Durerea unei pierderi de sarcina (5)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Adela sarcina mea a avut 16 sapt + 6 zile cind s-a produs un avort "de la mama natura"...Am singerat la inceput putin, apoi ca la menstruatie si...am pierdut sarcina.
Cert este ca m-a marcat asa incit incit nu voi uita niciodata si la sarcinile ulterioare am ramas cu teama ca s-ar putea sa se intimple la fel...

Doamne prin ce a trebuit sa mai treci.Eu n-am prea auzit de septicemie pe aici daca se face chiuretajul ca lumea dupa o sarcina pierduta...Ai idee care a fost cauza la tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

laura ioana, ai perfecta dreptate, si bucuria va fi pe masura. cind am vrut sa-l avem pe al doilea, dupa prima luna de incercare ma simteam tare gravida, si m-am grabit sa fac testul cu 5 zile inainte de a avea ciclul, si a iesit negativ, vine ziua ciclului si ciclul nu mai vine, stau 4 zile si fac iar un test, fiind convinsa ca sint, din nou negativ, si-mi vine ciclul, dezamagire nevoie mare, m-am pus pe citit tot ce se putea, ma gindeam deja la teste de ovulatie etc.....a doua luna de incercari mi-am descarcat un mic programel de calculare a perioadei fertile, si se apropie ziua ciclului, dar nu m-a mai mincat sa fac testul ca nu ma simteam deloc gravida.....doar ca mincam in disperare popcorn f sarat, ca ajunsesem sa-l disper pe al meu sot, si in ziua ciclului, ciclul nu vine, fac un test, si vad o mica linie pricajita, care abia abia se vedea, daca tineai intr-o anumita pozitie testul, eram tare derutata si dezamagita, a doua zi ma duc si iau un test mai scump si iese clar cele doua linii, merg si la medic si se confirma. hai ca m-a luat emotia si m-am intins prea mult, vroiam doar sa-ti zic sa nu te grabesti ca nu are rost, si desi ei zic ca testul se poate face cu 5 zile inainte de ciclu, tre sa te uit ca este un procent acolo....si eu cu dominic am simtit la citeva zile de la conceptie ca sint gravida ca aveam greturi, dar nu tot timpul simti, la al doilea n-am simtit nimic.cam cind ar trebui sa ai CM? da, in curind si eu pe val, poate ne iese la toate care incercam si va trebui sa ne facem o poza de grup te-ai uitat la poze, da, am vizitat multe locuri frumoase, in ciuda a ce s-a intimplat si la faptul ca destinatia de vacanta a fost alta, a fost frumos, da , dominic e un dulce, a inceput sa vorbeasca pocit, e universul meu, a avut dreptate adela, el e terapeutul meu.si cu curajul sa-l bag in cort ce sa-ti spun, ca mi-a fost frica e clar, mai ales in prima noapte ca ziua sint +25C si noaptea a scazut la +7C, de am inghetat, dar apoi ne-am dotat cu saci de dormit -15C si un incalzitor.......si am mai plecat si cu toata farmacia dupa mine........tu inca nu ai pus poze din vacanta, sa vedem cit de bronzata esti! astept si eu alaturi de tine, te admir f mult ca ai curajul s-o iei de la capat, asa prind si eu curaj, stiu ca e greu, dar ai sa vezi ca va fi bine.

della, ma bucur enorm ca ti-a revenit optimismul, nu te cunosc de mult, dar cred ca pregatesti ceva, si-ti doresc succes, cred ca ti-ai luat decizia......da, chiar asa, sa pleci cu copil asa mic pe bicicleta, si pe ce dinstanta, si noua ne place, dar e asa pe distante mici.mare figura, merci ptr dominic, si copilasii tai sint tare scumpi, sa va traiasca si voua, ai avut mare dreptate el ma ajuta sa trec peste asta. nu-ti mai fa grija de ce spune lumea, si aici e normal sa ai 3 copii, si cind traiam in Franta si acolo era la fel, asa ca nu-ti mai fa griji, ca doar tu ii cresti.

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Draga Mariana, era sa fac septisemie, deoarece copilul murise si nu sa declansat avortul. Nu mi-am dat seama de ce sa intamplat, doar treptat, pe zi ce trecea, mi-a crescut temperatura. Pana am ajuns la spital, averam deja 39 grade. Copilul murise de vre-o 2-3 saptamani (eu trebuia sa am cronologic 17/18 s si el corespundea la 13/14 s). Spre deosebire de cazurile "normale", in care fatul moare si se declanseaza avortul, la mine nici vorba. In spital am primit antibiotice sa-mi scada temperatura is asteptau sa inceapa cumva avortul. Ei bine, nu au asteptat decat 2-3 zile, timp in care am ajuns cu antiobiotice cu tot la 40 grade (daca nu mai mult). Dupa aceea mi-au pus "citotec" in gura uterului ca sa inceapa dilatatia (eram deja la reanimare...) si nici asa nu am avortat decat la vre-o 18 ore de contractii... Daca nu intervenea medicina, si se lasa totul la "mama natura", eu ma curatam sigur. Si asa eram convinsa 100% ca mor. Pot spune ca asta a fost cea mai grea perioada din viata mea, dupa care am renascut.

Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Della cred ca deja ai luat o hotarare in ce priveste
Daca ceea ce pregatesti este ceea ce cred eu,atunci bafta!

Flavia ai o frumusete de baietel,sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii iar tu sa-i aduci cat de curand o surioara sau un fratior! Spor la

Eu sunt in Z 23 si mai am de asteptat!

Laura, Mari,Ale nu pierdeti timpul,nu? Prestati cu spor!
pentru toate fetele si sa aveti o duminica placuta!

MIRELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Dragele mele, va multumesc din suflet pentru urari! Sper sa ni se indeplineasca tuturor dorintele si sa ne tinem copilasii in brate cat mai curand!

Pana acum la mine nici urma de semne! Sunt Z18, deci ar mai fi vreo 6 pana ar trebui sa NU imi mai vina CM! Mama ce bine ar fi sa fie asa!

Nushulica nu ai mai dat nici un semn? Ai mai facut vreun test? Au venit rushii? ce se intampla? Hai nu ne tine aici pe uscat!

Della, prin ce momente ingrozitoare ai trecut! Ma bucur sa vad ca esti mai bine!

Laura, Mirela, Flavia, Mariana cate un mic de la mine!
Si Mariana, si LA MULTI ANI!!! pentru ziua care a trecut deja
Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Pup fetele
Si eu azi Z 16 Semne peste semne (probabil sunt "cu capul" ), mi se pare ca sunt gravida, ca am simptome si tare mi-e frica de dezamagire Sper sa fie cu okisori, ca nush ce fac daca testul e negativ (il voi face in saptamana in care tre' sa-mi vina)!

Mari CM-ul tau are 24 de zile? Abia astept sa faci testul

Mariana esti o scumpa! Ti-am urat la scutece de Sfanta Maria, dar nu prea intri pe acolo, cred ca esti ocupata

Doamne, Adela, prin ce-ai trecut! Inteleg de ce sotul tau e speriat! Data viitoare va fi bine, sigur!

Flavia spor la treaba de saptamana asta

Larianaaaa esti OK?

Nushulica hai spune-ne care-i treaba!

Mirela mai ai doar cateva zile

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

mirela, merci mult ptr urari, si eu iti doresc tie sa ai bebelusul mult dorit, acusica faci un test daca nu vine CM, iti doresc din suflet sa fie pozitiv.duminica placuta si tie

mari si tu ai numa citeva zile de astepta pina sa stii, dar asa ciclu scurt ai? iti tin pumnii, vezi ca doar vreau brevetul ala, asa ca nu ma lasa balta, confirma-mi ca e bun. bafta mare.

nushulica, chiar asa, nu mai stim nimic de tine! esti bine?

adela, si eu am patit la fel, aveam 12 saptamini si bebe era mort de la 10 saptamini, nu aveam nici un simtom, NIMIC, nici o durere, nimic, corpul meu nu-l elimina si gata, vroiam sa-l mai tin....si eu am avut noroc ca eu nici macar nu am avut febra, nimic, era un examen de rutina, si noroc ca si-a dat seama atunci, si totusi la 1 saptamina am facut hemoragia aia ca era sa ajung pe transfuzie de singe,ei, bine ca am scapat cu bine amindoua.

laura iti tin pumnii cit pot de strinsi, sa fie cu ochisori, ca-ti sta tare bine gravida.

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns name4camy spune:

Fetelor spuneti-mi si mie, dupa chiuretaj este normal sa-mi curga sanii? ( am avut 10 saptamani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Mirela, mmmmm... da, eu personal am decis, dar noi, ca familie, nu . Am facut testul de saliva ieri, si de abia azi m-am uitat la rezultat, si mamaaaaaaa ce feriguteeee. Deci, daca asi avea "aprobarea" familiei, sunt convisa ca asi ramane... Vom vedea ce-o fi...
Mari, Laura, da, de asta se impotriveste sotul meu, am trecut prin momente ingrozitoare. Abia am reusit sa-l conving sa-l avem pe Richie. Iar acuma, cand am ramas dinnou, cu bebe3 (asa-i ziceam eu), am ajuns la 18/19 cronologic, si nu aveam decat o presimtire groaznica, despre care am mai scris. Nu simteam prezenta sufletului copilului, este greu de descris... Nu am avut dureri, nu am avut contractii sau sangerare, nici dilatata nu am fos, NIMIC. Corpul meu, asa cum ai scris si tu, Flavia, nu la respins. M-am dus mai repede la control, pt. presimtirewa asta groaznica si inca multe alte semne paranormale despre care mai bine nu scriu, ca ma dati afara din lista. Copilul, de data asta murise de max. 1 saptamana! Si medicii s-au mirat, din ce mi-am dat seama, caci decesul a fost f. recent si eu nu sangeram, nu febra nu ... nimic. Copilul dezvoltat bine doar ca nu traieste . Asta a fost. Nu v-am scris, ca de data asta, cu toate ca aveam deja 2 nasteri si avotul despre care v-am povestit, cand mi-au introdus citotec-ul, am avut contractii 24 de ore! si NIMIC!!! Mi-au mai introdus o alta pastiluta de citotec si asa, la inca vre-o 8 ore, l-am avortat (asa se spune nu? daca nu traieste nu e nastere ci avort).
Doamne, am scri smult despre asta. Scuze ca nu recitesc, deci probabil ca am multe greseli, sper ca intelegeti, totusi.
name4camy, eu am avut lapte (imi curgeau sanii) dupa fiecare avort (18 resp 19 sapt.). Organismul nu tine cont de durata sarcinii, el realizeaza ca sa produs nasterea, deci produce lapte, asta este al doilea soc, dupa pierderea sarcinii... Tin minte, m-asi mai fi refacut cat de cat, dar aparitia laptelui ma facut sa sufar si mai mult... . Am avut grija sa nu beau lichide, aproape deloc! si mi-am pus compresa - prosop cu apa rece peste sani. Spre fericire am rezolvat problema in aprox. 2 saptamani.

toate fetele.

Si ca sa nu termin in ton de depresie, va soptesc ca inca mai sper (azi z10) . V-am mai spus eu ca sunt o optimista, o optimista nebuna .

Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea16 spune:

Buna fetelor,

Am pierdut si eu o sarcina, anul trecut, in decembrie (sarcina oprita in evolutie). Avea 9 saptamani si jumatate....MI-am revenit greu, nu intelegeam de ce mi s-a intamplat tocmai mie...Mai ales ca ne-am chinuit 1 an si jumatate sa raman insarcinata. Am aflat cu cateva zile inainte de revelion, a doua zi aveam bilete de avion sa plecam cateva zile in vacanta. Sarcina era oprita din ev de 2 saptamani, iar eu nu aveam nici un simptom. Pentru ca exista riscul unei infectii, am ajuns a doua zi dim de urgenta la spitalul Giulesti, pentru chiuretaj. Doctorul meu de atunci nu m-ar fi putut chiureta decat in 2 zile!! Cum sa astept atat? Nu mai eram om oricum de cd am aflat. Cat am stat acolo, cateva ore, am inteles ca nu sunt singura din lume cu aceasta problema. Am vazut si am auzit cazuri cu mult mai grave decat al meu. Femei cu adevarat disperate...cu sarcini pierdute in luna a 6a, a 7 a si asa mai departe. Chiar daca este trist, chiar daca nu intelegi motivul, trebuie sa mergi mai departe. Nu ne ramane decat sa speram ca ni se va indeplini si noua visul intr-o zi...

Va pup pe toate

Andreea C

Mergi la inceput