Mamici de ianuarie-februarie 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Ruxi - Toate FELICITARILE mele pentru felul de a da viata cuvintelor pe hartie, pentru modul de a impartasi din experianta ta cu noi. Stii sa dai un frumos contur chiar si acelor momente mai putin placute. Povestea nasterii e intr-adevar emotionanta.
Felicitarile mele!!!!!!

Ralu 21

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Mihacarm eu am intrat de ieri in saptamana 18. Cu simtitul nu pot spune da. Ce-i drept niciodata nu am fost foarte atenta la corpul meu si asta se vede si acum. In saptamana 15 am simtit niste zbateri puternice de care am zis ca nu pot fi de la gaze intestinale...acum nu mai stiu ce sa zic...caci pana acum n-am mai avut parte de asa ceva. Poate ca ceva ca niste bule care se sparg in burta mai simt din cand in cand dar tind sa le pun pe seama gazelor intestinale caci si asa eu sunt balonata mai tot timpul.
Asa ca pana acum nu pot spunhe cu mana pe inima ca l-am simtit miscand. Cred ca o sa pot spune asta numa cand mi-o trage un sut serios...presupun ca pe ala n-as avea cum sa nu-l iau in seama...asta atunci cand miscarile lui sunt vizibile si din exterior.

Eu si Noi
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Intru si eu citeva minute sa va salut.

In legatura cu frica de nasterea naturala,adevarul este ca cele mai multe probleme si complicatii se intimpla la/dupa cezariene.Operatia este una majora,putem pierde mult singe,uneori e nevoie chiar de transfuzii,alteori cum a spus si Aiska se recurge chiar la histerectomie...Mai mult,ramanem cu cicatricea uterina,din cauza asta se pot ivi probleme la sarcinile urmatoare(mai bine nu va zic eu de ele)se formeaza aderente de tesuturi si din cauza asta ingreuneaza toate operatiile abdominale(Doamne fereste)viitoare.

Nu vreau sa sperii dar decesele materne se intimpla 99% dintre gravidele care au avut cezariene.

Poate am avut eu o experienta mai nasoala,dar credeti-ma nu doresc nimanui o asemenea operatie daca nu este IMPERIOS necesara din motive medicale.

Dupa sapt. a 20 a este posibil sa apara acele contractii pregatitoare.La primele doua sarcini nu am avut deloc,n-am stiut ce sunt.La a treia insa din saptamina 23 am simtit si doctorul mi-a spus ca nu e anormal.

Mariana 14+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delfinuta spune:

Romaria mai multa odihna nu cred ca strica...
In primul trimestru mi-a fost foarte rau, am stat mai mult pe perfuzii si intr-o zi mi s-a intamplat exact cum povestesti tu: m-a luat cu caldura si am lesinat. Am chemat salvarea si mi-a spus ca poate fi din cauza tensiunii sau pur si simplu de la caldura..
Spune-i doctorului tau la urmatoarea intalnire, poate iti recomanda ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Mariana- eu sunt in 21sapmt si pana acum doua zile nu am avut contractii, chiar ma intrebam daca am avut sau eu am fost nesimtita si ori nu le-am simtit ori le-am confundat cu balonarea. Acum doua zile au inceput si la mine contractiile care sunt total diferite de ceea ce simtisem inainte. Intr-adevar simti ca ti se intinde musculatura, pielea cam tot , burta e tare insa fara dureri. Am fost la farmacie sa intreb de antispastice si habar nu au. Asa ca nu imi ramane decat sa astept ziua de 06.09.2006 cand merg la consultatie, dar pana atunci ce ma fac???? Ca nu am nimic in casa si nici sa procur nu am de unde. CE MA FAC????

Ralu 21
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele,
tocmai m-am intors de la doctor, cam trista. A recidivat infectia urinara cu E-coli si dintre toate medicamentele cu care au testat-o, la nici unul pe care pot sa il iau e sensibila. Maine trebuie sa o repet ca sa mareasca spectrul de medicamente. Si mi-a zis dr ca e f posibil ca asta sa fie cauza contractiilor. Ca se contracta vezica si ca antreneaza si restul. Deci, va dati seama ce e pe mine.
In general am plecat cam dezamagita, l-am intrebat pe dr de miscari (stiti ca discutasem si pe aici despre cum trebuie sa fie miscarile, regulate, la fel, uneori mai puternice, alteori mai slabe etc). Dr mi-a zis ca acum e prea devreme ca sa putem face o regula, ca bebe misca toata ziua dar atunci cand eu ma misc este prea greu sa il simt ca e inca mic si asa mi se pare ca misca doar seara si dimineata. Toate bune si frumoase pana a adaugat "oricum, nu e cazul sa va stresati ca daca e sa se intample ceva o sa aflati pana la urma si oricum acum si pana peste vreo doua luni nu e nimic de facut in caz ca se intampla." Eu stiu astea dar ... parca nu aveam nevoie sa mi le spuna chiar asa si acum. Ma rog.
Mi-a zis ca am luat prea mult in greutate, sincer, nu stiu ce sa ma fac sa nu mai iau ca mi-am recapitulat dieta si nu e groaznic de multa mancare. Acum de exemplu imi e foame de lup dar mi-am luat doar un iaurt. Ce sa fac ....
Mi-a zis ca pt saptamana 25 cand mi-a dat trimitere la analize, mi-a dat o analiza pt diabet gestational. Nu neaparat ca as fi pasibila de asa ceva dar ... just in case.
Am plecat cam tuflita de acolo ... ce sa mai.

Aiska, am ramas efectiv cu gura cascata citind ce va da statul. Noua .. un shut in fund daca ar putea. Si apoi se plang ca scade natalitatea.

Oana, ce impresie buna ai despre mine! Tu crezi ca io stiu ce sunt toate alea? Mi-am dat cu presupusul ca sa le pot pune intr-o categorie si atat. Tu n-ai vazut ca am scris ham in loc de marsupiu? Sunt geniala, ce sa mai. Hai ca in seara asta sunt in borcanul cu melancolie rau de tot.
Sa va spun sincer eu am rezolvat problema cu cine cumpara: bine, sigur ca sotul e de baza dar am la serviciu o colega ffff bine organizata si de incredere care s-a oferit sa stea pe tusa si cum nasc sa se duca ea cu sotul si sa rezolve tot, mai ales ca a facut deja asta pt sora ei o data. Am zis ca zice doar asa dar dupa aia mi-am dat seama ca vorbea serios si am zis ca nu e o oferta de lepadat.
Mai, sincer sa va zic mie nu imi e groaza de cate sunt de luat. Mie de bani imi e ca pana acum nu am reusit sa strang nimic ... . E, nu ne-o lasa Dumnezeu chiar acum.

Alinatxa, cum sa fii tampitzica? Pai io cum sa mai zic ca sunt daca tu zici ca cumperi de Craciun si io care nasc imediat dupa zic ca cumpar dupa ce nasc?

Delfinuta, din cate stiu eu, si am mai citit si pe aici, post-natalul trebuie sa fie cel putin de 42 de zile. Mi-a confirmat si dr si colega mea de la resurse umane. 42 de zile din cele 126 pe care le da statul concediu de maternitate. Au dreptate fetele, la "probleme legislative" gasesti multe detalii. Da cautare.
Delfinuta, AVEM ACELASI DR!!! Sa stii ca si mie ce mi-a zis dr Radoi aia a fost. Chiar daca uneori ma mai intristez de ce imi zice, mie imi place mult de el. Tu ce parere ai. Promit ca nu te spun. ;-) Just kidding!

Fetele care va ganditi sa mergeti la eco morfo. Sa stiti ca mie Herghelegiu mi-a spus ca la 20 de sapt si 4 zile cat aveam eu e "cam devreme". Ca daca era mai tarziu se vedea mai bine. Deci banuiesc ca prin sapt 22 e mai bine.

R Marce, multumesc mult de lista. E f folositoare.

Maria Irina, vezi ce am scris mai sus de miscari. Sigur totul e bine dar se intampla sa se miste cumva sa nu ii simtim.

Haideti ca m-am intins cam mult dar ...

Va pup si sa auzim de bine,

Cata 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

atalina,"oricum, nu e cazul sa va stresati ca daca e sa se intample ceva o sa aflati pana la urma si oricum acum si pana peste vreo doua luni nu e nimic de facut in caz ca se intampla." - ce sa se intample? Miscarile copilului in burta?
Tu de la ce ai facut E-coli? Aveai probleme cu constipatia? (scuza-ma ca te intreb, dar o prietena a avut si ea si imi povestea ca asta e cauza. A scapat destul de greu, cu niste tratamente naturiste).
Curaj, nu poate fi chiar asa de grav!

Mihaela 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Da mihacarm, am probleme cu constipatia. Nu-i nimic ca ma intrebi. Chiar nu stiam ca exista legatura.
Cat despre ce a zis dr ... ma rog, el a intuit ca eu l-am intrebat de miscari ca sa imi dau seama cand ceva nu e in regula si de aia a zis asa - adica daca se intampla ceva cu copilul, Doamne fereste, nu miscarile imi vor da de veste pt ca acum nu sunt concludente. Probabil ca si eu am o problema in seara asta, sunt cam melancolica si imi e foame, nu e o combinatie buna la gravide. ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Buna, burtici!!!

Vreau sa impartasesc si cu voi bucuria primelor miscari adevarate!!!! Aseara am vazut cum bebe a tras un sutulet cu putere in burtica. Asa ca senzatiile tari pe care le doream nu s-au lasat asteptate prea mult . In afara de asta, gagalicea se agita in burtica tot timpul astfel incat este imposibil sa "uit" vreo clipa ca este acolo. Dragut este ca cel mai adesea resimt miscarile ca pe niste gadilaturi. Dar si cand doare-doare, adica in special cand loveste in vezica plina .

Vad ca voi ati trecut la listute. Sunteti tare dragute, imi place ca sunteti asa grijulii.Personal, nu ma agit deocamdata (ca m-am agitat si eu prima data la fel ca voi, bagajul pt spital era gata din luna a 7a ), mai am unele chestii de la David. Dar va marturisesc ca desi resimt emotiile la fel, parca am altfel de sentimente ca stiu ce urmeaza, totusi am si eu temerile mele pe care sper sa le depasesc cand imi voi tine in brate comoara!!!

Va pupic pe toate

ALINA 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Catalina,pune mana si mananca. Nu lua in seama la ce a spus dr ca te-ai ingrasat prea mult. Si pe mine ma obsedeaza ca ma voi ingrasa, mai ales ca asa mi-e conformatia. Poate nu ma veti crede, dar sambata dimineata m-am cantarit si aveam aproape 57. Apoi am mancat ceva branza de oaie (nu prea sarata, dar nu mai mancasem de vreo sapt si am zis ca imi tr Ca), iar duminica dimineata aveam 59.5kg. Am ramas shocata, m-am cantarit de 10 ori, am schimbat pozitia cantarului etc. Nu imi explic cum in 24 am putut pune 2 kg!!! Iti imaginezi ca toata ziua am mancat nesarat (de fapt am mancat 2 mere si 5 rosii+prenatal). Azi cantarul arata 58,5 kg. (Am 1,60m)
Partea proasta, e ca eu de cate ori ma abtin de la mancare sunt f.f. melancolica (sa nu zic depresie). Asta mai ales ca tot astept sa miste copilul!

Mihaela 16+

Mergi la inceput