an si 5 luni are 9.8 kg, destul de putin zic eu. Dar, culmea, nu arata deloc slaba sau mica, e "pufoasa" (cum zice dr. ei), desi cred ca in 6 luni a luat doar 600g in greutate (in medie 100g/luna, ceea ce e f. putin). Nu stiu ce sa zic, asa e felul ei..., de fapt si fetita mea cea mare are la 4 ani si 1/2, cam 15kg, e inaltuta si slabuta, desi mananca destul. Nu stiu care e cauza..., as vrea si eu sa aflu...

Laura si bebitele: Bianca (4 1/2 ani) si Ramona (1 an + 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna,

Chiar astazi am fost la doctor pt ca Alex s-a hotarit sa manince din nou putin: are mese in care ia 180, dupa care scade la 60-90. Asta de o saptamina, inainte ajunsese la 4-5 biberoane de 180 pe zi. Am uitat sa va spun ca are 4 luni jumate. De la ultima vizita n-a mai luat nimic in greutate, stagneaza la 6.570 kg.

Doctorul zice ca poate a luat gripa de la taica-su (sotul meu a fost racit si la pat toata saptamina), asa ca mai asteptam inainte de alte analize.

Cum ar putea lua giardia din moment ce nu bea altceva decit lapte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Sa fie luna lui octombrie cu buba? (Schimbarea anotimpului, poate contractarea (si invingerea, asa, mai pe tacute, a) unei raceli?). La noi nu cred ca poate fi vorba de anemie, intrucit atit laptele formula cit si cerealele sint imbogatite cu fier, de ma mir ca nu ruginim... Dupa simptome de giardia nici nu stiu cum sa ma uit..

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput