Mamici de ianuarie-februarie 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

neata !!!!

heyyyyyyy,vin si eu pe 15!ma speriasem ca e pe 15 si eu o sa lucrez ,dar e ok ora 18 :30 (termin la 18).la care "la mama"????pe 15 am si programare la eco 3d-4d!!!abia astept!

adinush,cred ca ai trecut prin momente groznice:(eu stau mereu cu inima cat un purice cand e vorba de mijloacele de transport in comun.circul cu metroul si nu doar ca nu se sinchiseste nimeni sa iti ofere un loc dar te mai si imping si putin le pasa...ma tin cu o mana de bara si cu o mana de burtica (inainte ma tineam cu o mana de geanta,dar acum am altceva de protejat)

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist,dar nasterea unui copil sigur te va face parinte" M.Levine

pozute

Uite atat suntem de mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinzo spune:

Vrea si eu sa imi treceti carucior albastru pe prima pagina, pls!!!!!
Multumesc mult!

Mergi la inceput

"Laptele crud, nepasteurizat sau nefiert, ca si produsele preparate din el (branza, iaurt) pot transmite listerioza, toxoplasmoza si toxiinfectii alimentare.Branza nepasteurizata, branza feta, de burduf etc. prezinta risc de listerioza. Poti manca in schimb linistita branza pasteurizata, cascaval pasteurizat, parmezan si branza topita."
Asta am gasit intr/un articol al revistei mami. Deci se poate brinza topita.
Mihaela 16 s +2z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Neata!

Va multumesc mamici dragi pt urarile adresate fetitei mele!
Au trecut asa de repede 2 ani incat nu-mi vine sa cred. Si pt ca m-a apucat melancolia, am recitit mesajul de acum aproape 2 ani in care le povesteam mamicilor cum a descurs nasterea (am nascut printre primele din grup si toate erau nerabdatoare sa le spun cum a fost).
Cu voia voastra, am sa postez si aici acel mesaj:

"Nasterea a fost cu epidurala si pot spune ca dupa ce mi-a facut anestezia nu am mai simtit o durere nici macar cat o intepatura de ac. Va recomand din suflet sa apelati la aceasta anestezie. Pana la dilatatia de 4 cm cand se face anestezia, durerile (contractiile) sunt suportabile cat de cat. Adica simti o durere ca atunci cand esti deranjata la stomac. Ideea e ca atunci cand simti ca incepe sa vina contractia sa respiri si sa nu te concentrezi asupra durerii si o sa vedeti ca o sa va fie mai bine. Trucul mi l-a "vandut" o mamica din patul de alaturi in timp ce eram in sala de travaliu.
La mine nasterea pot spune ca a inceput cu o sapt inainte in sensul ca aveam dureri si contractii destul de mari. Ii avertizam pe toti ca eu o sa nasc intr-o sapt maxim doua si nimeni nu ma credea (asta pt ca am nascut la 8 luni). Si exact peste o sapt am nascut. Eu am nascut joia iar luni fusesem la control si doctorul imi spusese ca s-a scurtat colul destul de mult si ca s-a deschis si sa incerc sa stau numai in pat ca sa mai pot s-o tin pe bebelina. Desi am stat numai in pat si am luat si tratament pt oprirea contractiilor, acestea nu treceau iar marti au inceput sa mi se fisureze membranele. Va spun sincer ca in momentul in care m-am trezit uda am fost convinsa ca am facut pe mine, pt ca eu citisem ca atunci cand ti se rupe apa curge mult, iar la mine doar erau uzi chilotii. Mi-era si jena sa spun cuiva ca am inceput sa nu mai pot sa ma controlez...lol. Le-am spus doar mamicilor, pe forum si la insistentele lor de a-l suna pe medic, miercuri m-am decis ca deja "fac prea mult pe mine" si e cazul sa-l sun. Bineinteles ca doctorul m-a trimis de urgenta la spital la control unde mi s-a facut si internarea. Asta in condiiile in care se dorea sa mi se faca perfuzii pt oprirea contractiilor care erau din ce in ce mai dureroase. Le auzisem pe mamici spunand ca le doare "pasareaua". Exact asa ma durea si pe mine si se pare ca bebe cobora in acele momente. Ma durea atat de tare incat nu mai puteam sta pe scaun nici sa mananc. Miercuri aproape am refuzat sa mananc din cauza durerii de a sta pe scaun. Asa ca am plecat la spital mai mult cu stomacul gol. Dupa ce mi s-a facut internarea, am trecut la coafat pt ca eram convinsa ca nu o sa nasc atunci si nu reusisem sa ma fac "cheala". Am lasat rusinea la o parte si in urmatorul minut eram fresh. Mult mai bine acolo decat sa ma chinui singura acasa. Clisma mie nu mi s-a facut deloc in spital si nici nu m-a intrebat nimeni daca am mancat sau nu. In noaptea aceea mi s-a facut o perfuzie iar dimineata mi s-a facut o injectie si mi s-au luat probe pt analize. Pe la 9 dimineata m-a chemat doctorul la control. Verdictul: pierd apa in continuare, deja este a 3 zi si trebuie sa merg la sala de travaliu unde mi se va face o perfuzie cu antibiotic (di cauza membranelor fisurate) si vom incerca sa mai intarziem nasterea macar cu o zi. Ajung in sala de travaliu la 9.30, mi se da camasa lor de noapte (nu ai voie in sala cu lucrurile tale si oricum nu recomand asta pt ca se murdaresc destul de mult). La ora 10.20 mi se pune perfuzia cu antibiotic. Pe la 11 sunt dusa pe masa la control. Mai vine inca o doctorita si un alt verdict se da: naste sigur astazi caci pierd prea mult lichid si are dilatatie 2 cm si jumate. OK, asta e. Mi se rup membranele (nu doare deloc) si apa incepe sa curga siroaie. Imi era si rusine sa merg pe acolo si apa sa curga dupa mine. Peste tot mergeam cu perfuzia si "pomul" acela de care e prinsa, inclusiv la baie. Era o adevarata aventura sa intri in baie cu el. Peste tot eram ajutata de o moasa. Avand in vedere ca trebuia sa nasc in ziua aceea mi s-a oprit perfuzia cu antibiotic si mi s-a pus o perfuzie cu oxitocina pt declansarea unor contractii mai puternice. De acum incepe sa ma doara mai tare burtica si spatele si sa se intareasca, dar totul era suportabil. In camera de alaturi erau alte mamici in travaliu care urlau de durere (nu apelasera la epidurala). Deja incepea sa mi se faca frica!
Pe la 12.30 mi se face epidurala deoarece aveam dilatatie de 4 cm. Nu a durut deloc. Am simtit doar o intepatura de ac mica. Am ajuns in pat apoi si mi s-a facut prima doza de anestezic pe care il simti pe sira spinarii ca fiind ceva rece si placut. In 10-15 minute isi face efectul si contractiile le simt doar ca o intarire de burtica si umflare a ei. Aveam centurile de la aparatul de monitorizare pe burta si simteam cum se "umple" acestea cu burtica mea. Am fost pusa sa le monitorizez si eu. Asa ca aveam de acum contractii la 2 minute dar erau foarte scurte. De acum medicul venea si imi facea controlul la pat pt ca imi amortisera si picioarele si nu mai puteam merge (in sala de travaliu nu mai stai cu chilotii pe tine). Anestezista imi facea cate o doza cam la o ora. Mi-a mai facut si o injectie cu nolicin parca pt inia o pauzarea colului dar care iti provoaca o greata si un somn de zile mari. Ultima doza de anestezic mi-a facut-o cand aveam dilatare de 7-8 cm si doctorul a spus ca mai am pana nasc. Ideea e ca in ultima parte a travaliului nu-ti mai face doza de anestezic pt a putea sa colaborezi si tu cat de cat in timpul expulziei. Eu i-am "pacalit" caci dupa nici 30 minute de cand mi-a facut ultima doza m-am dilatat complet si bebe a inceput sa coboare. Epidurala are si rolul de a grabi dilatare si astfel se scurteaza travaliul. La ora 14.10 minute am simtit ca fac treaba mare pe mine. Exact asta e senzatia. Simti ca nu mai poti tine. Am chemat o moasa s-o rog sa ma duca si pe mine la baie. Bineinteles ca nu am mai ajuns pt ca l-a chemat de urgenta pe medic pt ca bebe vroia afara. Mi-a facut ultimul control doctorul in pat si a zis ca bebe a coborat si ca i se simte capul. Am fost ridicata din pat, pusa intr-un carut si dusa in sala de nasteri. Era ora 14.15 cand eram intinsa pe masa si medicul imi spunea sa imping la urmatoarea contractie (pe care o simteam doar ca o intarire a burticii). La a treia impingere a iesit bebelina ajutata si de o moasa care se apasa cu bratul pe burta mea. Nu a fost nevoie de nici un forceps sau ceva de genul asta. Epiziotomia nici nu stiu cand mi-a facut-o. Bebe a iesit la 14.20, deci in 5 minute era gata nasterea. A avut dubla circulara de cordon si nu a plans din prima asa ca a primit nota 9. Cand a iesit bebe am simtit doar o usurare. A urmat placenta care iar n-am simtit-o. Cusatura a constat in 3 fire care se scot si unul care se absoarbe (asta e pt cusatura vaginului, in interior). Cat timp m-a cusut ma plictisisem. Vroiam sa plec s-o vad pe bebelina. Cat timp eram "brodata" a venit o asistenta cu bebelina si mi-a aratat-o pt 1 minut. Era mica, alba la fata, avea doar putin vernix si avea niste ochi mari si negri. Era atat de dulce!
In sfarsit a terminat doctorul treaba si am fost dusa in sala de travaliu unde mi s-a mai facut o perfuzie cu nu stiu ce. Dupa 4 ore eram dusa in salon. Mai bine zis m-am dus pe picioarele mele si nu ma durea nimic. Cred ca dupa inca vreo 3 ore a inceput sa ma doara cusatura. Cam doua zile a durut mai rau si mi s-a dat agocalmin si indometacin pt calmare. Era mult mai bine cu ele. Mi se facea toaleta de 2 ori pe zi si cremele calmante erau o binefacere. Dina treia zi aproape ca ca de abia mai simteam durerea. Colostrul a inceput sa curga din a doua zi, desi era putin. Pe bebelina mi-a aratat-o din prima zi dar in camera la mine a adus-o a doua zi. Lapticul a venit in a 3-a zi in cantitati insemnate. Va recomand sa va luati pt primele zile de laptic o pompa de muls (una mai ieftina pt ca n-o s-o folositi mult timp) deoarece vi se intaresc foarte tare sanii si devin durerosi din cauza laptelui.
In a patra zi (fara a lua in calcul ziua in care am nascut) mi s-au scos firele si am fost externata. De atunci sunt acasa cu bebe !
Bebelinei i-am facut gauri in spital inainte sa plec cu 15 minute si nu a plans mai deloc, iar la vaccinul "floricica" ce li se face in spital nu a zis nimic. Ei au carnea cruda si nu simt durerea.
Mai am multe de spus, dar trebuie sa se trezeasca bebelina. Raman datoare sa va spun si bagajul de spital pe care l-am avut eu."

Referitor la intalnirea din 15 sept, cred ca vin si eu....sper sa am cu cine o lasa pe Alexia!
Oricum, anunt din timp!

Pupici!

Mihaela si Alexia- Maria26 august 2004

Mergi la inceput

LA MULTI ANI ALEXIA MARIA!!!!!!!!
Sa cresti mare si frumoasa si sa iti asculti parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamicile spune:

Dinzo..ramai datoare cu un pupic

adinush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Fetele cum se manifesta pierderea de lichid? Nu stiu, eu nu pot sa imi dau seama daca transpir foarte abundent in zona respectiva sau e altceva. La ultimele doua eco lichidul era in cantitate normala ... dar ...

Mergi la inceput

Saru mina!!!
Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

N-apucai sa citesc tot...
Adinush, iubita ce ma bucur sa-ti aud glasciorul...intram tocma sa intreb de tine. Imi pare rau ptr ce ti s-a intamplat. M-a revoltat destul de bine si pe mine si pe mandrul meu. Bine ca ai iesit cu bine.
Te pupacesc cu drag si sper sa aud in continuare numai de zambet.
Sa ma trec repede si eu ...o trec si pe Alintxa care se anuntase...si fug la nunta...o sa fac si vreo poza ...

1.gio
2.messa
3.adinush
4.alintxa
5. oana bucur

Eu si Noi
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hermanadela spune:

salut burticutelor,
RUXIai o comoara de fetita!!!!!!!!!!!de ieri fac ce fac si tot la pozele voastre ma uit.sunteti o familie extraordinar de frumoasa........dar fetita ta .........ii o minune ,serios.Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa.
va pup
15+

Mergi la inceput