articol

articol | Autor: piatra lunii

Link direct la acest mesaj

din ziarul Evenimentul :

Remedii din plante in caz de infertilitate

Sint multe cupluri care isi doresc copii dar au probleme ce tin de infertilitate. Pentru a iesi din acest impas, dl prof. dr Constantin Milica, specialist in fitoterapie, recomanda ambilor, barbat si femeie, sa incerce cu ceai de naprasnic (Geranium robertianum), baut cu inghitituri mici, cite o cana pe zi. "Mai multe femei casatorite m-au consultat in legatura cu aceasta problema. Le-am recomandat acest ceai si fiecare a ramas insarcinata dupa circa 4-6 saptamini. Toate au nascut copii frumosi si sanatosi, devenind peste masura de fericite. Ceaiul se prepara astfel: o priza de naprasnic (cit se ia intre 3 degete) se pune la o cana de apa clocotita si se lasa la infuzat citeva minute. Daca acest ceai nu ajuta, atunci este o situatie mai mult sau mai putin fara speranta", ne-a spus dl prof. Milica. La fel de eficient este si sucul de naprasnic obtinut prin zdrobirea plantei verzi si diluat in apa sau lapte.
Asociata cu o alimentatie echilibrata, care sa cuprinda multe fructe si legume, griu, ovaz, praz, preparate sub orice forma, se mai poate utiliza infuzia de salvie – 20 g frunze si flori la 1 litru de apa clocotita – cite 2 cani pe zi.
Cu foarte bune rezultate, spune dl. Milica, contribuind deseori la vindecarea sterilitatii feminine, este ceaiul de ventrilica (Veronica officinalis). "Peste 3 lingurite de ventrilica se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se strecoara si se beau, zilnic, 3 cani de ceai cald. Cura poate sa dureze si timp mai indelungat, acest ceai nefiind agresiv pentru alte functii ale organismului". In acelasi scop, se poate bea un ceai in amestec din cicoare, creasta cocosului si catusnica.
Un tratament verificat clinic si utilizat cu succes in cazuri de infertilitate ne-a fost oferit de catre colaboratorul nostru, terapeutul naturist Fanica Voinea Ene, din Valenii de Munte. In caz de sterilitate feminina, acesta recomanda tinctura 10 la suta, cite 10-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru, din catusnica (Herba Nepetae catariae), radacina de lemn dulce (Radix Liquiritiae), fructe de fenicul (Fructus Foeniculi), limbarita (Alisma plantago), piperul broastei (Herba Polygoni hidropiperis), inchegatoare (Teucrium polium) si frunze de tuia, in parti egale. In paralel, se recomanda consumul de laptisor de matca si polen.
Sterilitatea masculina se poate trata cu tinctura 10 la suta, cite 30-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru, din radacina de roiba (Radix Rubiae), frunze de tuia si saschiu mic (Herba Vincae minoris), in parti egale. In paralel, este indicat consumul de apilarnil si polen.
In ambele situatii, se vor consuma, in special, alimente care contin vitamina E (nuci, alune, mazare, unt, peste). "

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Multumim frumos...Piatra lunii..

Da..nu stiu ce sa zic...sunt asa de multe ba articole....ba carti....ba etc...cu diferite plante si diferite tratamente cu plante...pentru sterilitate ....ca eu una nu stiu in care sa am incredere..poate doar in cele care le-au facut altii deja (ex tratamentul Liviei)..am si eu vreo 2 carti cu tot felul de tratamente....

Eu am inceput tratamentul Liviei...si eu zic ca am gresit ...trebuia mai intai sa-mi fac analizele hormonale si dupa , dupa ce vedeam unde e buba..incepem....dar acum am deja o luna de tratament si ma duc sa fac si analizele.sa vad care e buba....
Si ma gandeam la un singur lucru , din disperarea mea de a ramane insarcinata am inceput tratamentul si n-am avut rabdare sa vad si partea cu analizele....eu zic ca nu am facut tocmai bine.......asa ca daca mai sunt fete care au gand sa inceapa un tratament , eu zic ca mai intai sa vada unde e buba....poate e la el problema si ne chinuim aiurea......si dupa care sa imbratiseze un tratament...in fine fiecare face ce vrea..


va pupic

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ai dreptate Anis, exact asa am facut eu, n-am inceput inca sa fac tratamentul Liviei, am mers intai la doctor, facem intai toate analizele si apoi vad daca este nevoie de tratament si ce anume din el, poate nu este necesar tot tratamentul. Acum, cumnata mea este plecata in Romania si am rugat-o pe prietena mea cea mai buna sa le cumpere si sa i le dea, macar sa am plantele ca nu stiu cand mai am a doua ocazie sa mi le aduca cineva din Romania.
Multi pupici,
Oana_B



"I'm smarter than the average bear" - Anonymous

Mergi la inceput