Alivencile "doruletz"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

ahahaha, papa, uite ca ma facusi sa calc pe la bucatarie, in asta virtuala macar ca aia reala am si uitat cum arata! Io nu prea intru p'acilea ca mi se face pofta de toate si dupa aia sufar o zi intreaga ca nu stiu sau n-am timp sa prepar bunataturi. Da' acuma reteta asta trebuie s-o incerc mai ales ca nu pare complicat si mai si arata super apetisant!!
Lilutza, intrebasem despre fiertul laptelui pentru ca mai daduse Irimellu o reteta de alivenci si aia incepea cu "se fierbe laptele cu untul etc".

mik, cred ca ricotta seamana cel mai bine cu branza de vaci, sau faisselle, da'aia de la branzar nu din supermarché. Io insa as amesteca-o cu feta sau chiar cu ceva "bleu" de oaie ca sa-i dea mai mult gust.
Gata, maine trec la bucatareala!

PS Pana la urma alivenciul asta e desert sau aperitiv ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Doruleatzo io mancai alivanca drept desert cu zahar deasupra plus niste smantana lichida:-) S-o manci sanatoasa!

MIK- ricotta este urda dulce si cred ca ar da bestial in alivencile astea. Eu am folosit branza de vaci ca in RO -aia de la cutii un pic acruta, un pic aspra. Dar e buna ideea cu ricotta. Smantana e dulceaga. Nu stiu ce-i pasta de var
Painea mea la test e de fapt o varaianta a asteia
Reteta pe bune din RO o s-o iau de la soacra-mea.
PS: pt amatorii maniaci de oale si cioburi de bucatarie pe site-ul cu paine gasiti cele mai meseriabile unelte:-)



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Didi ce-i draghe pasta de var? ca aseara in lok s-o adorm pe fimea ma adormi ea pe mine si nu mai apucai sa dau cu tastele prin zona.
:-)))))



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fausta_ro spune:

Ete ca facui si eu in seara asta alivenci, fii-mea e la a 6-a bucata, ma rog sa nu-i fie rau in noaptea asta. Eu am pus in compozitie smantana si zahar. E absolut delicioasa. Multumim pentru reteta si va mai asteptam cu asemenea bunatati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by papadie

Didi ce-i draghe pasta de var? ca aseara in lok s-o adorm pe fimea ma adormi ea pe mine si nu mai apucai sa dau cu tastele prin zona.
:-)))))



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush




(Oana scuze,ca dau buzna,peste bunatate de alivenci)
Socrela mea e momentan la noi in vizita.
Eu plus consortu` ne chinuiam sa-i traducem azi cum se cheama acest QUARK pe romaneste,acu stiu in sfirsit raspunsu` PASTA DE VAR

Didi acu doarme,da miine dimineatza ii dau raspunsu` negresit :-)

Alba,mami de Darian (6 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian



"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

as face si eu reteta; credeti ca merge sa pun si zahar in compozitie sau mai bine sa nu experimentez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fausta_ro spune:

Am pus eu aseara zahar in compozitie ( dupa gust ) si smantana. Au iesit delicioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:


Aaa, ce batai de cap va dadu-i cu pasta asta de var?

A fost o discutie, parca la subiectul cu nemtia si, acolo o numise-i pe dansa Speisequark, pasta de var pt ca branza de vaci nu e!
Sau numai o nuanta de branza de vaci contine.

Papadie, ca tot esti prinsa in bucatareala, foloseste in locul smantanii (Saure Sahne) Crème-fraîche. E mult mai buna.

Alivencile asta seamana a Malai. O placinta facuta cu dovleac. Aveti cumva reteta? Scuze de off topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Pare interesanta si simpla reteta de alivenci si sper sa apuc in curand sa o incerc si eu.
A propos de discutiile voastre legate de quark ("kwark" ii zice in olandeza si "fromage blanc" in franceza), si eu sunt de parere ca pasta asta numai branza nu e, eu o consider mai degraba un iaurt mai gros cu un usor gust de branza.Va dau insa 2 ponturi de utilizare:1)folosit in placinta cu branza este super bun si quarkul pt ca gustul i se modifica prin coacere si chiar seamana cu branzica adevarata.Daca puneti zahar vanilat si stafide, poate chiar ceva lamaie sau portocala rasa iese bestiala placinta;2)incercati tarta cu crema de quark (quark+frisca+zahar pudra+zahar vanilat+fructe la alegere+gelatina sau direct quark cu fructe+cateva fruce proaspete+frisca+gelatina) si blat de biscuiti cu unt topit(necopt deci).Tarta asta e super racoroasa si se face si ultra-rapid, mai ales daca luati direct quark cu fructe.Pt un aspect mai deosebit puteti orna tarta (dupa ce a stat la rece 3-4 ore sa se inchege bine crema) cu fructe proaspete si, daca mai vreti ceva, puteti turna si jeleu facut dintr-un pliculet de jeleu de la Dr Oetker cu suc de fructe.
Ricotta zic si eu ca e urda dulce.E super buna in placinte cu branza, ceapa verde si marar.
Crème fraîche este smantana cea mai apropiata la gust cu cea din Romania.Mie imi place in mod deosebit una frantuzeasca, groasa, nu mai stiu cum ii zice...are exact gustul celei de la bunica, de cand eram eu copil si furam si eu smantana ca Ion Creanga(pardon, Nica).Daca o cumpar saptamana asta de la Makro (asta e Metro-ul de pe la noi) si nu uit...va spun si voua cum o cheama.
Tocmai imi amintii ca trebuie sa trec pe la o moara sa iau faina de malai inainte de a ma apuca de alivencile astea si nu stiu cand apuc.Daca trece vreo neerlandeza pe aici, poate Mazzel (ca ea-mi zisese candva, dar neuronul meu a uitat si asta), please luminati-ma si pe mine de unde sa iau faina asta ca la supermarketurile obisnuite nu e de gasit.
Sorry ca m-am lungit si sorry de off-topicuri, Papadie.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Didi & Danyce senchiu de sfaturi si tip-uri pt bucatarit:-)
si acum:

Placinta cu dovleac

(pe asta nu am facut-o. pun reteta aici pt didi)
Aluat: 600 g faina, 50 ml ulei, 1 ou, 30g drojdie, 1 pahar de lapte, 1 lingura de zahar
Umplutura: 3-4 kg de dovleac (e vb de un dovleac intreg in 'carne si oase'), 300 g zahar tos, 50 g zahar farin, scortisoara, 1 ou
Se cerne faina intr-un castron, se adauga drojdia dizolvata cu putin lapte caldut, 1 ou, ulei, zahar, putina sare si lapte caldut sau apa atat cat cuprinde faina. Se framanta la inceput cu furculita si apoi cu mana pana se obtine o coca semitare care se acopera cu un servet si se lasa la un loc caldut sa creasca. Intre timp dovleacul se curata de coaja si de seminte, se da pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar tos si cu scortisoara pisata si se pune intr-o tava la cuptor. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Aluatul dospit se imparte in 2-3 bucati din care pe rand, pe o planseta presarata cu faina se intinde cate o foaie subtire pe care se pune un strat de dovleac semicopt, se ruleaza, se aseaza in tava unsa cu ulei. Pe deasupra se unge cu ou batut sau cu ulei si se baga la cuptor unde se tine o jumatate de ora. Se serveste calda sau rece presarata cu zahar farin.

II. Placinta cu dovleac 2

Se prepara aluatul ca in reteta precedenta si dupa ce a crescut se imparte in 8-10 parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se unge cu unt sau cu ulei caldut, se pune deasupra dovleac pregatit ca in reteta anterioara, dupa care se impaturesc astfel: se aduc marginile foii la mijloc petrecandu-se una peste alta sub forma de plic, se apasa putin cu degetele, dupa care se mai lasa 20-30 de minute sa mai creasca aluatul, apoi se aseaza in tavi unse cu ulei iar placintele se ung pe deasupra cu ou si se baga la cuptor. Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.
'1800 retete culinare practice' Nicolae si iulia OLEXIUC

Mergi la inceput