prichindei martie-aprilie 2005 (108)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Intru scurt de tot ca abia am sosit din calatorii. Ioana a fost foatre fericita s-o regaseasca pe mama (mea) asa ca doar s-a bosumflat putin si mi-a sarit de gat cand am vrut sa plec. In final ne-a facut frumos cu mana

Multumesc pentru aprecieri si urari! Scuze ca nu mai nominalizez, am citit pe fuga si n-am luat notite

Gegea Eu, de lene, pun mereu fasolea verde cruda si neoparita la congelat si a fost foarte buna. Serios Ligia n-am fiert la ea mai mult de 10-15 minute in plus. Asa ca stai linistita. Singurul dezavantaj este ca ocupa loc mai mult in congelator

Mamacita Ioana a mancat kiwi intai fara samburi si dupa cu samburi. De cand e vara si avem multe fructe nu i-am mai dat. La apendicita nu ma gandesc fiindca ar insemna sa nu le mai dau fetelor nimic cu samburi si cred ca as exagera. Sper sa nu gresesc ca eu sunt patita, m-au decupat sa-mi extraga apendicele

Ligia probabil pensionarii s-ar fi asteptat sa le dea Radu locul lor, ca doar sunt oameni batrani si bolnavi... Nu cred ca pot concepe ca ei ar putea sa dea prioritate altcuiva, desi, cu siguranta, exista si exceptii. Ma gandesc, ca au ajuns asa si fiindca societatea ii trateaza destul de prost. Asa ca se lupta si tin cu dintii de tot si toate, sunt foarte indarjiti si, de multe ori, de-a dreptul rai. Nu stiu, poate sunt si frustrati ca acum e altfel in sfarsit si ei sunt deja batrani... au si ei scuzele lor, desi, clar, nu sunt de acord cu ei si sper sa nu fiu niciodata asa la batranete (daca apuc sa ajung acolo ).

Cenia ma bucur ca nu ne-ai parasit!

tuturor! Maine sper sa apuc sa vad si poze, sunt in urma rau.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

..........'neata!
Doamne, ce ti-e si cu dependenta asta....dar pana se trezeste Rares mai stam un pic de vorba....
Noi kiwi, i-am dat la recomandarea medicului pediatru, dupa 9 luni , cu tot cu seminte. La inceput nu a digerat fructele, asa ca am mai asteptat un pic, dupa care totul a fost ok. Lui Rares ii plac kiwi, dar evit foarte mult, deoarece acum nu e sezonul si se irita la fundulet. Asa ca, de cateva ori pe luna facem un suc proaspat din fructe exotice la care adaugam si kiwi.
Ligia, probabil ca trebuie sa ne obisnuim cu lipsa de respect a celor din jur fata de un copil mic si cum la noi totul este un dute-vino, iar egoismul primeaza ( si ma refer in specilal la pensionari), atunci stau si ma gandesc ca astfel de persoane cer respect, dar nu se respecta pe sine. Acum depinde de fiecare, dar cum cei mai multi abordeaza teoria chibritului, cred ca cel mai bine, cum spunea si Gegea..."sa adoptam politica strutului".
Cenia, frumos....dar vrem si continuarea....
Rrox, te asteptam cu poze.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Sa va spun cum am observat eu ca este aici cand e vorba de copii la rand! De exemplu chiar ieri am fost sa pun un pachetel la posta si ce credeti? Desi erau vre-o noua ghisee doar patru megreau si alea cu incetinitorul. Aici, oriunde e ceva rand iei bon, inainte de a te aseza la coada este un aparat care iti da un numar automat, gasesti intotdeauna ceva scaune unde sa astepti si te uiti la monitor sa-ti apara randul! NU exista prioritate de nici un fel, nici batrani, nici copii si nici gravide... fiecare suntem serviti egali si in aceasi masura, chiar daca sara nu a avut ieri rabdare, eu daca sunt intr-un loc public o tin in carucior si nu o las singurica ca stiu ca nu pot sa fiu dupa ea, a scancit nu zic, a plans chiar dar i-am spus ca trebuie sa avem rabdare si imediat ajungem la rand, bineinteles ca se foia si vroia jos, am ignorat-o si am asteptat la rand, am expediat pachetul si am plecat!Deci nu exista prioritate de nici un fel, aici sa lasi un batran in fata e o jignire pe care i-o adresezi, el a calculat bine cat are de stat, varsta lui si daca vrea sta, daca nu, nu... e decizia lui iar daca cineva ii ofera locul in considera 'slab' sau bolnav, sau batran ceea ce e o ofensa. Apoi ei au mult mai mult timp ca tinerii, la fel si in autobus, sau mijloacele de mers in comun, daca esti 'simtit' si te ridici, ei nu-ti vor lua locul sa-ti multumeasca ci dimpotriva, te respecta destul sa-ti zica, nu multumesc si sa-si continue drumul in picoare, e un fel de 'mandrie' daca vreti, ei stiau ca e aglomerat si isi calculeaza daca fac fata sau nu...cam asa am obs eu ca e aici, in plus eu incerc sa o invat pe Sara sa aiba rabdare, si ii spun, avem rabdare, imediat, la fel si la masa si oriunde, eu cred ca e important sa invete sa astepte fara sa se simta frustrata!no, ca v-am scris iar cat o zi de vara, apropos, sa aveti o zi frumoasa tuturor, imi sunteti dragi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

gegea,ma bucur ca nu te-ai suparat;nu mi-ai dat impresia generala de "suparacioasa",ci de sensibila,ceea ce este cu totul altceva,iar in conditiile lipsei tuturor ingredientelor unei conversatii reale,poti fi usor jignit fara intentie,cum s-a intamplat de atatea ori cu atatea persoane.Si chiar nu as fi vrut sa te jignesc pe tine.Si,intr-adevar,am remarcat ca nu ai raspuns la "calculul proteinelor",dar n-am luat-o drept suparare,caci forma sub care iti scrisesem excludea,chiar si virtual,oprice intentie de jignire sau"aere"
danna,si noi va iubim si va asteptam de cate ori iti faci timp sa povestesti despre voi si despre societatea in care traiti.La fel ca si in problema diversificarii,conceptiile sunt interesant de diferite si intotdeauna ai cate ceva de invatat,de la oricine si oricand.Mi s-a parut foarte corecta abordarea prioritatilor la voi,asa cum rrox a descris exact ceea ce cred si eu despre substratul comportamentului batranilor nostri...Cat despre cum vom fi noi la varsta lor,am mari emotii sa nu-l chinuiesc pe Alex,pentru ca tatal meu,idolul meu dintotdeauna,promitea sus si tare ca n-o sa se lase invins de batranete si modificarile aduse de ea in comportament si personalitate,iar acum pot sa spun,cu tot regretul si durerea,ca"imbatraneste urat"si mai are vagi urme din personalitatea stralucitoare de altadata.Intervin si probleme de sanatate,carora de multe ori nu putem sa le facem fata singuri,fie si numai la nivel moral,si atunci sper din tot sufletul sa nu-i fiu o povara

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Am uitat sa multumesc ptr.raspunsurile"kiwi"
PS:eu n-am fost decupata decat o data,sa-i faca usa lui Alexutu'

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

despre societatea in care o traiesc sau cum o percep eu, sunt sigura ca sunt multe aspecte negative, insa incerc sa nu-mi consum energia cu ele, daca e un exemplu bun il urmez, restul ignor...despre tatal tau, sunt sigura ca spiritul lui, inteligenta si personalitatea sunt intacte, insa asa e, uneori neputinta fizica ne intristeaza si ne face sa uitam de noi, totusi sper ca noi cu atatea informatii de care dispunem, si cu o viata mai usoara, daca putem sa ne-o oferim sa avem din timp grija de sanatatea noastra, mai ales sa nu ne lasam stresati, stii bine ce factor nociv are asupra calitatii noastre de viata si sanatatii...nu stiu ce ai mai facut cu oferta de sefie :), m-am gandit la tine si cred ca vei lua o decizie inteleapta :), aflu ca si bona s-a dat pe 'brazda' ceea ce e bine, poate isi descopera vreo vocatie ascunsa de educatoare :)!sa aveti o zi buna tuturor

Mergi la inceput

dublura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

multumesc pentru aprecieri Ligia,Cenia,Ana71

Cenia v-am admirat in poze.David este acelasi baietel fumusel si cu niste obrajori de iti vine sa ii mananci.Dar nu ii place sa fie pozat?Ca mereu este bosumflici,sau poate ca nu ii plac nuntile ca si in pozele de la cealalta nunta era tot suparici.

Ana multa sanate Evei.Probabil ca este vreu virus peste tot ca multi copilasi au probleme cu burtica in perioada asta.Un si de la noi

Anca Micaela ce bine suna Venetia Distractie placuta!

Mamacita eu i-am dat lu Matei o singura data kiwi cu tot cu samburi si a fost un eveniment nefericit.Este un fruct cu risc alergen mare si la noi cum suntem cu teren nu merge sa ii dau.Noi mai asteptam din pacate ca mai citisem si stiam de efectele lui benefice.

Ligia nu te spunem ca si noi avem calc full de programe piratate.Ba eu am si castigat la un concurs pentru ca a facut sotu o smecherie cu site lor(nu era bine securizat).Legat de problema cu Banc Post eu as considera normal sa se acorde prioritate mamelor cu copii si invalizilor ca sa zic asa.Poate ar trebui sa fie un ghiseu special asa cum este si prin supermarketuri.

Danna J foarte interesanta abordarea belgienilor,asa cum a spus si mamacita.Nu stiu cat ar functiona in Romania,ca si in Carrefour este sistemul asta cu numere si nu este mereu respectat.

Am inceput si eu sa pun legume la congelator.Vedeti ce harnicuta sunt?ma dau pe brazda,ca doar sunt casatorita,nu?!.Azi a cazut si Matei si a facut un mic hematom.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

danna,cu oferta mi-au mai dat o luna sa ma gandesc,tot incearca "adeptii"meisa ma convinga ca in Romania nu se va aplica legea ca la carte,ca in Europa,adica sa fii sanctionat penal si material ptr.lipsurile din sectie,"ca toata lumea stie ca nu sunt bani in sanatate".Si daca nu stie?!Nu fug de responsabilitate,asa cum spunea o prietenaoferta este onoranta,dar la momentul de fata am alte prioritati si responsabilitati...Mai vedem.
Cu stressul,de orice natura,de care suntem inconjurati,mai ales intr-o specialitate ca a mea,cu multi"morti si raniti"...stii vreo metoda sa te feresti sau sa nu -ti pese?Ar fi bine...
pisi,trebuie sa-ti transmit un sfat pe care l-am retinut de la ligia[eu v-am spus ca sunt ca buretele:invat tot ce mi se pare util]:unguentul cu arnica este probat deja,de ieri pe pielea lui Alexut.N-as fi crezut ca retrage asa frumos hematomul!Azi ramasese o urma mica-mica de vanataie,nici gand de umflatura de iedut de ieri.Eu am luat de la Urgo,ca n-am gasit romanesc si n-aveam de gand sa colind prin farmacii,dar am inteles ca e mai ieftin bine cel romanesc si la fel de eficient.Parca avusesem o presimtire,ca ieri a fost ziua"datului cu capul",nici n-am ajuns bine acasa si l-am si folosit

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Multumesc mult Mamacita,chiar o sa cumpar.Ai mai vorbit cu Daria?De ce nu ne mai scrie?

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput