Zacusca cu ingrediente necoapte se poate, e buna?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

mama facea an de an zacusca cu vinete coapte si ardei dati pe masina de tocat - cruzi... zacusca e un deliciu, si eu am preluat de la ea reteta si acum ao pregatesc an de an, ies foarte bune si mi se pastreaza peste iarna, uneori chiar si 2 ani mi sa pastrat la borcan.
sc reteta pe scurt, far acantitati ca nu le gasesc acuma:
- vinetele ce coc si se curata de pielite si sa dau pe masina de tocat carne
- ceapa se taie marunt si se caleste
- ardeii se spala si curata de cotor si se dau pe masina de tocat carne, se adauga peste ceapa si ulei si se lasa la calit
- cand aproximatic dupa 30 min se adauga vinetele si condimentele si bulionu
- se fierbe pana se ridica uleiul deasupra...

toate cele bune



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

mama mea intotdeauna a facut zacusca cu ardei necopti. doar vinetele erau coapte. si intotdeauna a iesit foarte buna.

23 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

si nu puneti conservant? sau puneti?

merci Oana, o sa bag o mancare de ardei.....dar ratonului ii pot da din ea? adica daca renunt la ardeiul iute....ce spui? hai ca io nu-s mama atomica, dar ma antrenez :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

daca-i bai la Danut nu pune iute. Catrina roade si chicken wings si n-are probleme.



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu am facut pana anul trecut zacusca doar cu vinetele coapte, gogosarii cruzi. Anul trecut am facut cu kapia copt si am luat teapa la o faza. Diferenta intre cele 2 feluri de a face zacusca este ca in caz ca folosesti gogosarul crud ai mult mai multa zeama de "scazut". Si folosesti bulion de rosii. Eh, anul trecut, cu kapia copt nu aveam zeama in care sa fiarba zacusca, nu cum stiam eu ca aveam in anii trecuti. Daca mai puneam si bulionul se ingrosa si mai tare. Asa ca am pus suc de rosii ca sa ii dau lichid.
Conservant nu am pus niciodata dar, dupa ce am aruncat acum vreo 3 ani 40 de borcane ca se facusera amare si cleioase (nu stiu de ce) le bag in frigider si le tin acolo.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by Gabbriela

mama facea an de an zacusca cu vinete coapte si ardei dati pe masina de tocat - cruzi... zacusca e un deliciu, si eu am preluat de la ea reteta si acum ao pregatesc an de an, ies foarte bune si mi se pastreaza peste iarna, uneori chiar si 2 ani mi sa pastrat la borcan.
sc reteta pe scurt, far acantitati ca nu le gasesc acuma:
- vinetele ce coc si se curata de pielite si sa dau pe masina de tocat carne
- ceapa se taie marunt si se caleste
- ardeii se spala si curata de cotor si se dau pe masina de tocat carne, se adauga peste ceapa si ulei si se lasa la calit
- cand aproximatic dupa 30 min se adauga vinetele si condimentele si bulionu
- se fierbe pana se ridica uleiul deasupra...

toate cele bune



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato





exact,asta e reteta,intocmai....
si nu,nu pun conservant!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

off topic- Oana, aripioare coapte la cuptor? sau cum? dar cum roade carnea de pe ele? Ca si Danut baga in gura dar nu prea roade mare lucru.

Fetelor, o sa incerc reteta asta fara coacere de ardei si fac si o portie cu ardei copti, sa vad care-s mai bune. Bine ca mi-ati zis ca la aia cu ardei copti sa folosesc suc de rosii nu bulion.

Care-s cantitatile optime pt zacusca asta?
8 vinete, 3 ardei si 1 ceapa?
ulei 500-600 ml?
bulion/suc de rosii 1 litru?

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu am facut mereu din cantitati industriale ca mor dupa zacusca:
5 kg vinete
5 kg ardei
1,5 kg ceapa
~ 1 kg morcov
1 l ulei
ciuperci daca vrei

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

off topik...da coapte la cuptor dar cumparate semipreparate. crispy chicken wings le spune. arata ca mc'nuggeturile lu mecdonaldu dar, evident, aripioare nu kiftele d-alea mikroscopice. sunt condimentate si io ii dau bucatele de carne si le maninca. de fapt le smulge de la noi sa le manincce:)) nu-i dau aripioara ca mielu e calica si o baga in gura ca atare cu scarba aia de pielita si cu oase. daca te intereseaza iti dau retete de aripioare.
pup u



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by brendamitran

quote:
Originally posted by Gabbriela

mama facea an de an zacusca cu vinete coapte si ardei dati pe masina de tocat - cruzi... zacusca e un deliciu, si eu am preluat de la ea reteta si acum ao pregatesc an de an, ies foarte bune si mi se pastreaza peste iarna, uneori chiar si 2 ani mi sa pastrat la borcan.
sc reteta pe scurt, far acantitati ca nu le gasesc acuma:
- vinetele ce coc si se curata de pielite si sa dau pe masina de tocat carne
- ceapa se taie marunt si se caleste
- ardeii se spala si curata de cotor si se dau pe masina de tocat carne, se adauga peste ceapa si ulei si se lasa la calit
- cand aproximatic dupa 30 min se adauga vinetele si condimentele si bulionu
- se fierbe pana se ridica uleiul deasupra...

toate cele bune



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato





exact,asta e reteta,intocmai....
si nu,nu pun conservant!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran


Suna f bine reteta voastra!Va rog mult,scrieti si cantitati,as vrea si eu sa fac citeva borcanele.
Sigur,mi-a promis si mama ca imi aduce zacusca dar acum mi-a venit ideea sa ma laud cu a mea!
Anul trecut mi-a fost pofta de zacusca,am cumparat de la magazinul romanesc dar nu era gustul chiar ca cel pe care-l cunosteam eu.

Inca ceva.Nu am masina de tocat carne.In robotul de bucatarie merg macinate?

Multumesc!

Alina

Mergi la inceput